Inlägg

Inlägg som Samphtos har skrivit i forumet
Av Samphtos

För ca 10 år sedan gick jag en kurs på universitetet som sträckte sig över en hel termin där vi i en grupp om 8 personer skulle designa och utveckla en prototyp till en app att användas av räddningstjänsten. Den viktigaste artefakten ut ur detta projekt var, i likhet med de flesta andra kurser, en tjock rapport och när kursen började närma sig sitt slut hade vi tillsammans lyckats prestera ca 50-60 sidor material om jag inte missminner mig.
Rapporten var skriven i Microsoft Word och delades mellan oss i gruppen med en tidig version av dropbox.
Nu till problemet. Det var eftermiddag dagen innan slutinlämning. En av gruppmedlemmarna som vi inte ska nämna vid namn skulle göra några sista ändringar i rapporten. Detta gjordes med hjälp av OpenOffice till mac och det är här någonting går riktigt galet.
När hen sparar rapporten i OpenOffice så försvinner ALLA mellanrum och enterslag i hela rapporten. Detta upptäcker vi alltså kvällen innan inlämning. Vi fick sitta hela natten och manuellt sätta tillbaka alla mellanrum och radbrytningar. Om jag någon gång önskat att jag haft en ordentlig backup så var det då. Nu har det gått så lång tid att det mest är ett kul minne, men lärdommen kommer jag ha med mig resten av livet

Av Samphtos

Tack så mycket Flamso för tipsen, men...
...efter att ha trixat vidare med inställningarna måste jag tyvärr meddela att problemet återstår. Höjd minnesklock ger mer eller mindre oförändrad kH/s eller till och med något lägre och att höja coreclock ger betydligt sämre prestanda.
Bästa resultatet verkar vara att köra allt stock utom power limit som jag höjer något till +15%, då landar jag på 825kH/s.
Borde jag nöja mig med det och "call it a day" eftersom jag ändå gör detta för skojjs skull?

Av Samphtos
Skrivet av Flamso:

Du måste ha rätt hög minnesklock. Testa att köra 1000/6000! Får köra 928/6000 på mina 290X för att få vettig prestanda. Hög core ger inte bättre hash rate!

Allright, skall genast testas! Återkommer senare med resultat.
Ingenting som ser mysko ut i "startscriptet" för er som hållt på lite längre (eller om något där ska ändras när man klockar kortet)?

Av Samphtos

Jag har också gett mig in i mining-striden för skojjs skull eftersom jag ändå har ett vattenkylt r9 290 som står oanvänt typ 14-16 timmar per dygn. Dock så har jag ett problem som jag vore extremt tacksam om ni hjälpte mig att troubleshoota.

Med grafikkortet i stockklocks(947/5000), volts och power limit på standard 100% så får jag ganska exakt 800k.

Nu till det märkliga (mitt problem), om jag klockar kortet till den profilen jag använder när jag spelar (1170/6000), power limit på 150% och +80mV så sjunker min hashrate drastiskt till mellan 500 och 600. Kortet är helt stabilt i denna klock, temperaturerna ligger på 51(gpu) 70 (vrm1) 43 (vrm2) så det bör inte heller vara ett problem. Jag har dessutom bekräftat i diverse benchmarks att den högre klocken ger ökad prestanda (ca 20% mer fps i spel).

Jag har testat att "mellanlanda" på mindre överklockning, tex 1050/5400 som någon annan körde med vilket gav mig en hashrate på 750k(dvs också lägre än med stockklock).

Postar också innehållet i bat-filen jag startar cgminer med:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer.exe --scrypt -u mittanvändarnamn.1 -p mittlösenord -o stratum+tcp://lite.coin-pool.com:3333 -I 19 -g 1 -w 256 --compact --thread-concurrency 32765

Är inte speciellt insatt i vad alla argument innebär så det är förmodligen här någonstanns felet ligger.
Vad gör till exempel --compact? Vet bara att utan den så startar det ett helsvart cmd-fönster.
Utan setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 får jag samma hashrate men väldigt mycket HW(hardware errors).
--thread-concurrency 32765 har jag snott från nån annan med samma kort och jag har inte hunnit experimentera själv med den än.

Oerhört tacksam för all hjälp!
Annars får jag nöja mig med 800k

God jul!

Av Samphtos

Efter mycket testande av både det ena och det andra så verkar det vara pumpen som låter. Ljudet blir annorlunda och mindre irriterande om man lägger datorn ned. Efter lite googlande verkar det vara fler som fått liknande problem med h100, att pumpen kan låta mysko om det blir luftbubblor i systemet. Kylaren är ca två år om jag minns rätt så det är väl bara att inhandla en ny antar jag, för man vågar väl inte köra med detta? Tankar och idéer uppskattas samt förslag på billiga kylare som pallar lätt överklock 4-4,2 i 1-1.5 år. Är det fortfarande hederliga 212:an som gäller?

Av Samphtos

Tack för två stycken vettiga idéer. Skall undersöka båda under eftermiddagen!

Av Samphtos

Datorn låter märkligt. Hjälp!

Hallå sweclockers!

Min stationära dator har börjat låta konstigt, väldigt likt ljudet som kommer från en mekanisk hårddisk som jobbar för fullt.
Anledningen till att det är konstigt är på grund av att jag inte har några mekaniska hårddiskar i datorn (endast ssd:er).
Det märks ingen skillnad på prestanda, den enda skillnaden är det nytillkomna ljudet. Det är inte där 100% av tiden men
kommer lite i burstar när man gör något med datorn samt lite smått då och då när datorn bara står igång.
Ljudet tillkom idag efter att jag haft en fixardag igår när jag installerade en ny ssd hårddisk som raidades (RAID 0)
med min föregående, därefter installerade jag om datorn med windows 8.1 (full formatering). Pga något höga cpu-temps
så bytte jag också kylpasta på processorn (den som följde med corsair h100 var inte toppen) och nu är tempsen bra.
Jag anser mig var hyfsat datorkunnig men kan inte komma på varför detta ljud har uppkommit efter dessa åtgärder.
Jag har svårt att tro att det skulle vara relaterat till att jag har raidat ssderna, och ljudet tycks komma från själva processorn.
Kan jag ha satt på kylaren för hårt mot processorn när jag bytte kylpasta? Låter raidkontrollern på moderkortet? Eller
finns det några andra långsökta förklaringar? All hjälp uppskattas!

Med vänlig hälsning, Samphtos

Datorkomponenter som kan vara av intresse:
CPU: 2500k (för tillfället oklockad) m. Corsair h100
MB: ga-z68x-ud3h-b3
Diskar: 2x Corsair force GS 180gb
samt ocz agility 3 (som inte används i raiden)

Av Samphtos

2:an var helt klart snyggast och stilrenast, 1an var okej men 3an täckte för mycket av loggan och var för plottrig.
I vilket fall, lycka till allihopa och God Jul.

Av Samphtos

tack för länken ultimate. alltid kul med nya grejjer. förresten, vad är asc för filformat och vad är "Firefox Setup 2.0.exe.asc" till för?