Inlägg

Inlägg som ggustavsson har skrivit i forumet
Av ggustavsson
Skrivet av rolodex:

Dessvärre inte då inget fysiskt legg finns tillgängligt. Ska förnya det snart dock! Paketet går tillbaka automatiskt nästa vecka så därför tänkte jag kolla lite lösningar här till helgen

Testa appen mina paket istället, de har ju Postnord m.f

Av ggustavsson

Det där förfarandet har blivit vanligt sen nått år.

Scammers spoofar nåt random men riktigt svenskt telefonnummer och ringer upp....

Av ggustavsson

Prova på Viaplay för 10-15 år sen men fanns inget vettigt att se, så sa upp det.
För knappt ett år sen i samband med abonnemang på telefon kunde jag testa Viaplay gratis i tre månader, men aktivera inte detta.
Vill inte ha Viaplay ens gratis..

Av ggustavsson

Kan köpa eller sälja begagnat, men aldrig teknikdelar, för mycket problem med sånt.
Gamla avlagda datordelar eller kringutrustning kollas om nån i närmaste familjen behöver, om inte sätter man en hammare i det och slängs..

Vissa delar kan dock vara bra att spara i tex felsökningssyfte. RAM, PSU, nåt grafikkort.

Av ggustavsson
Skrivet av tomjako92:

her hög prestandard på energi sparningsläget. blev sämmre fps med reflex+boost. men bättre frametimes. men tack för tippset. funderar nästan på att köpa en ny cpu med moderkort. AMD Ryzen 9 7950X3D 4.2 GHz men är konstigt då min cpu och den är nästan likvärdig om man kollar i tester men ändå verkar folk ha väldigt bra fps med den i cs2? tänker iaf försöka ett ta till med att få till det med fps:en har 50 dagar på mig att lämna tillbaka cpu:n så har lite tid att testa

Det kan vara CPU trottling som orsakar problemen, vad säger HWmonitor om du kör det samtidigt?

Av ggustavsson

Vad jag har förstått så beror problemet på att moderkortens default inställningar inte följer Intels spec, utan vräker på för höga oc, powerlimitar, volt mm som optimized default, ASUS är värst här men alla verkar göra det i viss mån, på min Gigabyte bräda också.

Har inga problem

Av ggustavsson

Nycklar, mobil och snus, rätt många år sen man skippa plånbok, mobilen har plats för kort och ibland några enstaka sedlar..

Av ggustavsson

Vet inte om jag har lust att betala 30 spänn mer för innehåll jag inte är intresserad av, testar en månad så får vi se.

Av ggustavsson

60% tangentbord är inget för mig, förstår mig inte på de som vill ha dessa 75% nja mycket bättre men inte bra, vill ha TKL minst.
Funderar på att skaffa ett Keychron K8 pro eller Q3
Finns förstås en del tangentbord med electro magnetiska switchar i TKL storlek, men flesta är så "flimsy" lätta, plastiga, ihåliga, typ steelseries och razer..

Av ggustavsson

Kör bara lokalt konto och sen på det deblotat OS i viss mån + stängt av allt med Microsoft spårning med O&O ShutUp10++

Är väl inte så anti MS konto, men använder inte några av deras tjänster så behöver inget MS konto + vill inte att datorn användes och reserverar resurser i onödan..

MS konto är säkert för vissa bra och användbart, men tillför inget för mig..

Av ggustavsson

Till nya datorbygget kör jag en äldre skärm med HDMI, kommer bli nån ny under sommaren 1440p eller 4k skärm med DP förstås..

Av ggustavsson

Keychron K8 pro är en ganska bra kandidat....

Av ggustavsson
Citat:

Kör aldrig utan kabel i princip, inte om jag spelar iallafall.

Det är ju bra, men om batteriet är riktigt dåligt eller inte fungerar alls så kan datorn stänga av sig även när strömkabeln är kopplad när strömbehovet blir stort, därav frågan..

Av ggustavsson

Blir den överhettad så kan den nog stänga av sig, så ha HWmonitor igång när du spelar och kolla då om tempen brakar iväg..

En fråga fungerar datorn som den ska på enbart batteri?

Av ggustavsson

Intel och AMD har olika specar på vad de garanterat ska klara beroende på om man kör med 2 eller 4 stickor
Just för DDR4 minns jag inte, men tex Intel DDR5 så är det (just nu med 12, 13 och 14 serien) 4800 för 2 stickor men bara 4000 för 4 stickor, AMD har 5200 vid 2 och 3600 vid 4 stickor, kan minnas något fel på exakta siffror dock.

Självklart kan man ha lite tur och bra minnen som klarar bättre förstås..

Ända mer säkra sättet att få 32Gb med bra hastighet är att skaffa 2x16Gb stickor, och sälja av befintliga..
Kolla också moderkortets lista över minnen som är verifierade att funka

Av ggustavsson
Skrivet av nike900:

<Uppladdad bildlänk>

undrar även om detta är ok temps i några timmars bf2042 spelande?

Temp ser hur bra ut som helst.

Däremot ser en del andra värden konstiga ut, tex Mhz på CPU en bra bit över 6 Ghz och volt på CPU över 3 volt, dock kanske felrapporteringar...

Av ggustavsson

Hänger på exets konto, men kommer ta bort min profil i sommar, kommer inte ta nåt eget konto på Disney+, bara en massa woke trams där ändå, kanske tar och testar Amazon eller skyshowtime istället..

Av ggustavsson

Inte märkt av några problem, ännu..
Men Kör inte förhandsversion, skulle nog inte använda Windows 11 om inte Startallback fanns, eller liknande program.

Av ggustavsson
Skrivet av Yatagarasu:

Jag ser det lite som ett icke-problem med hårdvarukravet för Windows 11 ärligt talat.

Det är inte mer komplext än att installera Windows 11 genom USB-ISO skapad i rufus (steg-för-steg instruktioner i länken). Den som inte är tekniskt nog insatt för att klara av detta är nog inte den som bryr sig om säkerhetsuppdateringar till en början (eller ens känner till dessa, det är bara "windows som ska starta om igen..").

Har aldrig förstått upprymdheten kring TPM-kravet.
Det är enkelt att kringgå, och inte minst ser jag det överlag som en positiv utveckling. Det går inte att förvänta sig att ens hårdvara ska vara kompatibel med framtida mjukvara i evigheter. Exempel på detta skulle vara spelet Helldivers 2, här krävs det en processor med AVX-möjlighet, annars vägrar spelet starta oavkortat då det är beroende av detta.

För dig och mig och många här är det inte ett problem, men för den stora massan kommer det så småniom bli problem då de inte har nån koll på sånt här eller är intresserade av hur det funkar.

Av ggustavsson

Är nog många som vill uppdatera till Windows 11 men möts av att det inte går PGA TPM kravet, och de har ingen aning om hur de ska komma runt det.
Kommer bli ett växande problem om ca 1 1/2 år eller så, speciellt på privatmarknaden då det känns ganska dumt att skrota miljontals halvmoderna datorer...