Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
11

OCZ DDR2 PC2-8800 Gold Edition XTC

Det kan vara svårt att välja mellan de olika ddr2-modellerna på marknaden och det är en stor skillnad om man använder AM2- eller Core 2-processorer. Denna gång skall vi både se närmare på OCZ PC2-8800 Gold Edition XTX 2048 MB och undersöka om höga frekvenser eller bra minnesinställningar är viktigast för Core 2-system (sockel 775).

38

Kentsfield – Core 2 Extreme QX6700

Efter det tidigare processortestet är det nu dags för oss att se närmare på Core 2 Extreme QX6700. Intel blev om vi ser till tester först med att lansera en lösning med fyra processorkärnor och det är egentligen inte någon större arkitekturskillnad från de tidigare Conroe-modellerna. Man har helt enkelt valt att sätta två Conroe-kärnor på samma processor och det nya är egentligen bara att det fungerar som fyra kärnor i samma datorsystem. Eftersom vi inte har sett några processorer i lager ännu bör man dock ta lanseringen lite med en nypa salt och rent hypotetiskt kan AMD fortfarande vara med i kapplöpningen om vem som hinner få ut sina fyrkärnelösningar på den svenska marknaden. Några sådana indikationer har vi dock inte fått.

22

Abit AB9 Pro

Nu är det dags att se närmare på ett nytt moderkort med Intels P965-kretsar. Abit AB9 Pro har haft lite av en tuff start på marknaden men som vanligt har det kommit många nya uppdaterade bios-versioner. Numera kan man sänka multipeln och överklockningsmöjligheterna plus kompatibiliteten har förbättrats. Frågan är om det räcker jämfört med konkurrenterna.

47

Optimus Mini Three

Optimus Mini Three är ett futuristiskt tangentbord där samtliga knappar är oled-displayer. Denna modell har tre knappar som man kan programmera och den anpassar sig även efter en del applikationer såsom Winamp, Internet Explorer och Firefox.

96

Stort processortest - AMD mot Intel

Nya processorer kommer hela tiden och nu är det framförallt modeller som har två processorkärnor som dominerar utbudet. AMD och Intel säger sig båda ha de processorer som ger mest prestanda för pengarna. Bara en av dem har rätt och utfallet blev ibland lite annorlunda än väntat när vi testade de flesta processormodeller (AM2 och Core 2) på marknaden.

33

Creative Zen V Plus

Zen V Plus är det senaste tillskottet i floran av mediaspelare från Creative, och är mer eller mindre en minivariant av Vision:M från samma företag. Med sina rundade hörn och sitt smidiga format går den lätt ner i fickan. Den har dessutom ett ganska bra ljud trots det minimalistiska formatet.

66

Luftkylare hösten 2006

Nu är det höst igen och dags för årets stora test av luftkylare! I år har vi samlat ihop kylare från alla de större tillverkarna och har även bytt testsystem till ett mer aktuellt, med Core 2 Duo-processor.

35

Stort grafikkortstest med Core 2 Extreme

Nu är det återigen dags för ett stort grafikkortstest där vi även tittar på hur Crossfire- respektive SLI-teknikerna presterar. En av nykomlingarna i testet är XFX 7950GT som är ett helt passivt kylt grafikkort men som förväntas prestera i närheten av 7900GTX.

71

Logitech MX Revolution

Logitech introducerade i höst en mus de har jobbat på i två år. MX Revolution heter den och enligt dem själva handlar det om en revolution inom datormöss. Den har bland annat en mekaniskt skrollhjul och diverse andra tuffa funktioner. Är den lika revolutionerande som Logitech säger?

16

Compro Videomate U500

Videomate U500 från Compro är en tv-mottagare för digital-tv som ryms i fickan. Den har en del problem med mottagning så länge man använder den medföljande antennen, men om man däremot kopplar in en fast antenn blir resultatet mycket bättre. Den levereras för övrigt med en praktisk fjärrkontroll.

118

Antec P180B

Alla har vi önskat oss ett datorchassi som har alla bra egenskaper; gott om utrymme, god prestanda och en behaglig ljudnivå. Antec P180B är en vidareutveckling utav den första modellen och detta är chassiet som lovar allt det goda.

30

Eizo Flexscan S1931-SH

Eizo är kända för att tillverka kvalitetsskärmar av yppersta klass och därför var förväntningarna höga när vi gav oss på att testa nya Flexscan S1931-SH.

85

”Nya” Microsoft Intellimouse Explorer 3.0

Microsoft släppte den 23:e augusti en ny utgåva av den otroligt populära musen Intellimouse Explorer 3.0. Den är väldigt lik den tidigare modellen, men innehåller helt ny optik från Microsoft. Kan den nya modellen leva upp till ryktet som den äldre Intellimouse Explorer 3.0 har? Kan den tävla med dagens spelinriktade möss?

29

Iriver E10

Små mediaspelare med inbyggd hårddisk kan vara ett bra alternativ till de flashbaserade eftersom man vanligen får mer lagringsutrymme till samma pris. En sådan spelare är Iriver E10 som har utrustats med en hårddisk på 6 GB för filmer och musik. E10 kan även fungera som en fjärrkontroll till en del tv-apparater.

29

Qpad X-TR

För många datorspelare är valet av mus och musmatta ett hett ämne. Här gäller det att ge användaren en bra spelupplevelse och precision i rörelserna. I spelens värld kan det ibland vara skillnaden på liv och död. Qpad har nyligen lanserat XT-R som sägs vara en musmatta som framtagits just för att tillgodose alla dessa behov.