Artiklar

Artiklar skrivna av landmarks
38

Apple låter applikationer höja prenumerationspriser utan medgivande

För att motverka att användare förlorar prenumerationer av misstag ska vissa smärre prisjusteringar få ske utan användares direkta medgivande.

72

Snabbkoll: Laddar du din telefon trådlöst?

Trådlös induktionsbaserad laddning är numera snarare regel än undantag i nya telefoner. Laddar du trådlöst eller förlitar du dig på kabel?

19

Google backar – G Suite fortsatt gratis för privatpersoner

Efter kritik från användare beslutar Google att G Suite Legacy består. Privatpersoner slipper migrera till betaltjänsten Workspace.

33

Forskare lyckas driva dator med bakterier

I samarbete med ARM och med hjälp av cyanobakterier, solljus och vatten har brittiska forskare lyckats driva en enklare dator i ett år.

30

Asus och Noctua släpper lös Geforce RTX 3080 i brun skrud

Efter succé med Geforce RTX 3070 Noctua Edition lanserar Asus och Noctua officiellt sitt andra grafikkort i gemensam regi.

30

Svenska Quixel visar detaljrika miljöer i Unreal Engine 5

Företaget bakom Unreals Megascan-teknik visar vad den färska spelmotorn går för under en 90 dagar lång utmaning i miljöskapande.

47

Inget Intel XESS för Dolmen innan sommaren

Uppdatering: I ett inlägg på Twitter tar Dolmens utvecklare tillbaka tidigare uttalande och meddelar att XESS inte anländer förrän i sommar.

13

AMD vinner marknadsandelar trots svagt kvartal för x86-processorer

Problem med överskottslager slår mot processorer till stationära datorer. Trots det tar AMD hem rekord igen med marknadsandel om 27,7 procent.

2

Fredagspanelen 250: AMD:s nya grafikkort, FSR 2.0 och knäckta kryptospärrar

Noelia och Jonas knyter ihop säcken på veckan med snack om färska grafikkort, uppdaterade uppskalningstekniker samt knäckta kryptospärrar.

23

Tidigt exemplar ur Ryzen 7000-serien uppvisar klockfrekvens på 5,2 GHz

Prestandaresultat från en mystisk AMD-processor med boostfrekvens på 5,21 GHz och integrerad grafikdel låg under kort tid uppe i Open Benchmark.

65

Asus: "Miners intresse för grafikkort har svalnat"

Enligt Asus VD hänger lägre grafikkortspriser ihop med minskad lönsamhet och släckt efterfrågan på grafikkort till mining.

44

Razer offrar RGB med ultralätta Viper V2 Pro

Med Razers senaste satsning på lätta trådlösa möss får signaturbelysningen Chroma RGB stryka på foten för en vikt om endast 58 gram.

43

Starfield försenas till år 2023

I ett Twitter-inlägg meddelar Bethesda att det kommande rymdäventyret inte hinner färdigställas för den utlovade lanseringen i november 2022.

24

Pixel 6a bantar ned storlek, kamera och pris

Det något mer budgetmedvetna tillskottet till Pixel 6-familjen behåller Googles Tensor-systemkrets men lanseras likt sina föregångare inte i Sverige.

16

Intel Arc A3 för stationära datorer blir Kina-exklusiva vid lansering

Intel meddelar att försenade stationära Arc "Alchemist"-familjens premiär inleds med systembyggare i Kina. Resterande får vänta till sommarens slut.

57

Nvidia satsar på Linux och lanserar grafikdrivrutiner med öppen källkod

Efter många år med grafikdrivrutiner bakom lås och bom vänder Nvidia och släpper sin första grafikdrivrutin med öppen källkod för Linux.

26

Steam-stämning går vidare till domstol

Den del av Valves avtal som anklagas för att begränsa utvecklares möjlighet att fritt sälja och prissätta spel utanför Steam kan bryta mot amerikansk lag.

17

Intel Arc 370M tar upp kampen med Geforce RTX 3050

Intels instegsmodell för bärbara datorer både håller takten med och slår Nvidias Geforce RTX 3050 i spel och 3DMark.

68

Grafikkort fortsätter närma sig riktpriser

Enligt tyska 3DCenter fortsätter de senaste årens tilltagna prislappar att närma sig de rekommenderade, men i något lägre takt.

66

Apple, Google och Microsoft går samman för lösenordsfria inloggningar

De tre teknikjättarna vill förpassa vanliga lösenord till det förflutna och öka säkerheten genom lösenordsfri inloggning redan nästa år.