Österrikiska Noctua har med sina högpresterande och tysta luftkylare en speciell plats i många entusiasters hjärtan sedan starten år 2005. Mest känt är bolaget kanske för sina tornkylare som genom åren har parats med säreget bruna fläktar, något bolaget alltid förklarat med orden "vi är ingenjörer, inte designers".

Bolagets bruna fläktar är sedan några år tillbaka flankerade av produkter i svart och grått, under modellnamnen Chromax och Redux. Serien Redux har som namnet antyder sedan starten erbjudit en produktkvalitet jämförbar med bolagets grundmodeller, medan priset pressats ner med hjälp av ett minskat antal tillbehör – prisskillnaden i svensk handel är cirka 20 procent på fläkten NF-P12.

Nu tar bolaget till Twitter för att visa upp sin första kylare i Redux-serien. Exakta detaljer har inte tillkännagivits, men det är sedan tidigare känt att en kylare i serien funnits med i bolagets produktplaner för lansering under årets första kvartal, tillsammans med en helt passiv kylare som sedermera skjutits fram till efterföljande kvartal. Enligt Noctua ska den nya Redux-kylaren bygga på en "beprövad processorkylare, nedbantad till endast det väsentliga".

noctua-6.jpg

En bild från Noctuas monter på Computex 2019

Grundplåten blir således en existerande kylare ur bolagets utbud, som förutom med en fläkt ur Redux-serien bantats ned på något vis. Av bilden att döma blir kylaren inte speciellt djup, medan antalet värmeledningsrör blir fyra till antalet – att jämföra med exempelvis dagens NH-U12S, som utrustas med fem. Noctua har därtill under Computex 2019 visat upp en Redux-prototyp baserad på just NH-U12S.

Exakt hur troget den kommande Redux-kylaren följer NH-U12 Redux-konceptet från 2019 återstår att se – och även vad priset blir. Lansering sker enligt Noctuas produktplaner fortsatt under årets första kvartal, vilket innebär under mars månad.

Läs mer om kylning: