Inledning

Sponsrat innehåll: Testpilot

640px-Intel_logo_(2020,_dark_blue).svg.png

SweClockers testpiloter är medlemmar som på egen hand testar nya produkter i datorvärlden. Denna testpilot arrangeras av SweClockers på uppdrag av Intel som betalar för publiceringen. Uppdragsgivaren har inget inflytande över innehållet och testpiloten är helt fri att dra egna slutsatser.

Intels "Next Unit of Computing" (NUC) har varit populära inte minst för deras kompakta formfaktor, och på senare tid har dessutom ett par modeller med grafikprestanda tillräcklig för spel dykt upp. Jag har tidigare tittat på en av modellerna i Hades Canyon-serien, Intel NUC8i7HVK Edge, vilket var en ohelig allians mellan Intel som levererade processorkärnorna och AMD som tillhandahöll grafikprestandan i den kortlivade processorserien Kaby Lake-G.

BXNUC9i7QNX_A_03.jpg

Dagens modell har det osexiga produkt namnet BXNUC9i7QNX, men produktserien går även under namnet "Intel NUC 9 Extreme Kit". Varianter finns från instegsmodeller utrustade med en sexkärning Intel Core i5-9300H till modeller med åtta kärnor som arbetar i 5 GHz med Intel Core i9-9980HK. Nytt för denna serien är att processorn är installerad på ett instickskort och NUC:en tar emot instickskort på samma sätt som ett grafikkort i en PCI Express-plats.

BXNUC9i7QNX_A_23.jpg

Modellen jag pillar på här är "mellanmodellen", utrustad med en Intel Core i7-9750H, och resterande komponenter får användaren själv komplettera med i denna barebone-konfiguration. Häng med när jag tittar under huven på Intels senaste NUC-serie och provmonterar komponenter.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna. Erfarna datorentusiaster från forumet får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden. Trevlig läsning och glöm för all del inte att kommentera!

testpilot_dk.jpg

Testpilot: David Kvist

  • Användarnamn: @DavidtheDoom

  • Registrerad: 2012

  • Plats: Göteborg

  • Specialitet: Elektronik, komponenter och forumknep

Davids datorkarriär tog raketfart när blev medlem på SweClockers. Han har hunnit bli moderator i forumet, rodda SpelClockers, servera kaffe på Dreamhack och även resa till Computex. Han är en av de ursprungliga testpiloterna och bistår dessutom med moderkortsrecensioner för redaktionen.

Enligt David ska datorer helst vara små, tysta och utan blinkande lampor: "RGB är överskattat och ska gå att stänga av". Utöver datornörderiet och intresset för allsköns elektronik uppskattar han även ekonomi och konsumenträtt.

Idag jobbar David professionellt som elektronikingenjör och designar passande nog PCI Express-enheter i M.2-format. Ni hittar honom i forumet och på SweClockers Discord, som han dessutom hjälper till att administrera.

Läs mer om SweClockers testpiloter