Inlägg

Inlägg som mblaff har skrivit i forumet
Av mblaff

Oj, ber så hemskt mycket om ursäkt @glasssko
Jag har helt och hållet missat ditt svar. Du ligger inne med vinnande (och enda) bud. Grattis

Av mblaff

Guillemot Force Feedback Racing Wheel

Hej,
har en FF ratt med pedaler från Guillemot (Thrustmaster). Officiell support för senare OS med drivisar saknas från tillverkaren men med lite pillande ska det funka både i W10 och W11.
Stödjer inte bara USB utan även seriell port

För W10 drivrutinsinstallation: https://www.youtube.com/watch?v=16w5egUVcLU

Utgångspris 100 + eventuell frakt.
Eventuell budgivning avslutas fredag den 2/2.
Vid lika bud prioriteras hämtning.

Läs hela annonsen här

Av mblaff
Skrivet av evirob:

Sennheiser har väl några som ska vara helt ok? Tror det svåraste önskemålet att få med är anc, brukar saknas på alla lurar med större kåpor vad jag vet.

Trådlöst ser ut vara ett krav?

Ja, trådlöst är definitivt ett krav, det glömde jag skriva. Tack för påpekandet.

Skrivet av shugge:

Både ANC och bra mikrofon kan ev vara svårt att få.

Bose quiet comfort serie och Sony wh-1000xm serie är ju bra på ANC, men micarna är inte de bästa.

Vill man ha bättre mic kan man ju dock komplettera med separat mic, t.ex. AntLion ModMic.

Sant. Har sneglat lite på Sonys XM5 och Sennheiser <nåntingnånting 4>, men enligt de recensioner jag läst är det ljudkvalitet och ANC som är deras styrka, men att de är svagare på mic-biten. Tack för tipset med ModMic. Ska kolla vad det finns för alternativ. Blir lite pricey att köpa lurar för 4000 och modmic för 1800
(fast då kanske man inte köper lurar med mic, så summan stämmer kanske inte)

Av mblaff

Söker headset som verkligen är "over ear"

Hej, har hörapparater sedan ett år tillbaks och letar nu efter förslag på headset som verkligen går över och runt om öronen. Det blir lite skumt med on-ear varianter eftersom hörapparatsmikrofonerna då inte får in riktigt så mycket av det ljud man vill höra. Väldigt överdrivet blir det som att lyssna på musik med öronproppar. (Nej, så illa är det inte, men... you get my point) Eftersom jag inte kan beställa hem och prova alla på marknaden så hade tips verkligen uppskattats.

Användningsområdet är på kontoret, så sjysst ANC är uppskattat, men bra mikrofon en definitiv nödvändighet. Parkoppling med flertalet ljudkällor (dator, telefon). De ska ersätta ett par PLT Voyager Focus som jag haft ett par år och varit väldigt nöjd med. De håller dock ihop till största delen med hjälp av tejp och önskningar nuförtiden. Vi har Jabra i företagsshoppen, men Evolve2 Flex 65 är de "största" vi har där och de är inte over ear.

Budget upp till 4k skulle jag gissa på.

Tack på förhand.

Av mblaff

Annonsen är avslutad

Av mblaff
Skrivet av Screamer:

Hej!
Hämtar gärna på söndag om det funkar!

Det kan alldeles säkert funka. Jag skickar mer info i PM

Av mblaff

HTPC med en drös tillbehör bortskänkes

Hej, jag köpte en HTPC på annons med något slags projekt i tanke, men varken tid eller ork kunde hittas. Bortskänkes därför inför eventuell flytt.

Burken funkar och jag har för tillfället Debian installerat på en SSD, men den kommer jag ta ur. Dämpad HDD-vagga finns.
Det är bara passiv kylning, och heatpipes leder ut till de svarta flänsarna på sidorna. Flänsarna är JÄTTETUNGA och sketavassa. Totalt väger burken därför ca 18 kg.

Det sitter 2 st 1 GB stickor i. I övrigt får ni själv leta er fram till spec med hjälp av bild på manual till chassi, nätagg och MK.

Skickas ej
Snabb hämtning prioriteras.

Läs hela annonsen här

Av mblaff
Av mblaff

Sjukt svårt IMHO, och utan ett osannolikt flyt i de avslutande gissningarna skulle jag nog stannat på 0/10.

Av mblaff
Skrivet av Krippa75:

Är verkligen trafiksituationen i götet så illa som många vill hävda eller har det blivit en grej som blivit cementerat i det allmäna medvetandet? Som boende i hufvudstaden är jag inne och snurrar i stan då och då och det är byggen som hindrar trafik, vägarbeten, trafikomläggningar, gator som helt plötsligt är enkelriktade mm överallt och hela tiden. Är göteborg så mycket värre än det jag upplever här?

Jag kan inte hävda att jag kört överallt så kan inte säga om det är någon absolut sanning, men Göteborg är den absolut rörigaste staden jag kört i och omkring. Det har känts lite stressigare i Stockholm, men Gbg är... rörigt. Och det är utan att beakta de stora gatuarbeten som gör det mardrömslikt. Jag är väldigt förtjust i staden och allt man kan hitta på i och omkring, men att köra bil där .. not so much.

Av mblaff

https://quickbutik.imgix.net/7581c/products/15633728551545900080...

Nej, men jag håller med den som föreslog förgreningsdosa med strömbrytare. Ska datorn ändå vara avstängd på natten kan du ju lika bra samtidigt stänga av alla tillbehör som ändå stått i ett överflödigt standby-läge; Dator, skärm, högtalare, skrivare, USB-hubb et.c.

Av mblaff

Annonsen är avslutad

Av mblaff
Skrivet av Necrodude:

Hej.
Jag är intresserad av den. Jag är väldigt insnöad på gamla datorer och gamla spel. Det som fick mig att haja till när jag såg denna annonsen var att jag själv hade just en sådan här i yngre dagar till någon pentium maskin. Den hade passat som handen i handsken till det gamla goda conflict freespace och Lucastarts Tie fighter

Och Descent!

Jag ska kolla upp fraktkostnad ikväll utifrån vikt och storlek, så kan vi ta det därifrån över PM.

Av mblaff

CH Products F-16 Fighterstick - Gameport-versionen

Tjenare, jag erkänner till slut för mig själv, efter alldeles för lång tid, att jag aldrig mer kommer använda min fina Figherstick. En del av problemet är att det är den gamla versionen med Gameport (alternativt PS/2 om man är lagd åt det hållet) och lite googlande ger att en konvertering inte är något jag kommer ge mig på.

Är det någon som kör någon retro-flightsim på en gammal burk, eller bara kan komma på en vild custom-idé och är villig att betala frakten så hör av er. DOS-disk ingår.

Det går också att komma och hämta i Lomma eller Lund. Förstå också att det är med tungt hjärta jag gör det här, så trösterika ord och försäkran om att den kommer till nytta väger tungt

Läs hela annonsen här

Av mblaff

Kul med så många "Jag sitter inne med sanningen, alla som inte håller med har fel" i ett subjektivt ämne. Visst, många ser ut att skrivas med glimten i ögat, medan andra ... not so much.

Nåväl. Jag diggar numer smash burgers stenhårt. Köpte ett "gourmetstål" i somras (Fancy omskrivning för bockad 6 mm plåt. Det är iofs lasergraverat, och det är ju såklart värt några hundralappar ) som används till pizza och burgare. Köttet spelar såklart roll, men har konstigt nog lyckats göra smarriga burgare både med vanlig nötfärs från ICA och tre gånger så dyr färs från den lokala slaktaren. Avgörande för mig verkar vara hur bra jag får till smashandet. För tunt så håller det ihop dåligt och för löst tryck blir inte heller så nice stekyta. Ja, det blir såklart godare med bättre kött, men inte livsavgörande. IMHO.

Mitt största önskemål är att brödet ska karamelliseras i torr panna så det inte blir soggigt av godsakerna man lägger på. Den benämningen hänger i från att ha jobbat på McD i den glada ungdomen. Vissa kallar det att rosta brödet, men det är ju felfelfel

Från programserien där Juregård åkte runt och testade burgare fick jag tips på det som är min favoritdressing för tillfället.
Majonnäs, lite dijonsenap och lite grovmalen (skånsk) senap. Funkar fantastiskt ihop med många tillbehör, men har för mig det var till någon variant med karamelliserad lök som han gjorde den. Dessutom går den sjukt fort att röra ihop.

Av mblaff

Det är inte så att Windows 10 och Microsoft fått för sig att du nu ska logga in med PIN istället för lösenord? Det gjorde våra datorer här hemma efter någon uppdatering, och det tog ett tag innan jag såg att jag knappade in lösenordet i rutan för PIN.

Av mblaff
Skrivet av Snudge_B:

Slog till på ett Gourmetstål igår. Ska mest ha den som stekbord på induktionshällen, men går att köra i grillen också. Den kostade en slant, men ville ha ett ordentligt stekbord. Pizza i grill och ugn är en bonus. Tog den med kant, men utan handtag. Vad jag kunde läsa mig till så ska den få plats i en Weber 57:a.

Nice! Jag beställde samma variant med tanken att kanten skulle vara en fördel när man använder det som stekbord, fast jag tänker mest använda den på gasolgrillen.
Beställde paketet med stål och burgarpress från gourmetstal.se en lördag efter lunch. Någon timme senare fick jag mail om att det var paketerat. Anlände till södra delen av landet ett fåtal dagar senare. Grymt.

Vi har hunnit köra smash burgers och pizza två gånger var. Det är en liten läroprocess

För smash burgers har jag insett att ALLT behöver vara klart innan man lägger köttet på stålet, för det går vansinnigt fort. Vill man som jag ha en karamelliserad yta på bröden ska till och med detta göras först. Hellre att bröden hinner svalna än köttet.

För pizza är utmaningen att få bra balans med värme ovanifrån också. Första gången körde jag full fart på alla brännare och det blev helt enkelt för mycket undervärme. Jag har dock även brännare i locket på grillen, och med hjälp av den, samt att stänga av mittenbrännarna någon minut innan gräddning och bara ha sidobrännarna igång blev det riktigt bra på vårt andra försök. Jag tror temperaturen då låg på runt 300 grader med locket stängt. Det går inte lika snabbt som i kompisens Ooni, men tyckte faktiskt att vi fick jämnare och bättre resultat, utan brända spots på kanterna. (fast det är jag för snäll/ödmjuk för att erkänna, för de är väldigt stolta över sin Ooni)
Sen är det en utmaning att ha tillräckligt mycket mjöl när man bakar ut degen så att pizzajäveln kommer upp på spaden utan att pizzan bara knycklar ihop sig. Här är det upplagt för gråt och tandgnissel från hungriga barn. Har nu studerat lokala pizzabagaren och insett att de använder JÄTTEMYCKET mjöl.

Oooh... som en sista notering: efterrättspizza FTW!

Av mblaff
Skrivet av Vapo:

Läsvärt, tack

Hade tänkt att fråga allmänt men gör det som ett svar till dig då du tar upp utrustning... - löparstrumpor? Ja, det är en seriös fråga (!)

Har du eller någon här åsikt om knähöga kompressionsstrumpor? Tips på; Bästa material? Skillnader? Prisvärda? Kvalitet? Hållbara?
... klipp....

Eller är det tabu att prata om något så osexigt som strumpor?

Precis som med skor är det där med kompression nog personligt.
Jag har testat både sleeves för vaderna och kompressionstights och kommit fram till att det verkligen INTE är min grej. Efter 7-8 km känns det som benen har fått astma-anfall.

Jag hade ungefär samma fråga som du när jag skulle köpa mina sleeves och fick svar från säljaren att man i princip får vad man betalar för, men han tipsade om att köpa en billigare variant först för att se om det var något för mig. Sådana tips från säljare skapar förtroende.

Ett annat tips är fotbollsstrumpor. Jag har en polare som ALLTID sportar i såna, för han gillar känslan. Löpning, tennis, padel och vad du kan komma på. Alltid fotbollsstrumpor

Och sko-tips: Asics Gel-Nimbus 2. Såklart också personligt, men shit så sköna att springa i.

Av mblaff
Skrivet av JonkenPonken:

På vilket sätt hade din kompis dåliga erfarenheter av pizzasten?

Blötlägger man den ordentligt så bör det ju inte vara några problem alls (utgår ifrån att din kompis pizzasten sprack).

Nej, jag tror faktiskt det mer var tiden det tog att få den riktigt varm men nu blev jag osäker för det var ett par år sedan de hade den. Jag frågade för någon vecka sen, när jag började kolla på pizzastål, och fick bara svaret att "det var för mycket meck" och nöjde mig med det svaret.
Numer har de en Ooni Uuni 3 som de är grymt nöjda med.

Av mblaff
Skrivet av Ernaw1:

Vi kör pizzastål på en weber gasolgrill. Perfekt för smashed burgare, funkar för både soja och riktigt högrev. Brukar även pensla på sweet baby ray bbq sauce när man grillar halloumi eller kyckling. Riktigt härligt att grillsäsongen är igång även om jag tjuvat och kört några grillar under vintern.

Vilken modell på pizzastål är det ni har? Storlek, tjocklek och inköpsställe hade varit intressant. Jag har kikat lite på Gourmetstål, men eftersom de är lite pricey tvekar jag. Pizzasten har jag inte själv testat, men blivit avrådd av kompis som hade dåliga erfarenheter.