Finalmouse har tidigare revolutionerat musvärlden genom att lansera ultralätta möss med hål i höljet, vilket startade en trend bland mustillverkarna som är vid liv än idag. Nu siktar företaget på att blåsa liv i tangentbordsvärlden med Centerpiece, som utrustas med OLED-skärm, genomskinliga knappar och brytare samt stöd för animationer.

Tekniken bakom Centerpiece går under namnet Laminated Display Circuit Glass Stack, eller LDGS. Det gör det möjligt att visa animationer, vilka ska gå att ladda ned via en applikation i Steam. Finalmouse erbjuder en rad olika varianter, men användare kan även ladda upp egna animationer och dela med sig av dessa. Enligt Finalmouse är de baserade på Unreal Engine 5 och för att driva maskineriet är tangentbordet utrustat med egen processor och grafikkrets.

Knappar och brytare är transparenta för att inte blockera vad som händer och sker på panelen. Brytarna är linjära sådana och har tagits fram tillsammans med Gateron. Inspiration har tagits från Gaterons Black Ink, men justeringar har gjorts för snabbare aktivering. Klickkänslan beskrivs som "soft marble raindrops" och exempel på detta kan du höra i videon ovan. Bygget är placerat i ett CNC-graverat aluminium-block, vilket bör erbjuda en gedigen byggkvalitet.

Finalmouse Centerpiece har ett riktpris i USA på 349 USD och släpp väntas ske tidigt 2023. Huruvida Centerpiece kommer säljas i Sverige återstår att se. Mer information och specifikationer bör dyka upp i samband med tangentbordets släpp.

Kan ditt tangentbord köra Crysis?