Att kalla Cyberpunk 2077 för ett av decenniets mest efterlängtade spel är ingen överdrift. Entusiasm vände till ramaskri när spelet vid lansering var fyllt av buggar och led av grava prestandaproblem, något som i efterhand visade sig bero på att utvecklarna fick för kort om tid. Prestandan ansågs så usel att Sony beslutade att ta bort spelet från Playstation Store.

Sedan lansering har CD Project Red valt att skjuta framtida DLC-uppdateringar på framtiden, för att istället arbeta på att åtgärda spelets största tillkortakommanden. Nu ett halvår senare har spelstudion tillika utgivare kommit så långt att Sony åter lagt upp spelet i Playstation Store. Att spelet återvänder till Sonys ekosystem innebär dock inte att allt kan anses vara tillrätta.

SIE can confirm that Cyberpunk 2077 will be re-listed on PlayStation Store starting June 21, 2021. Users will continue to experience performance issues with the PS4 edition while CD Projekt Red continues to improve stability across all platforms. SIE recommends playing the title on PS4 Pro or PS5 for the best experience.

Till spelsajten IGN berättar Sony att CD Projekt Red fortsatt arbetar på att förbättra Cyberpunk 2077 över alla plattformar och att vanliga Playstation 4 fortsatt lider av prestandaproblem. Sony går inte så långt som att avråda Playstation 4-ägare från att köpa spelet, men ger ändå en klar rekommendation om att Cyberpunk 2077 bör spelas på ett Playstation 4 Pro eller Playstation 5.

Cyperpunk 2077 kan idag läggas till på önskelistan på Playstation Store och blir tillgängligt för köp från måndagen den 21 juni.

Läs mer om Cyberpunk 2077: