Det senaste året har OLED tågat in på skärmmarknaden på riktigt, något som förstärktes ytterligare under CES 2023 där flera skärmar i 27-tumsklassen med panel signerad LG avtäcktes. Fler alternativ stoppar däremot inte nya skapelser med förra årets populära panel från Samsung, vilken bland annat tog plats i omtalade Alienware AW3423DW.

Samma panel är åter på tapeten när MSI presenterar MEG 342C, som även den är en välvd 34-tummare på 3 440 × 1 440 pixlar och med 175 Hz uppdateringsfrekvens. Föga förvånande är det därmed även bildförhållandet 21:9 som gäller och HDR enligt DisplayHDR Trueblack 400.

IMG_6573 kopiera.jpg

Mycket är alltså bekant och MSI särskiljer sig istället med design och prislapp. Skärmens undre kant har en ljusslinga som dels kan lysa i alla regnbågens färger, dels kan anpassa sig och lyser upp baserat på vad som visas på skärmen.

Därtill informeras SweClockers på mässgolvet om att MSI satsar på en förhållandevis konkurrenskraftig prislapp – MEG 342C väntas landa på cirka 900 USD. Det är ungefär 200 USD lägre än exempelvis konkurrerande Alienware AW3423DWF på 1 099 USD. Exakt vad prislappen landar på i Sverige är inte känt, men direktöversatt handlar det om någonstans runt 11 800 kronor inklusive moms.

Sponsormeddelande

Elgiganten sponsrar SweClockers bevakning av CES 2023

Är du på jakt efter det senaste inom hemelektronik? På Elgiganten finns allt en teknikfantast kan önska sig inom bland annat gamingprodukter, datorer och datorkomponenter. Alltid med prismatchning* och fri frakt över 500 kronor.

Månadens gamingdeals hos Elgiganten

* Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter. Vår prismatch gäller gentemot alla svenska konkurrenter och vid köptillfället. Allt du behöver göra är att dokumentera och visa att produkten kan köpas till angivet pris.