Mountain lanserade Everest Max via Kickstarter under våren 2020 och året efter trillade tangentbordet in på redaktionen och blev snabbt en favorit. Tangentbordet fick tummen upp för hög byggkvalitet och modulär design. Under våren 2022 lanserades ett mindre syskon vid namn Everest 60, vilket skulle erbjuda samma höga byggkvaliteten och valmöjligheterna men i ett mindre format.

Under SweClockers besök hos företaget uppdagas det sig att tangentbordet äntligen är på ingång med nordisk layout. Som namnet avslöjar handlar det om ett tangentbord i modifierat 60%-format, vilket ger användare en mer kompakt upplevelse, men utan avkall på piltangenter. Som vanligt med formatet saknas numeriskt tangentbord, men precis som sitt större syskon kan en modul med sifferknappar köpas till och placeras på antingen höger eller vänster sida och kopplas in med USB Type-C.

IMG_6622 kopiera.jpg
IMG_6612 kopiera.jpg
IMG_6616 kopiera.jpg
IMG_6623 kopiera.jpg
IMG_6610 kopiera.jpg

Hur tillgängligheten av Mountain Everest 60 blir i Sverige återstår att se, men det väntas dyka upp hos flera återförsäljare under våren, men tidigast i mars månad. Det svenska priset är för tillfället okänt, men amerikanskt riktpris ligger på 140 USD för endast tangentbordet och 210 USD för tangentbord samt numeriskt tillägg, vilket kan översättas till mellan 1 800 respektive 2 600 svenska kronor inklusive moms.

Läs mer om Mountains tangentbord:

Sponsormeddelande

Elgiganten sponsrar SweClockers bevakning av CES 2023

Är du på jakt efter det senaste inom hemelektronik? På Elgiganten finns allt en teknikfantast kan önska sig inom bland annat gamingprodukter, datorer och datorkomponenter. Alltid med prismatchning* och fri frakt över 500 kronor.

Månadens gamingdeals hos Elgiganten

* Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter. Vår prismatch gäller gentemot alla svenska konkurrenter och vid köptillfället. Allt du behöver göra är att dokumentera och visa att produkten kan köpas till angivet pris.