Inlägg

Inlägg som Andersward har skrivit i forumet
Av Andersward
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kabanan
Jag hittade ett företag i Tyskland som tydligen har original fläkten i sitt urbud, men deras site är inte lättnavigerad och jag är väldigt dålig på tyska. http://www.evg.eu/html/online-kataloge.html

Edit: Bra att du fick tag på en. Jag hittade följande:

Tachosignal - 2 Impulse pro Umdrehung (Bsp.: 4715KL-04W-B39-P50)
Blockiersignal - “HIGH”-Signal + autom. Reset (Bsp.: 4715KL-04W-B39-P00)

Dvs, beroende på modell så har den tredje kabeln olika funktion, kan vara värt att kolla upp så att du har en med just tacho-signal.

Hmm, hur kollar man detta då? Nåja, vi får se om den nya snurrar eller ej, gör den det så låter vi det vara så tror jag nog. Jag tror inte att rpm-signal används eller så, de körs nog på max hela tiden. Var in i server-rummet nyss och det dånar fortfarande i huvudet, så db-nivån på fläkten var kanske inte så hög som jag trodde då den verkar passa bra in i sin omgivning

Av Andersward

Ahh, det var så enkelt

Det är 3 kablar på den gamla men kan man skarva så är jag nöjd. Sitter i telefonkö nu till datavaruhuset för de var de enda som inte hade uppgett lagersaldo, alla andra hade den INTE. Tydligen har den slutat tillverkats (2005) så det kanske blir svårt att få tag på denna.
Finns det andra kraftiga fläktar? Hittade inte några större modeller på vare sig komplett eller datorbutiken och de har ju hyffsat stort utbud ändå?

Edit/ Fick tag på datavaruhuset nu och den är undanlagd i väntan på order från inköp.

Jag får tacka för den snabba responsen från er, det var till mycket stor hjälp! Nu ska vi bara se om den fungerar också *det gör den säkerligen, kullagrad värstingfläkt som denna ska ju räcka*

Av Andersward
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kabanan
Skulle denna kunna funka?

http://gtek.se/index.php?mode=item&id=1856

Verkar klart vettigast hittills då de andra jag har hittat har haft ett luftflöde på max 40CFM (vad betyder CFM förresten) och den som har pajjat hade ett på 83-130CFM.
Det står inte hur många VA den är på men det kan jag inte tänka mig kommer bli ett problem då det sitter 4 fläktar till i varje burk så kräm finns det nog.

Edit/ det står 4-pin, kan det bli ett problem? Men samtidigt så står det att det finns en kabel för varvtals-avläsning, kan det vara den som räknas med där? Klippa och skarva med gamla kontakten fungerar det med iofs...

Edit No2: Leveranstiden var lite lång, vecka 52... Ska kolla om samma fläkt finns någon annanstans för jag tror det fungerar med den där.

Av Andersward

Det där var precis vad jag ville se, jag kunde inte hitta just luftflöde som är det mest intressanta tillsammans med effekten så klart.
Säkerligen duger vilken annan fläkt som helst men då utrustningen den sitter i kostar några miljoner så vill jag ha en så närbesläktad som möjligt så man inte kan skylla på mig om något händer
Det är "AWG 26 for 3 lead wires" som efterfrågas.
Nu är frågan vart man hittar en liknande någonstans, ska kika på komplett, conrad.se mfl. Har du några förslag så får du gärna dela med dig av dem

Av Andersward

Problem med nätverkskortet på min HP-laptop

Jag har en HP DV9094ea som jag fick i November och sedan tidigare har jag en stationär och jag köpte även till router och trådlöst usb-stick att i reserv nån gång om det behövs. Prylarna är Belkin...
Saken är den att allting fungerade klockrent i ca 2 månader, jag satt i soffan ca 15m bort från datorrummet och surfade med en hastighet av 2,1mb/s på Felias 24mbit, och full styrka på det trådlösa nätverket när man klickade upp info-rutan.
Sen har det varit lite andra bullar så att säga... Nu står det svag styrka samt 1.0mbit och jag får in grann-husets nätverk med starkare signal än min egen, då bor jag i ett 100 år gammalt stenhus och har ca 20m till grannhuset.
Jag fick nyss tillbaka datorn från reparation då moderkortet uppenbarligen inte klarade av yttre våld... Jag funderar på om nätverkskortet också är ömtåligt eller så.
Jag har inte testat mitt usb-stick då det är försvunnet (varför gör de dem så små?) men i datorrummet ser allt ut som tidigare och med min firma-laptop som jag hade tidigare så hade jag full åtkomst medans min HP knappt hittade vägguttaget...

Så vad bör jag börja med att felsöka? Funderar på att köpa en förstärkningsantenn till routern och se om det gör någon skillnad, för har jag bärbara i datorrummet så är det full kontakt igen.
Börjar bli måttligt trött på denna burk nu, när jag beställde den så sa killen jag talade med att det skulle vara HDMI, något jag specifikt ville ha. Men inte då, inte ens en DVI ut på skiten, och det går tydligen inte att få in en modul via expansionsport för att få HDMI heller. Där blev man blåst...

Av Andersward

Behöver en ersättare till denna 120mm-fläkt

Denna NMB-fläkt (modell-nr 4715kl-04w-b39) har gett upp och nu behöver jag en ersättare till den.
Den sitter ihop med flera likadana fläktar i "jävligt stort chassie" helt enkelt
Jag hittar ingen direkt produktspec på denna fläkt och det står "12V dc, 0.72A", så jag skulle vilja ha något som liknar denna så nära som möjligt.
Hittade en länk på google där det även stod pris på denna, 134$! Är det nån form av superduper-fläkt då eller? Prylen den sitter i är iofs en Silicon Graphics-burk som mäter ca 1x1x1,5m och sköter rätt viktiga prylar men fläktarna behöver väl knappast vara tillverkade av guld för det?

Vore kanon om någon kunde tipsa mig om en passande fläkt som går att köpa innanför Sveriges gränser. Priset spelar ingen större roll, så länge den inte kostar 134$

Just ja, länk till google-sökning: http://www.google.se/search?hl=sv&q=4715kl-04w-b39&btnG=S%C3%...

Av Andersward

Det är mycket möjligt men i instruktionsboken står det både DVI och HDMI på denna modell men att den finns i olika utföranden. Det knepiga är ju att det även stod i produktbroschyren.
Sen borde ju den "värsta" i 9000-serien vara utrustad med detta också tycker man, den marknadsförs ju dessutom som "multimeddia-maskin" men vilken sådan är endast utrustad med S-video och VGA?
Nu var jag i kontakt med supporten IGEN men även denna gång kammade jag noll. De har ingen aning om vad en bärbar dator är för något tydligen, de kan nog bara svara i telefon och förklara för gamla pensionärer vart de hittar Harpan mm.

Av Andersward

Lite tillbehörshjälp med min HP DV9094

Jag har nyligen fått hem min nya HP Dv9094ea men jag undrar om det har blivit nåt knas... Det är för övrigt Hempc genom Volvo där min bror jobbar så jag har den genom honom, blev billigare än att köpa nytt (10 000:-).
I broschyren HAR JAG FÖR MIG att det stod att den skulle ha HDMI-utgång, något jag värdesätter högt då jag vill använda datorn till min plasma och projektor.
Men väl hemma visade det sig att den inte hade någon efterlängtad HDMI-utgång och inte heller någon DVI-utgång. I instruktionsboken står det istället: Denna modell finns i några olika utföranden och ett utförande är att den är utrustad med HDMI. Ok, jag fick inte den modellen tydligen.
Om vi skippar det just nu och inriktar på viktigare saker; Det finns ju en expansionsport3 på denna dator och där ska man kunna köra ut dvi-signal, komponent mm. Men vart hittar jag en sådan då och finns den också i olika utföranden, för jag tror inte att man skickar ut både dvi och komponent i samma modul?
Jag har varit kontakt med HP-supporten men de var så extremt korkade så de visste inte ens vad det var för nåt och att min modell inte alls kunde fås med HDMI, det måste var feltryck enligt honom.
Så då tänkte jag så här: Det är ju sweclockers jag ska vända mig till! Jag har inte varit här på hur många år som helst men nu får man en del flashbacks

Så jag hoppas att jag kan få lite professionell hjälp för en gångs skull jämfört med HP-supportens "expert-kunnande"...

PS: Hittar jag min produktbroschyr och det står att min modell ska vara utrustad med HDMI så tar jag för givet att de skickar en ny dator omgående för att rätta till det hela. Jag är tämligen säker på att det stod så i infon om datorn. Och en dator som ska ha ett "marknadsvärde" på ca 33 000:- borde ju trots allt ha det mesta?