Inlägg

Inlägg som GruGloG har skrivit i forumet
Av GruGloG

Boot.exe tramsar.

Hejhej, min dator har fått ett problem av den lite konstiga sorten på senare dagar. När jag försöker öppna min hårddisk så får jag upp ett meddelade om att "C:/resycled/boot.exe är inte ett giltigt win32" program. Jag förstår mindre än ingenting och skulle vara tacksam för all hjälp. Är detta ett virus eller bara ett tecken på att man bör köpa en ny dator? Virusprogrammen hittar ingenting som inte är som det borde vara men det här verkar inte stämma tycker jag :P.

Av GruGloG

Ja, jag funderar också på det. Skall hämta och hämta mina windowsskivor och alla drivrutiner imorrn och sedan är det bara att hoppas på det bästa.

Av GruGloG

Hur clearar man nvram?
Nu får jag iaf inte upp det konstiga felmeddelandet med nvram men lik förbaskad blir skärmen svart efter windowsladdning precis innan jag skall komma till inloggningsskärmen. och jag hittar typ 20 "pcienhet för enkel kommunikation" varje gång jag kommer in i felsäkert läge. jag förstår verkligen ingenting

Av GruGloG

Ok. Mina virusprogram hittar inte så mycket precis :P. Ngåon aning om var det kan ligga och hur jag får bort det?

Av GruGloG

Checking Nvram..Update Failed m.m

Hej! Min dator har sedan jag flyttade den fått totalt spader. Först så kunde den nt hita någon av mina cdläsare. Efter en omstart kunde den heller inte öppna msn messenger eller itunes (de startades upp i proccesser men tog bara upp 99 procent av cpun och inget hände). Idag när jag skulle starta den så stod det under uppstart Checking Nvram..Update Failed och sedan när windows hade laddats klart så blev skärmen svart d.v.s jag kom aldrig till inloggninsmenyn. Det har gått att starta upp datorn normalt 3 gånger av ca.100 efter att jag bytt plats på ram-minnet ett antal gånger men alla gånger har datorn hängt sig efter ca 5 sekunder. Felsäkert läge fungerar dock alldeles som vanligt. Jag får även upp att datorn har hittat en ny pcienhet varje gång som jag startar datorn, men det sägs ingening om vilken och inga drivrutiner hittas. Någon som har en aning om hur jag åtgärdar detta? Tacksam för all hjälp!

Dator : Operativsystem: Microsoft Windows XP Proffesionol med SP2 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Pentium 4 2.4 ghz
Moderkort: Matsonic MS9147C

Av GruGloG

Ja självklart, gick inge vidare det heller. Startade i felsäkert och tog bort sp2, men jag vill fortfarande kunna ha sp2 och även kunna starta upp datorn.

Av GruGloG

Datorn vägrar starta med service pack 2

Installerade service pack 2 för ett par timmar sedan, när det var neddladdat och klart så ska man starta om datorn. Då jag gör det kommer datorn till den skärmen där windowsloggan kommer upp och det är en laddningsbox under, sen stannar den där :S. Jag testade att starta upp datorn i felsäkert läge och gö ra en systemåterställning men datorn stannar fortfarande på samma bild. Är mycket tacksam för all hjälp !

/GruGloG

Av GruGloG

Det är väl bara att ladda av sig på t.ex ett element innan och inte ha strömmen i antar jag. Behöver man något tillhygge eller går det bra med ren handkraft? Har aldrig någonsin haft någon insikt i hur man fixar med sin hårdvara

Av GruGloG

Tack så mycket. 3 pip var det visst den gav ifrån sig "A memory failure has occurred in the first 64K of RAM. The RAM IC is probably bad". Låter mycket otrevligt, skall titta lite så att minnena sitter som de skall, annars blir det väl till att investera i ett par nya. Det är inte särskilt svårt att ta ut/sätta i minnen va?

Av GruGloG

Matsonic MS9147C tror jag bestämt att den heter.

Av GruGloG

Dator startar inte, piper

Hej, hej. Jag har ett litet/stort problem med min dator.

När jag kom hem från ett lan i helgen och skulle starta datorn så startade den och sen började den bara pipa, 4 pip med ca 1.5 sek mellanrum, sen en paus på ca 5-10 sek och 4 pip till, osv. osv. osv. Skärmen startar först men ställer sig sedan i stand by läge och sen händer detinte så mycket mera. Jag är inte säker på vad jag har för saker i den, men om det kan ha något att göra med problemet så kan jag kolla upp det.

Vad tror ni det kan vara för fel? Har något gått sönder i transporten tillbaka från lanet eller är det bara ironigudarna som jävlas med mig? All hjälp uppskattas!

Tack på förhand

/GruGloG

Av GruGloG

3.56 ^^

Av GruGloG

Det mystiska är ju att det funkade alldeles utmärkt i en vecka och sen helt plötsligt började det dampa. Man kan ju hoppas att de är snälla och ger ut en ny på garantin iallafall :).

Av GruGloG

Vänsterklicksproblem

Hej och hå. Köpte en microsoft intel 3.0 för ett par veckor och allt var frid och fröjd tills idag då vänsterknappen började dampa något alldeles förfärligt. Det som händer är att den inte reagerar alls på samma sätt som den borde, man kan bara trycka på vissa ställen på knappen för att knappen ska gå ner och där man kan trycka är det inte alls samma "kraft" som i högerklicket. Då jag är sämst på tekniska detaljer i hela sverige så skulle jag vara väldigt tacksam för lite hjälp om hur man åtgärdar detta problem utan att förstöra musen helt och hållet.

Tack på förhand /Jag

Av GruGloG

Konstig Crasch

Hejsan, har ett ganska stort problem som jag gärna skulle vilja ha lite hjälp med, är inte speciellt bra på hårdvara osv. så jag har faktiskt ingen aning alls om vad jag skall göra. Problemet är att sporadiskt (kanske 2-3 ggr i timmen kan variera väldigt men minst 5 ggr om dagen om datorn är på konstant) så bara dör skärmen och cirka 5 sekunder senare dör datorn också, i de 5 sekunderna efter att skärmen har dött så hör jag fortfarande allt datorljud och när datorn sedan dör så blinkar fortfarande powerknappen fast ingen hörs eller något. Blir verkligen helt galen, hjälp skulle uppskattas väldigt mycket.

Operativsystem: Microsoft Windows XP Proffesionol med SP2 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Pentium 4 2.4 ghz
Moderkort: Matsonic MS9147C