Noctua är en av de mest uppskattade aktörerna inom kylning av PC-hårdvara, där nämnda produkter enkelt identifieras av det ikoniska brunbeiga färgschemat. Företagets kylare bygger i regel på metallstruktur som bestyckas med kåpor och fläktar i beige och brunt. Noctua har dock introducerat modellserien Chromax, där svarta varianter kompletterar företagets klassiska färgschema.

Noctua_NH-U12A-17.jpg

En brunbeige estetik är ikoniskt för Noctuas kylarprodukter, så även NH-U12A.

Noctua_Chromax1.jpg

Andra kylare i Noctuas utbud har lanserats i svart Chromax-utförande.

En produkt som ännu inte benådats med svart utförande är den populära processorkylaren NH-U12A, som ingår i den för PC-byggare klassiska kylarfamiljen NH-U12. Detta kan komma att ändras till hösten då Reddit-användaren hoopon meddelar att en representant för Noctuas kundtjänst bekräftat en chromax.black-version av just NH-U12A. Detta bekräftas också av användaren Bergh3m som säger sig fått en liknande bekräftelse från företagets kundtjänst tidigare i år.

Noctua_Chromax2.jpg

Noctua NH-U12A passar en mängd olika processorsocklar för både AMD och Intel. Dessa innefattar allt från LGA 1155 och LGA 2066 till Intels nya sockel LGA 1200, och på AMD-sidan allt från FM2 till nuvarande AM4. De två fläktarnas dimensioner mäter in på 120 millimeter med rotationshastighet på 2 000 RPM, vilket enligt företagets uppgifter genererar ljudnivå om 22,6 dBA.

Svaren till båda medlemmarna anger en lansering till tredje kvartalet i år. I ett svar till SweClockers bekräftar Noctuas PR-representant att produkten är på väg, och att företaget siktar på en lansering till efter sommaren år 2020.

Har du längtat efter en helsvart Noctua NH-U12A, eller tillhör du gruppen som faktiskt uppskattar företagets brunbeige estetik?