Thermalright satte en gång i tiden tornkylare på kartan för luftkylning med sin Thermalright Ultra-120 Extreme. Nu är det dags för ännu en tornkylare från företaget att se dagens ljus, vid namn TA120 EX Mini White Compact. Den nya modellen är inte bara designad för moderna plattformar, utan kommer som namnet antyder även i en helvit skrud.

Kylaren mäter in på 135 millimeter i höjd och utrustas med en ensam 120 millimeter stor TL D12 Pro-W fläkt. Fläkten har en maximal rotation om 1 850 varv i minuten och kan flytta 2,3 kubikmeter luft under samma tidsintervall. Ljudnivån ska enligt Thermalright inte överstiga 29,6 dB(A) med fläktkurvan skruvad i taket.

ta120 ex white_1.png
ta120 ex white_2.png

För värmeavledning används fem stycken kopparrör som mäter sex millimeter i tjocklek. Basplattan är även den gjord i koppar, med en nickelplätering för spegelblank yta. Den vita tornkylaren får stöd för de flesta moderna plattformar, inklusive Intels purfärska LGA 1700. Andra plattformar inkluderar AMD:s AM4 och Intels LGA 1200.

Exakt när lansering sker meddelar inte företaget. Det framgår inte heller vad den snö-inspirerade tornkylaren får för prislapp väl på butikshyllorna. Thermalright nämner inte heller något om vilka marknader som kan förväntas lägga vantarna på nykomlingen. Potentiella intressenter får därmed nöja sig i de renderade produktbilderna tillsvidare.