Det hela började med en spelrelaterad skada. Oskar "Dodde" Ödmark, Flashe Gamings grundare, spelade League of Legends och började uppleva obehag i underarmen och handleden. Efter ha gjort efterforskningar insåg han att han var långt ifrån den enda som led av en spelrelaterad skada och påbörjade således utvecklingen av en handske som kunde lindra hans och andras besvär.

Spelhandsken var redo för lansering mot slutet av 2018 och utlovade mer precisa musrörelser och reducerad risk för skador. Efter en lyckad lansering och ett par gräsrotsfinansierade kampanjer senare nådde bolaget år 2019 en omsättning på knappt 1 miljon kronor och ett resultat kring nollan. I år sätter Oskar Ödmark siktet på att Flashe Gaming ska femdubbla omsättningen – till fem miljoner.

Jag lirade League of Legends på ganska hög nivå förr, inte professionell men ändå hög nivå och har en bakgrund inom e-sporten. Sen skadade jag mig och började kolla vad som fanns på marknaden som kunde hjälpa men hittade inget som fungerade bra tillsammans med spelande. Då började jag göra egna hemmabyggen och testade olika prototyper. Ganska snabbt märkte jag att det hjälpte mot smärtan, så jag sökte patent och började produktutveckla det som nu är spelhandsken

Med målet att utveckla fler produkter som förbättrar prestanda och ergonomi i spelande har Flashe Gaming tagit in kapital från ett antal investerare. Oskar Ödmark vill inte gå in på exakt hur stora belopp det rör sig om, men säger ändå att det uppgår till ett ensiffrigt miljonbelopp. Han säger i samtal med Breakit att investeringen ger Flashe möjlighet att skala upp verksamheten, och lösa befintliga problem med ny innovation, ergonomi och prestanda i åtanke.

Planen är att bolagets nästa lansering – som också kommer att kommer få en kampanj på kickstarter – också ska skickas ut till butiker. Flashe Gaming kommer även i fortsättningen att använda sig av gräsrotsfinansiering för sina produkter.

Har du upplevt fysiska problem med hälsan relaterat till spel? Hur löser du i så fall dessa problem? Dela med dig i forumet!