Usb-minnen har blivit så alldagliga och har gått så långt ner i pris att de inte är konstigare än exempelvis mobiltelefoner. Sandisk har en stor marknadsandel när det gäller usb-minnen i Sverige, och den nya Cruzer Contour-serien har redan börjat synas i e-butikers sortiment.

Den nya usb-minnesserien finns i skrivande stund i två storlekar: 4 samt 8 gigabyte. Sandisk har lagt lite extra energi på designen vilket har skapat en mattlackad svart enhet som har en upplyst "Cruzer"-logga när usb-minnet är kopplad till en dator. Likt tidigare Cruzer-modeller har den en utfällbar usb-kontakt vilket skyddar kontakten från att skadas.

Prestandan på Cruzer Contour-serien är dock den största uppgraderingen. Den har en skrivhastighet om 18 megabyte per sekund samt en läshastighet om 25 megabyte per sekund vilket är snabbare än Sandisks tidigare usb-minnesserier.

SanDisk Corporation (NASDAQ:SNDK) today announced availability of Cruzer Contour, a sleek USB flash drive that brings together high-end design and blazing speed. Much like a fine wristwatch, Cruzer Contour is a luxury personal accessory as well as a piece of functional technology.

Pressmeddelandet finns att läsa hos Sandisk. Mer information kring de nya usb-minnena finns på Sandisks webbplats. Priserna ligger på cirka 950 kronor för 8-gigabytesmodellen och 550 för 4-gigabytesmodellen i svensk handel. Dessa lär dock sänkas när fler återförsäljare får dem i lager.