Artiklar

Artiklar skrivna av landmarks
23

Nvidia kan tackla exportförbud med åtstramat RTX 4090 "Dragon"

Ett ordentligt nedbantat Geforce RTX 4090 kan bli Nvidias väg runt de nya exportregler som förbjuder leveranser till Kina.

104

Klarna och Telenor i topp bland anmälningar till Konsumentverket

I årets "skamlista" från Råd och Rön har både Klarna och Telenor tillräckligt med anmälningar för att platsa bland årets mest anmälda företag i Sverige.

34

CD Projekt Red växlar upp utvecklingstakten för The Witcher

I spelstudions senaste kvartalsrapport framgår att det nu är en betydande del av studions utvecklare som arbetar på nästa The Witcher-spel.

29

Nvidia prissänker Geforce RTX 4080 med 900 kronor

Efter en prishöjning tidigare i månaden letar sig nu två Founders Edition-märkta grafikkort ned igen med ungefär 5 procent vardera.

118

Veckans fråga: Hur stor är din datorskärm?

Är din skärm en i massan av 27-tumsvarianter eller riktar du blicken mot lite mer exotiska alternativ? I veckans fråga är skärmstorlek på tapeten.

22

Windows XP gör repris i Microsofts jultröja

Den som vill ha somrigare twist på årets fula jultröja kan byta vinterlandskap mot Windows XP:s klassiska bakgrundsbild "Bliss".

33

NOYB: "Facebooks integritetsavgift är oacceptabel"

I en anmälan till Österikes dataskyddsmyndighet menar organisationen NOYB att det är orimligt att låta Meta ta betalt för användares lagstadgade rättighet att neka spårning.

43

Google Drive-användare slår larm om förlorad data

I Googles supportforum framgår att flera användare blivit av med flera månaders data som lagrats i Googles molntjänst.

98

Dreamhack intar Stockholm år 2024

I november nästa år flyttar datorfestivalen Dreamhack in på Stockholmsmässan med fullfjädrad LAN-hall och nysatsning i huvudstaden.

17

Från sand till sandal – kretsrester blir skor

Kisel får foten när kontraktstillverkaren och kretsjätten TSMC:s restavfall återanvänds i både sandaler och gympaskor.

50

Polisen går samman med mobiloperatörer för att stoppa bluff-SMS

Med hjälp av ett kortnummer för att rapportera bluffmeddelanden ska ett gemensamt branschinitiativ försöka sätta stopp för bedrägerier.

53

LG satsar på 144 Hz med nästa generation OLED-TV

Från uppdateringar i AMD:s databas över Freesync-certifierade skärmar framgår att LG satsar på snabbare paneler till LG G4- och C4-familjerna.

11

Färska AMD-processorer kan stå redo den 31 januari

Nya uppgifter gör gällande att både spelorienterade Ryzen 7 5700X3D och Ryzen 8000G-familjen med RDNA 3-grafik är nära förestående.

131

Snabbkoll: Har du uppgraderat din dator i år?

Hela vägen fram till i somras har det lanserats ny hårdvara på löpande band. Har du uppgraderat någon komponent i din dator i år?

52

Prisjakt: "Omsättningen under Black Friday ökade"

Enligt en summering från Prisjakt och Svea Bank ökade omsättningen ställt mot föregående år, men snittrabatten var lite lägre.

42

Redaktionens bästa Black Friday-tips

Det är teknikvärldens riktiga julafton och priser på hårdvara, teknik och prylar har sänkts ordentligt. Redaktionen hjälper dig välja rätt grejer i djungeln!

45

Playstation 5 Slim lanseras i Sverige den 1 december

När nedbantade Playstation 5 Slim listas hos svenska återförsäljare bekräftas att Sverige-lanseringen bara är några veckor bort.

21

Överklockare pressar 96-kärnig Threadripper över 6 GHz

AMD:s färska Threadripper Pro 7995WX fortsätter håva in rekord och pressas både över 6 GHz och till 210 000 poäng i Cinebench.

187

Stor AI-upptäckt påstås ligga bakom Open AI-konflikten

Enligt anonyma uppgifter till Reuters ligger en ny upptäckt som "kan hota mänskligheten" bakom det hastiga beslutet att avskeda Open AI:s VD.

76

Quiz: Vad kan du om Nvidia?

Förra veckan satte vi AMD-kunskaperna på prov. Nu är det dags att trä på sig läderjackan och frammana allt du kan minnas om konkurrenten Nvidia istället.