Den som hade hoppats på att få se ett jättehopp för RDNA 4 i ray tracing-prestanda kommer att bli besviken. I alla fall om man ska tro information som framkommit genom Youtube-kanalen RedGamingTech.

Rykten om att AMD primärt kommer att satsa på mellansegmentet i prestanda kvarstår sen tidigare, den nya informationen gör alltså gällande att Nvidia fortsatt kommer inneha prestandakronan i ray tracing. En satsning på mellansegmentet innebär att AMD uppges kunna få ut modeller på marknaden som matchar Nvidias Geforce RTX 4000-serie i mellanklassen men till ett betydligt lägre pris.

2.jpg

Välpolerat kisel.

Om uppgifterna stämmer innebär det att Nvidias Geforce RTX 5000-serie med arbetsnamnet Blackwell kommer att ha fri lejd i toppsegmentet. I alla fall till AMD får ut RDNA 5-produkter på marknaden. Om RDNA 4 blir en kortare generation i väntan på ett stort prestandahopp med RDNA 5 är en av teorierna som florerar. Hur och när detta sker är dock ännu oklart.

Då källan har en historik av varierande tillförlitlighet gäller det att ta fram den extra stora skålen med grovsalt. Hur framtiden ser ut för det röda laget lär vi bli varse under årets andra halva.

Är det rätt av AMD att satsa enbart på mellanklassen? Diskutera i tråden!