#core

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

87

Quiz: Har du stenkoll på referenskylare?

Vet du vilken referenskylare som hör till vilken produkt? Testa kunskaperna i veckans quiz om kylare från AMD, Intel och Nvidia!

87

AMD Ryzen 7 7800X3D – billigare och bättre än Core i9-13900K i spel

I officiella prestandasiffror är uppföljaren till populära Ryzen 7 5800X3D runt 20 procent bättre i spel än Intels värsting.

19

Intels uppdelade grafikdivision kamouflerar Arc-familjens mående

Den dystra helårsrapporten från Intel ackompanjeras av oförändrade processorplaner och tro på Arc, ett segment som blir svårare att följa framöver.

299

Intel lanserar Core i9-13900KS – först ut på 6,0 GHz

Till en prislapp om 9 500 kronor erbjuder det nya flaggskeppet rekordfrekvenser direkt ur kartong.

12

Bärbara datorer når 24 kärnor och 5,6 GHz när Intel utökar Core 13000-familjen

Core 13000 "Raptor Lake" kommer nu till bärbara datorer, där höga turbofrekvenser och fler kärnor är återkommande uppgraderingar.

33

DDR5-minne sjunker i pris och omfamnas av datorindustrin

Intel Core 13000, AMD Ryzen 7000 och sjunkande minnespriser driver på försäljningen av DDR5, som närmar sig prisparitet med DDR4.

9

Intel tillbaka med positiv kvartalsrapport – stora besparingar väntar

Förra kvartalet överraskade Intel med röda siffror, men med svag vinst meddelar nu VD Pat Gelsinger att fokus på IDM-strategin och besparingar är vägen framåt.

28

Intel Core i9-13900K överklockas till ny världsrekordsnivå

Med den svenske överklockaren "elmor" bakom spakarna besegras det FX-8370-baserade klockfrekvensrekordet. Flytande kväve och Core i9-13900K är del i det lyckosamma receptet.

5

Intels Unison suddar gränsen mellan dator och telefon

Med framtida Intel Evo-stämplade datorer knyts telefonens notiser och bilder samman med datorn på friktionsfritt vis.

23

Intel Core 14000 "Meteor Lake" får dedikerad AI-hårdvara

Chiplet-upplägg står på menyn med Core 14000-serien, där en så kallad NPU-del ska avlasta processor och grafikdel på energieffektivt sätt.

67

Specifikationer för Core 13000 "Raptor Lake" hittar ut på webben

Turbofrekvenser och andra specifikationer trängs i de tabeller som Wccftech nu publicerar, som i mångt och mycket återupprepar tidigare rykten.

110

Helgsnack: Vad ser du fram emot under hårdvaruhösten 2022?

När temperaturerna dalar och löven skiftar färg, växlar hårdvaruföretagen upp. Berätta vilka lanseringar och komponenter du ser fram emot!

51

Intels Arc-satsning blöder pengar – analysfirma förordar nedläggning

I en artikel beskriver Jon Peddie Research hur Intels stora investeringar inte lyckas bära frukt, och att handlingskraftige Pat Gelsinger borde agera.

20

Rykte: Intel Core 13000-serien avtäcks i september – tillgänglig i oktober

Den som går i uppgraderingstankar har mycket att se fram emot till hösten. Nu framkommer att nästa generations Intel-processorer ser dagens ljus en bra stund innan julhandeln.

25

Modulära Framework uppgraderas till Intel Core 12000-serien

För ett år sedan överraskade Framework genom att sjösätta en dator med uppgraderingar i centrum. Nu släpps nästa generations moderkort.