Specifikationer och utseende

Sedvanligt börjar vi med att titta på specifikationerna på detta tangentbordspaket. I skrivande stund kan man bara köpa detta paket innehållande tangentbord och mus och ingen av dem separat. Förmodligen kommer vi se vidare produkter som bygger på detta paket, men för tillfället måste man alltså investera i både nytt tangentbord och ny mus.

Egenskap

Värde

Tangentbord

Anslutning

Trådlös till usb-mottagare

Extraknappar

16

Knappar

110

Bredd

51 cm

Djup

26,5 cm

Höjd

5,5 cm

Trådlös teknik

2,4 GHz RF

Räckvidd

ca 10 meter

Batterier

2 st. LR6/AA

Mus

Knappar

5

Optisk teknik

Laser

Anslutning

Trådlöst

Räckvidd

10 meter

Batterier

2 st. LR6/AA

Batteritid

6 månader

Uppdateringsfrekvens

125 Hz

Mjukvaran som följer med tangentborden fungerar med följande operativsystem: Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 (SP4) och Mac OS X version 10.2x eller senare. Windows-versionen kräver cirka 60 megabyte hårddiskutrymme medan Mac OS X-versionen kräver cirka 30 megabyte.

Den rätt stora förpackningen till tangentbordspaketet innehåller följande:

  • 1 st. Natural Ergonomic Desktop 7000 tangentbord

  • 1 st. Natural Wireless Laser Mouse 7000 mus

  • 1 st. usb-mottagare

  • 2 st. paket med lr6-batterier

  • 1 st. cd-skiva med drivrutiner och programvara

  • 1 st. snabbstartsmanual

Vi börjar med att syna tangentbordet närmare. Vid första anblick ser det ut som ett vanligt tangentbord, tills man märker att det kommer med en sorts plastplatta underst vilket höjer upp tangentbordet cirka 2 centimeter och gör att det lutar "bakåt".

Musen är även väldigt speciell. Den är nästan dubbelt så hög som en Intellimouse 3.0 och handleden är litet vriden när man använder musen vilket gör att den är litet mer ergonomiskt riktig jämfört med vanliga möss. Musen är endast tänkt för högerhänta. Ytan där man vilar tummen har ett mjukt silikonliknande material som är väldigt vilsamt. Då musen är relativt kort vilar bakre delen av handen skönt på musens baksida.