Inlägg

Inlägg som Bandaren har skrivit i forumet
Av Bandaren

PS5 SE Dustin 2020-09-17 10:26

Fick kollinummer av Dustin runt fem-snåret eftermiddag den 2021-01-27.

(Har samtidigt avbeställt hos Amazon.se)

Kom till uthämtningsstället sent igår och uthämtad idag på morgonen 2021-01-30.
Ej tegelsten eller våffeljärn i lådan utan en väldigt stor PS5

Ett lyckligt slut på denna misär. Håll ut ni som fortfarande väntar och ge inte in till skalpers!

Av Bandaren
Skrivet av Gladion97:

Är så jävla nära att köpa en PS5 för 9000 på blocket. Har kollat här varje dag i månader, varit med i flera utlottningar utan resultat.. Blir nog fan att bara pröjsa mer för att få den direkt.

Om du kan så vänta en månad till och ligg kvar i köer samt kolla elgiganten, netonnet och mediamarkt samt cdon. Det verkar som återförsäljare får in små leveranser regelbundet veckovis. Om en månad från nu kommer det nog bli ett uppehåll en månad pga det Kinesiska nyårsfirandet som visar sig med fördröjning med ett stopp i en månad om nu inte Sony lyckats lösa detta.

Om du har strul med din nuvarande PS4 och tror det är hårddisken så kan du byta den relativt billigt. Öppna upp och rengöra fläkt etc kan hjälpa med ljudet. Annars kanske du kan låna en ps4pro av någon till du får tag i PS5 och ändå komma under 9000 som scalpers vill ha. Det kan vara ide att fortfarande ha en PS4 då PS5 har väldigt lite (relativt) hårddiskutrymme att installera spel på.

Men lycka till iaf

Av Bandaren

PS5 SE Dustin 2020-09-17 10:26

Fick kollinummer av Dustin runt fem-snåret eftermiddag den 2021-01-27.

(Har samtidigt avbeställt hos Amazon.se)

Av Bandaren

@filbunke:

Hej.

Tack för frågan som inte är helt okontroversiell. Det finns ju många uppfattningar och frågor runt deras finansiella situation, berättigade sådana får man säga.

Sedan slutet av förra året redovisar numera CI (Cloud Imperium) sina finanser, kanske också av orsaken att man sålt 10% av företaget till investerare för 46 miljoner dollar.

Min uppfattning är att man har en ganska stabil inkomst årligen på ca 44-45 miljoner dollar och årliga utgifter på cirka 47-50 miljoner. Så hur går detta ihop då, jo man har fortfarande en viss buffert från 4-5 år sedan då inkomster från att sälja spelpaket och rymdskepp vida översteg utgifterna för ett då betydligt mindre företag. Hur stor denna buffert är vet jag ej 2019, men i slutet av 2017 hade man 14 miljoner "på banken" enligt sina egna siffror. Man skulle alltså kunna göra en skrivbordsanalys att man förmodligen har tillräcklig buffert för 2019 och 2020 om inkomsterna håller sig stabila med nuvarande utgifter.

Eventuellt kan man överleva ett halft 2021 också även utan att ha fått SQ42 komplett genom att kraftigt banta företaget. Men mycket hänger på att SQ42 kan ges ut 2020 så att det kan generera inkomster. Jag tror personligen man kommer överväga en standalone utgåva på konsoll om PS5 och XBOX2 finns vid denhär tiden. SQ42 är alltså singleplayer delen med en viss co-op funktion.

Sen har man alltså de nya färska 46 miljonerna (USD) från slutet av 2018 man fick in genom aktieförsäljning. Man har sagt att dessa skall användas till reklam och PR men jag tror man kan trixa runt bokföringsmässig så man tar en 10-15 miljoner till utveckling om det verkligen kniper. Sen skulle man förmodligen kunna göra en ytterligare aktieförsäljning på 10% av företaget med rabatt och få in ett par miljoner till.

Så sammanfattningsvis kan man säga jag anser de har inga problem med finanserna 2019. 2020 ser man att nuvarande företag måste få ut en komersiell produkt senast slutet 2020 eller början av 2021 eller omstrukturera eller göra någon ny form av finansiell akrobatik.

Hoppas det besvarade din fråga.
mvh

Av Bandaren

@Ixos:
Hej

Jag tycker inte det är "Helt fel" att säga att det bästa svaret är att man faktiskt kollar sitt Star Citizen konto.

Vet man som du exakt vad som stod i crowdfundingen, ja då finns ju ingen frågeställning förutom om tex. saker ändrat namn efter tidens gång i backer nivåerna. Det man en gång backade som är det som gäller. Men det var inte så jag uppfattade frågeställaren som mer verkade ha svårt att komma ihåg efter alla år vad han "backat" och vad som ingick.

Det är uppenbart det fanns olika nivåer man kunde registrera sitt intresse genom. Jag själv anmälde ex. bara mitt intresse vid denna tiden och fick en kosmetisk flair grejj att ha i hangaren medans jag fick köpa startpaket och SQ42 senare. Enligt google fanns det paket man kunde backa där Star Citizen + SQ42 Del 1 + SQ42 Del 2 ingick också. Kanske fanns det andra alternativ också med fysiska utgåvor med soundtrack etc. Detta är inte ovanligt vid crowdfunding av spel. Om du själv backade med 350 Euro måste du valt något paket som är mer än bara ett konto med startpaket antar jag?

Ursprungsbackningen skedde också över spannet av två olika sidor där Kickstarter var en och den andra var en "privat" sida.

Det bästa är givetvis att man söker igenom sina ursprungliga email om man kan för att se vad man backade som.

Nästa steg måste vara att man aktiverar sitt konto som skall vara registrerat med ens ursprungliga personinformation för att då kolla vad som finns registrerat där. Ser inte detta okej ut, eller man har email eller bankuppgifter att man betalat för saker man inte tycks vara registrerad för, ja då får man ju överväga kontakta CI (Cloud Imperium) eller söka rättslig hjälp.

Som sagt jag besvarade frågan för någon som inte verkade komma ihåg vad man backat som. Och det det finns en del personer jag stött med denna situation så den är inte ovanlig.

Annars tror jag inte vi har olika uppfattningar. Den nivå man backade för ursprungligen är det som gäller fortfarande givetvis. Problemet är att det gått en viss tid och det är inte lätt att komma ihåg allt.

mvh

Av Bandaren

@Nekrol:

Det finns en del basic att göra, Lite enkelt beskrivet (säkert glömt nått):

Tranpsortera gods mellan olika destinationer.
Hämta/leverera paket från/till mission givers.
FPS uppdrag att rensa baser/stationer från rätt så korkade AI fiender.
Rymduppdrag att rensa områden från rätt så korkade AI fiendeskepp.
Racing, skapas dynamiskt på vissa ställen där man alltså kör race med fordon.
Man kan utrusta sin karaktär med en hel del variation av kläd och vapenutrustning nu.

Sen kan man ju alltid åka tåg runt i staden Lorville i SC nu också

Det är helt klart så att den mest djupa spelupplevelsen just nu är den man kan få med andra spelare man kan interagera med och till exempel spela upp scenarion med, rollspela med etc.

Det som tros komma under detta året är mer utvecklad brytning av ämnen även från asteroider. Förhoppningsvis kommer bränsleförsäljning in för de som har tankskepp. Och även att bedriva medicinal vård. Sen kan man hoppas på reparation eller återvinnings mekaniken, men det kommer troligen inte hända i år då det inte är ett system som behövs för Squadron 42 vilket är fokus för utveckling detta året.

En del spelmekanik i Star Citizen är tyvärr "låsta" till dedikerade skepp. Och jag hoppas CI tänker om här eller gör det så billigt att det bara tar ytterst liten tid att med ett starter skepp köra tillräckligt med gods eller uträtta ett uppdrag så man får råd att hyra ex ett gruvbrytningsskepp, reparations-skepp eller ambulansskepp.

Av Bandaren

@Irregular Programming:
Det skall bli intressant att se vad som händer nu Q1 2019 då en ny Flightmodel kommer introduceras med stöd för atmosfär

(om den inte skjuts up hehe)

Av Bandaren

Ni som är nyfikna på Star Citizen kan alltid testa en gratishelg som dyker upp några gånger om året. Detta kostar alltså NOLL kronor.

Då brukar det vara så att man får testa en rad olika skepp eller fordon. Tilldelning kan se lite olika ut beroende på om det finns ett tema för flyghelgen. Man behöver bara skapa ett konto , vilket behövs för din karaktär I spelet, men är givetvis ett sätt för CI (Cloud Imperium - företaget bakom SC) att också "binda" till sig potentiella framtida kunder.

Till er som undrar om ni får Squadron 42 som ursprungs-backare , så är bästa svaret att ni kollar ert SC konto. Detta beror på de olika nivåerna ni kunde backa som. Men generellt sett om det stod i er nivå att ni fick SQ42 så kommer ni få detta som Digital Download. Det kan även vara så att ni kommer vara berättigad till att spela en beta version av de första uppdragen avd Del 1 en tid innan SQ42 Del 1 släpps.

Lite annat jag reagerade på i tråden såhär långt:

Spelet har inte längre extremt dålig fps generellt (I ditt skepp ute i rymden) vilket gjort gällandes tidigare i tråden. En mellanklass speldator borde få ca 30-40fps medan High end kan röra sig runt 60fps. (men det är alltså ett krävande spel där underliggande spelmotor och tillhörande system fortfarande utvecklas)

Vissa reservationer gäller då serverinstansproblem uppkommer eller när nya hubbar/hero platser introduceras där både spelare och NPCer trängs innan optimisering skett. Eller om en ny patch släpps med oförutsedda buggar. Men det är ett aktivt pågående arbete att FPS skall vara hyffsad från och med förra året.

Pay2Dominate argumentet: Beakta följande. De som slängt en massa pengar på stora rymdhangarfartyg kommer ha en avsevärd kostnad för enbart driften av dessa. Slitage, Besättning, Beväpning, Bränsle etc. Så de som "enbart" har ett starterpack skepp och kör runt i dessa kommer med största sannolikhet inte vara aktuella för någon griefing.

Obs, jag använder begreppet "Spel/Spelet" här ej i betydelse av ett färdigt kommersiellt spel utan för den Alpha version av SC som för tillfället benäms Alpha 3.4.

Om ni undrar något mer om SC så kan jag som glad amatör ev. besvara era frågor då jag följer det hela lite halvkontinuerligt och "spelar" själv.

Av Bandaren

@anon286564:

Jag läste på lite närmare om SD och vad Mattias Karlsson sagt om Public Service (PS).

Det finns andra falanger inom partiet som tycker annorlunda om PS, men som vi vet är det Åkesson och Karlsson som styr.

I princip menar han att Public Service är OK som det är men den av SD upplevda vänstervridningen eller partiskheten skulle kunna styras upp bättre med ett nytt sändningstillstånd/styrdokument. Alltså nuvarande nivå på finansiering och volym av programproduktion tycks av SD vara helt okej. Inget att hämta här om man vill ha mindre "TV avgift/skatt".

Jag läste Karlssons artikel på Nyheter Idag och jag tycker det var komik på låg nivå. Han påstår att SVT skulle vara en garant för att program görs på Svenska, eller från glesbygden? Att det görs program som är traditionsbundna och Allsång på skansen är fantastiskt.

Han får det att låta som att PS är ett nav i Svensk kultur som allt roterar runt.

Nej jag tycker personligen det är genomskinligt. Det är gratis PR tid man värnar om. (min personliga uppfattning). SD är oerhört skickliga att föra ut sina budskap med små eller ringa medel i fientliga miljöer. T-bane kampanjen som exempel.

För om det verkligen är så att Karlsson menar detta, så har han bevisligen aldrig tittat på TV4 som kör i princip samma typ av program som SVT fast icke skattefinansierat, Sport, Nyheter, Allsång, Drama produktion, Renovering (ajaj Timell sitter dock fast i badtunnan för tillfället), matprogram, morgonsoffor etc. etc.

mvh.

Av Bandaren

Jag kan bara se tre alternativ att slippa skatten:

1. Flytta från Sverige.

2. Någon hittar ett möjligt skattemässigt kryphål man kan nyttja i inkomstdeklarationen för att "dra av" skatten.

3. Personligen verka (aktivera sig politiskt lokalt och regionalt, skapa opnion) för att en politisk majoritet uppstår som avskaffar skattefinansierat SVT.

Jag ser alternativ 3 som svårt då dagens större partier ser SVT som en nyckelsten att föra ut sin politik till folket utan egen belastning av partikassan. Gratis reklam alltså.

Något många förvånades över var SDs linje att följa övriga partiernas.

Men nu är det så att även om SD inte anser sig bli så väl behandade av SVT så får de här sina Almedals-tal och direktsända presskonferenser från Rosenbad och partikongresser sänt till en publik långt större än de skulle kunna nå med egna medel.

Deras behov sammanfaller alltså med de andra partiernas.

Dock skulle kanske en rejäl lågkonjunktur kunna skapa en grogrund till en nödvänding förändring pga sparkrav.

Av Bandaren

@Kermit_Mupp:

Hej igen

Jag tror du ursprungligen läst in förmycket i detta "ursprungliga" inlägg samt ditt behov att klistra åsikter på andra personer.

Det jag beskrev i det inlägget är 1 . vad man hittar när man gör en enkel sökning på Google. 2. Jag uppmanar andra att göra detsamma. 3. att man inte skall kleta politiska åsikter och epitet på andra, vilket i denna diskussion är lite komiskt nu, speciellt från din sida.

(Om någon tror något annat skriver jag nu här klart och tydligt så är fallet, inga andra spekulationer nödvändiga, Jag är författare till inlägget, jag äger företräde för vad jag själv menar, det är så enkelt)

Artiklarna i inlägget är inte mina åsikter, de är andras artiklar eller videoklipp och ingenstans skriver jag min egen åsikt.

Söktermen var "SVT politiskt vridet" och exempelvis artikeln från SVT självt dök upp i någon av de absolut första träffarna.

Det är helt enkelt vad som dyker upp när man söker på politisk vridning av SVT, men skjut gärna budbäraren.

Det man kan se är att det finns en högst vital debatt, pågående angående politisk vridning av SVT.

(Jag raderade ett tidigare inlägg ovan som svarade på ännu ett av Mupps inlägg där han tillskriver mig åsikter och saker som jag inte skrivit men som falskt tillskrivs citat. Jag har dock kommit till slutsaten, vi kommer helt enkelt inte längre här. När man får två att betyda ett (bokstavligen i Asps rapport), eller inte förstår hur man läser vetenskapligt lagda rapporter med noter, måste man helt enkelt avbryta interaktionen.

Jag kommer inte svar på nått mer från Mupp härefter)

Ha de gott!

Av Bandaren

@Kermit_Mupp:

"Jo, det är Kent Asps svar."

Nej det är det inte.

1. "Partisympatiernas genomslag i nyhetsrapporteringen kan besvaras på två sätt:" Asp ger, ja han beskriver direkt i metatext till läsaren att här kommer ett tvådelat svar, punkt slut.

2. Det du ger som "Asps svar" är en fotnot till meningen:

"Forskningen ger, kraftigt förenklat, inget entydigt svar på frågan vilket självständigt inflytande partisympatierna har på den journalistiska slutprodukten".

Detta är såklart en medveten opreciserad formulering som kallas gardering, eftersom Asp inte vill bli hållen till svars här, inte i någon riktning. På akademiskt skriftligt vis ger han dock läsaren ett frivilligt val att kunna ta till sig extra information genom en fotnot.

Efteråt i textstycket följer:

[Ett andra mer indirekt sätt...]

Vilket beskriver andra delsvaret som handlar om journalisters outtalade makt.

3. En forskares slutsater ges såklart inte i fotnötter det säger sig självt. Det hör mer till suspekt kontraktsutforming att förpassa viktiga detaljer som läsaren skall missa till mindre läsbar font och mindre logisk placering.

Fotnötter är extra info. som är trevlig för läsaren men skall såvida det inte är rena litteratur-referenser kunna utelämnas utan att det förändrar rapportens tolkning. Det är så fotnotsanvänding lärs ut.

Nej jag tycker nog personligen det är mer intressant att notera formuleringarna som Kent Asp ger, tex.:

"kraftigt förenklat", "inget entydigt svar", "frågan är komplicerad", "personer väl etablerade i yrket antas".

Det ger mer av ett diplomatisk diffust svar (garderingar) som nämner svårigheter, verktyg och ramverk för hur man eventuellt skulle kunna mäta påverkan.

Ett tips till er som precis börjat på universitet och högskola i höst och ramlat in här av någon anledning och skall göra er första rapportskrivning. Undvik oprecisa uttryck och använd Harvard referenssystem, det finns alltid undantag men för de flesta funkar det bäst.

Ha de Gott!

Av Bandaren

@Kermit_Mupp:

Du skriver:

"Och här, för tredje gången i den här tråden, kommer då Kent Asps svar på frågan om journalisters partisympatier också slår igenom i deras arbete:"

Nej detta är inte Asps "svar", I det specifika materialet du hänvisar till så citerar du en fotnot som skall förtydliga en del av ett tvåparts-svar. Du bör vara hederlig nog att återge hela hans svar om du avser att faktisk göra detta, inte bara klippa och klistra".

Om du tycker hela hans svar är för långt så sammanfatta.

Jag skulle vilja påstå ett bättre citat som representerar Asps "svar" ur ovan nämda kapitel är detta som ger både frågeställning samt båda delsvaren:

"Gör sympatisörer till vänsterpartiet och moderaterna olika bedömningar – som får genomslag i den journalistik som slutligen når publiken? Forskningen ger, kraftigt förenklat, inget entydigt svar på frågan vilket självständigt inflytande partisympatierna har på den journalistiska slutprodukten. [1]

Frågan är komplicerad och empi-riska studier kräver inte enbart att ”slutresultatet” av arbetsprocessen undersöks utan också att detta kausalt kan knytas till journalistens partisympatier.

Ett andra mer indirekt sätt är att undersöka det potentiella inflytandet"

[1] är alltså fotnoten som Mupp alltid citerar.

Alla som läst/skrivit/opponerat vetenskapligt författade rapporter på och av högre akademisk nivå vet att dispositionen inte är sådan att slutsater och svar ges i själva fotnoterna.

Ha de Gott!

Av Bandaren

@anon286564:

Det är tråkigt att folk inte kan ha ärligt uppsåt och försöka få till en konstruktiv debatt. (jag håller alltså med dig).

Detta är första tråden jag debatterar något samhällsaktigt på Sweclockers (tror jag, varit med länge men också borta länge), men det har inte gett mig direkt mersmak, förhoppningsvis är andra delar av forumet bättre. (jag är optimist)

Det tog en eller två inlägg sen har man motdebattörer som helt enkelt ljuger, samt lägger ord i mun på en.

Dessa personer får sen berömmande klick för att de ljuger??? Jag har inte varit med om något lägre sedan småskolan.
Beter man sig liknande på ett arbete eller högre utbildning är man snabbt avskedad, avstängd eller lämnad i kylan.
Men här håller man alltså varandra under armarna.

När man anklagas för att ha en alternativ verklighet och klumpas ihop med ett politiskt parti (Utan att man har sagt vilket parti man eventuellt lägger sin röst på), för att man vill ha frihet. Ja då vet man att man befinner sig i DDR-Sverige och Löntagarfondernas tidevarv igen.

Det finns alltid människor som anser sig ha rätt att gräva i DIN plånbok, antingen du gillar det eller ej.

Vad är det som alla fanatiska anhängare av SVT är rädda för? Om vi bara är ett fåtal som inte vill ha SVT låt oss då få sitta med en svart bild på tvn för vi inte har ett programkort. Det är inte livsnödvändigt att se Melodifestival eller svettiga fotbollspelare. Alternativt att vi kan vara med att finansiera absolut minimum vad en kanal ut för regering kostar att hålla för meddelande i händelse av krig etc. (Det kostar inte 7-8 miljarder)

Det finns faktisk människor som måste vända på alla slantar för att få ekonomin att gå runt, även om många här kanske sitter på väl betalda IT jobb så är inte alla höginkomsttagare i Sverige.

Vad jag lärde mig i tråden: (På SVT spelar partitillhörighet ingen roll, men det är så himla viktigt att försöka lista ut partifärgen för en random person på Sweclockers)

Ha de Gott!

Av Bandaren

*** raderat ***

@Kermit_Mupp:

"Du börjar med klaga på att diskussionen inte handlar om sakfrågor utan påverkas av vilken sida på det politiska spektrumet folk står - och sen gör du precis det."

Billig argumentationsteknik att man medvetet missförstår. Jag menar att man generellt inte skall slänga epitet på folk man diskuterar med i onödan och ogrundat, inget annat. Att jag menar SVT/SR har problem med sin opartiskhet betyder inte att jag själv förklarar en politisk hemvist.

Angående mina "Bevis"

Som jag postat innan är jag inte här i egenskap av överbetald åklagare vilket du givetvis kunnat läst dig till i tidigare inlägg jag skrev, utan som vanlig svensson soffexpert precis som DU?, varken mer expert eller mindre, med personliga erfarenheter och information jag stött på som jag ser som intressanta för diskussionen som rör SVT/SRs finansiella intäktsomstrukturering och huruvida den är motiverad.

Du skriver:

"och eftersom han tycker vad du vill höra så länkar du till honom. Artikelförfattaren anger dock en källa - vilket ju alltid är bra - men tyvärr har uppenbarligen varken han eller du faktiskt läst källan hans debattartikel bygger på."

Du vet naturligtvis inte "faktiskt" eller telepatisk vad jag vill höra (kan avslöja, En specialutgåva på vinyl med Manfred Manns Earth Band för tillfället). Och att ifrågasätta om man läst källan till källan man refererar till är ett annat sätt att avleda från diskussionen. Har du läst källan till källan till källan?

Ärligt talat vet jag inte i vilken ände jag skall börja reda ut alla dina faktafel och vilseledningar så jag tar några ur högen så att andra kan se att du faktiskt gör liknande vad jag initialt beskrev. "Politisk strategi att ratta debatten i diket istället för att erkänna man har fel."

Kent Asp är inte knuten vid SOM-Institutet utan är seniorprofessor vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs Universitet. Däremot samarbetar man med SOM-Institutet (som i sig är välrennomerat), exempelvis är Docent Ulrika Andersson på SOM Institutet, undersökningsledare av senaste enkäten som ingår i rapporten som är den sjätte man genomfört under en 20 års period vilket ger både kvalitet och djup i materialet och även en av grundaren av själva institutet Seniorprofessor Lennart Weibull samarbetar. Man genomför även själva enkäterna tillsammans med journalisternas eget fackförbund som är behjälpliga med urvalsprocessen. Men själva rapporten tillhör och publiceras av Göteborgs Universitet vid Institutionen för Journalistik, medier och kommunikation.

Allt detta hade du givetvis kunnat se om du "LÄST KÄLLAN" dvs kollat de först sidorna i rapporten.

Du vilseleder med att enbart citera ena delen i ett tvådelat svar (så mycket text du använder är för övrigt ej god sed att citera). Det är helt rätt att exempelvis en enskild Maoistisk journalist på Dagens Nyheter troligen skulle ha svårt att klippa o klistra in texter från Maos lilla röda i nyhetsflödet på redaktionen och det är nog så att vi inte ens på Kulturnyheterna i SVT behöver vara speciellt orolig för högläsning av Maos teser.

Ovanstående delsvar är inte problemet på SVT med enskilda journalister, utan att en majoritet främjar en företagskultur som fostrar vissa åsikter och motarbetar andra genom oskrivna regler och grupptryck. Om hur detta funkar kan man lära sig på exempelvis universitet i Grupp-psykologi och hur man utvecklar arbetsprocesser inom företag, alternativt att man upplever detta first hand i verkligheten, fördelar som baksidor. En negativ spiral inom detta kan leda till att ett företag eller division inom sådan går åt pipan då kunderna inte betalar för undermåligt producerade produkter pga. ingen vågat stå upp och säga att företaget håller på att gå i diket. Exempel på att detta händer och varför och analyser finns det hur mycket akademisk forskning på som helst i princip.

Om 83% (enligt rapporten) av dina arbetskamrater i lunchrummet på SVT i stort tycker som SVMP:en (S + V + MP), att sverige behöver mer och högre skatter kan du som meningsmotståndare försöka pitcha motsatsen och återkomma med svar hur det gick. (nej det var retoriskt) I ett sådant läge handlar det inte om bra argument utan att du dränks av en röd flodvåg. (billigt rött lådvin?)

Vi kan också se i avslutningen att du lyckas få med en guilt by association variant också och tillskriver mig något som en annan person skrivit i sin beskrivning av ett klipp på youtube. Inte nog med det, lite misstänkliggörande och förringande av vem som sa till Janne att V var deras parti, och du har lyckats få med hela paletten av härskarmetoder och intellektuellt ohederliga argumentationstekniker vid det här laget, imponerande!.

Jag har i min argumentation i egenskap av att länka till klippet inte fört ett resonemang angående att det skulle tillföras SVTs ledning specifikt, det är du som klistrat in det. Poängen är vad jag skriver, Lyssna på vad SVT och SVT-MEDARBETARE själva säger.

Återigen - Ohederligt från din sida!

Och om man som du efterlyser att man läser den verkliga källan till källan så vet man såklart att det finns ett kapitel där journalister utifrån olika positioner i en organisation (chefer etc) får placera in sig själva, samt hur allmänhetens uppfattning är, samt hur enkäten föll ut och det såg inte mycke bättre ut, 64% av cheferna i journalistmedia är SVMPar enligt enkätdatan.

Men! vad säger då Janne Josefsson om sina chefer? Det var på ett sätt tur du påminde mig så jag kan klistra in en länk om just detta. Håll till godo Janne Josefsson om SVT Chef

Ha de Gott!

Av Bandaren

@Stoff3th3m4n:

Angående bevis...

Nej jag gör inget bevisföringsuppdrag för någons räkning då jag inte befinner mig i en rättegång. Jag har redan för mitt inre sinne fällt domen över SVT rörande opolitiskhet. En resa vi all måste göra ensamma och se till vilken slutmålsstation vi anländer.

Jag är medveten att det fanns människor under Sovjetregimens tidevarv som var villiga att debattera att Pravda var opartiskt också.

Nej vad jag gjorde var att förtälja herrskapet här (får man säga så längre?, eller dårskapet kanske ) vad jag hittade efter 3 minuter på google.

Mina personliga erfarenheter är givetvis av en djupare art efter att personligen sett hur denna kanske en gång välmenade och till viss del motiverade statliga mediakoncern som en pionjär av ny teknologi en gång skapades runt 1956 och fram till de välbehövliga avregleringarna i DDR Sverige, började politiseras och förfalla runt 1970-80-90 talen. I vissa fall handlar SVTs deteriorering inte bara om politisering utan exempelvis om den katastrofala sammanslagningen av SVTs två ursprungligen skilda nyhetsdivisioner Rapport och Aktuellt. Ursprungligen avsedd att skapa intern konkurrens och bredd för att motverka intern konformistisk negativ groupthink.

Konservativa i Sverige får ständigt höra från flinande vänstertroll att det bara är att gilla läget, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka, nu är det nya tider, mer progressivt, mer spännande, ut med det gamla in med det nya etc.

Skulle man inte kunna applicera samma värderingar på SVT? Stanna upp och se er omkring, lever media under andra förutsättningar idag än 1956? Jag vill nog påstå det. Vi har i Sverige avvecklat många andra statliga monopol och statliga företag utav dessa anledningar.

Med en iPhone i varje ficka är vi alla potentiella fotografer, filmare och till en grad journalister. Vi har alla möjlighet att med enkla medel nå ut till miljontals människor via Internet. Det är ofta jag numera ser "program" på exempelvis youtube som håller högre kvalitet och är av bredare innehåll än vad SVT kan prestera, i vissa fall producerade enbart av enskilda privatpersoner. Vill jag se en tv serie kan man enkelt köpa hela kompletta säsongsboxar DVD/Bluray för några hundralappar och se i sin egen takt, likväl som man kan använda streamingtjänster för dem som har möjlighet och tycker detta är smidigare. Till detta kommer ett utbud av kanalpaket man kan välja från på den kommersiella marknaden.

Nej det är inte 1956 länge, det är nya tider nu. Det är bara att gilla läget vill jag säga till samtliga SVT medarbetare.

Det finns ingen annan slutsats än att SVT idag måste avvecklas från sin nuvarande form till en kanal för enbart allmännyttigt information. Exempelvis en kanal som enbart sänder direkt från riksdag, ger information om förändringar i myndighetsapparaten för allmänheten etc. och som en resurs för civilförsvaret. Denna kanal skulle man kunna motivera att alla som är medborgare i ett land har ett behov och intresse av och bör finansieras av en skatt.

Lämna svettiga fotbollspelare, Kulturnyheter, Lekprogram, Inredning och Bygg-Renoveringsprogram, Morgonsoffor, Debattprogram där alla pratar i mun på varanda, Dokumentärer som alla köps in från andra länder till kommersiella aktörer så blir det mest effektivt, både för din och min plånbok och miljön. De program som inte har någon publik kommer inte produceras och produktionsbolagen kommer anpassa sina prislappar efter antalet betalande kunder.

Ha de gott.

ps. Stoff3th3m4n här har du ett litet boktips Makten och Lögnen - ett liv i televisionens sverige

Av Bandaren

Ibland undrar man om personer här enbart agiterar varandra för agiterandets egen skull.

Speciellt när det börjar handla om vilken sida av det politiska spektrumet man står kastar man sig in i en krigisk polemik där det slutar handla om sakfrågorna utan istället blir långrandiga diskussioner om smådetaljers definition.

Politisk strategi att ratta debatten i diket istället för att erkänna man har fel.

Angående SVTs opartiskhet är det så illa att man inte ens behöver gå till allmänhetens upplevda uppfattning.
Varför tar ni inte tre minuter och googlar och ser vad SVT och SVT medarbetare själva säger?

https://www.svt.se/opinion/svt-och-sr-dags-att-erkanna-era-partisympatier

Janne Josefsson - Vänstern är vårt parti

Som en bonus kan ni ju kolla in highlight-reelen som någon klippt ihop som ligger på youtube rörande SVTs rapportering från USAs senaste presidentvalvaka.

Hare gött.

Av Bandaren

SVT har överlevt sig självt.

Att våga påstå att Melodifestival och svettiga fotbollspelare är kultur är som att påstå att McDonalds är en gourmetrestaurang.

I teorin är det NÖJE och i praktiken är det SUBVENTIONERADE jobb för media-stockholms privata produktionsbolag rattade av föredetta SVT medarbetare, som SVTs budget går till.

Det går inte att 2017 motivera att vi skall tvångsskattas för att samma 50 avdankade gamla skådisar och andra suspekta "kändisar" skall ha gräddfil in till SVTs morgonsoffor och lekprogram för att vidhålla sina kändisprofiler.

Och SVT Nyheter säger ni? Har ni inte typ reagerat på att svt nyheter numera har hela cirka TVÅ utlandsreportrar och 90% av nyheterna är klipp och klistra artiklar från TT och Reuters. Man gör i princip inget eget redaktionellt nyhetsarbete, förutom att ibland ta sig bort hela vägen till Riksdagshuset och filma politiker som går ut och in och säger "Ingen kommentar".

Nej, skärpning nu.

SVTs budget borde kapas med 80% och enbart koncentreras till en tv kanal och en radiokanal. Dessa för ändamålet att statsmakten skall kunna kommunicera med befolkningen i händelse av särskilda händelser (läs Krig, Naturkatastrofer etc.).

Det som faller under "public service" att informera befolkningen löpande om diverse nationella förändringar i relationen, samhällsmedborgare och stat, räcker det utomordentliga anrika programmet Anslagstavlan för.

Det skulle vara bäst så.
mvh

Av Bandaren

Paketet har anlänt utlämningställe så hämtar ut två stycken på posten imorrn.
mvh

Av Bandaren

Proshop hade Sapphire RX580 Nitro+ 8GB som de vart grönt i statusen på imorse.
la en beställning på nåra kort , får se vad som händer.
mvh