Möss och ergonomi brukar vara en väldigt personlig sak, men ett problem kan vara storleken på själva musen, eftersom de flesta möss brukar vara rätt snarlika storleksmässigt, om det inte handlar om resemöss. Logitechs senaste modell – som går under namnet Lift – tar de som vill ha en lite mindre, ergonomisk mus i åtankte. Själva designen är snarlik MX Vertical och hålls vertikalt. Samma 57 graders vinkel där handen vilar följs från MX Vertical och bägge mössen har sex knappar, men där tar likheterna slut.

Till att börja med kommer inte Lift med ett laddbart batteri, utan använder ett vanligt alkaliskt LR6-batteri. Ett laddbart alternativ fungerar, men kan inte laddas direkt i musen. Enligt Logitech ska ett alkaliskt batteri räcka för upp till två års användning. Den trådlösa uppkopplingen till en dator sker antingen via Bluetooth, där Lift har stöd för den senaste Bluetooth Low Energy-standarden, eller via en Logitech Bolt USB-dongel.

Bolt är Logitechs namn för deras senaste trådlösa protokoll som använder en krypterad signal, samt uppges vara mer motståndskraftig mot signalstörningar. Den trådlösa räckvidden ska vara upp till tio meter och Lift kan komma ihåg upp till tre separata enheter, som kan växlas mellan med en knapp på undersidan av musen. Lift ska fungera med Windows, Mac OS, Linux, Chrome OS, Ipad OS och Android.

Lift_Wire_Photo kopiera.jpg
lift-gallery-graphite-rl kopiera.jpg
lift-gallery-off-white-2_result kopiera.jpg
lift-gallery-rose-4_result kopiera.jpg
lift-gallery-rose-5_result kopiera.jpg

Lift har en ny variant av Logitechs rullningshjul med växel, som Logitech kallar Smartwheel i det här fallet. Det går också att navigera horisontellt med rullningshjulet, vilket inte går med alla möss. Sensorn är optisk och har en DPI-räckvidd på 400 till 4 000 DPI, där det två förinställda värdena ligger på 1 000 och 1 600 DPI.

Något mer unikt är att Lift kommer i utföranden för både höger och vänsterhänta personer, där modellen för högerhänta kommer i rosa, benvit eller grafit, medan den för vänsterhänta endast kommer i grafit. Logitech säger att Lift är tillverkad av 70 procent konsumentanvänd, återvunnen plast för modellerna i grafit och 54 procent för de rosa och benvita modellerna.

handstorlek.PNG

Lift är gjord för lite mindre händer och Logitech har en måttskala baserad på kreditkort. Musen har en höjd på hela 71 millimeter, eftersom den hålls vertikalt, en bredd på 70 millimeter och ett djup på 108 millimeter, samt väger 125 gram. I Sverige kommer Lift med 2 års garanti och har en prislapp på 799 kronor för både höger- och vänsteranpassade modeller.

Använder du ett extra ergonomiskt pekdon eller håller du dig till mer traditionellt utformade möss?