Inlägg

Inlägg som Hauk har skrivit i forumet
Av Hauk

Problemet är att Microsoft tar ut ockerpriser i sin store och att det inte är möjligt att köpa digitala begangade spel. Mitt senaste köp, CoD IW, gick på 120kr levererat till brevlådan. Som digitalt köp hade det kostat 5-600.

Klart dom vill ta bort skivorna... Samma spel kan ha 10 ägare och microsoft får bara betalt vid första köpet.

Lagring är inte något problem, funkar utmärkt att koppla in en extern drive

Av Hauk

En viktig grej iom detta är att många fler PC spel blir mycket enklare för utvecklare att göra tillgängligt på xbox, då att omdesigna spelet för handkontroll, med nytt interface etc, samt se till att det blir roligt, är svårare än man tror.

Jag antar att det grafik API som gäller i windows är någorlunda kompatibelt med Xbox

Av Hauk

Börja med att isolera problemet, loggas disconnect eventet i konsolen? På så vis vet du i första skede om du är innanför if satsen.

Sen skickar du ett event av typen disconnect till alla klienter, har du en listener för det?

Av Hauk
Skrivet av anon276229:

Beställde en 27" 1440p USB-C skärm för att docka min MPB igår, vill du förklara mer hur du tänker kring upplösningen?
Blir det inte konstig skalning med så högt som 4K på en 27"?

Kommer använda skärmen för programmering och redigera bilder.

Du använder skalad upplösning, dvs, allt är lika stort som i 1440p (eller 1080, eller högre, du kan välja själv), men alla pixlarna i 4k används istället till att göra bilden mycket skarpare, vilket framförallt gör text mycket trevligare att titta på.

En macbook pro retina 15" har en upplösning på 2880x1800, men skalningen blir inte konstig för det eller hur? Gå på inställningar, display, klicka på scaled så kan du välja mellan mer plats eller större text. Tänk dig att du är van vid skärpan som 2880x1800 ger på bara 15", sen går du till 1440p på hela 27"... pixlarna blir väldigt stora i jämförelse, och skärmen kommer kännas pixlig/lågupplöst i jämförelse.

Av Hauk

Din macbook stödjer förmodligen inte 4k 60hz över HDMI, så beroende på vad du har för skärm kan det vara något att tänka på. DisplayPort är säkrare kort än HDMI. Vad är det för andra grejjer du behöver koppla in? Det är nice med 60hz när du scrollar osv, så du vill köra i 60hz.

Som helhetslösning kan du kolla på en LG 27UD88P-W, den har USB C och kan ladda din mac, samt två USB portar. Dom USB portarna är inte full power dock, så iaf ud har t ex externa hdds inkopplat blir det segt. Men räcker till mus och tangentbord eller så. Jag köpte UD69P-W istället, och kopplar mina grejer direkt till datorn. USB-C "En kabel" lösningar tar ut ett högt premium på att slippa koppla... så jobbigt är det inte att stoppa i 4 sladdar istället för en...

Eftersom du är van vid retina skärm, så vill du ha 4k. Programmerar själv, kopplat till MBP. Provade 1440p först, men det är svårt att acceptera om du är van vid retina.

Av Hauk

Fixat screenshot

Ja, känner mig väldigt less på nvidia just nu. Skönt att inte stödja dom, men samtidigt... fps..

Använder 16gb ram just nu och det är för lite många gånger. Gör hz på ramen så stor skillnad?

Jag är lite osäker på CPU, för gaming är den säkert overkill med ett rx580, men jag vill ha snabb prestanda i OSX och att den ska hänga med iaf jag uppgraderar GPU längre fram.

ITX är för att jag ska kunna resa med datorn utan att checka den på flyget.

Av Hauk

Mini Hackintosh / Gaming - RX580? Free/Gsync värt besväret vid 60hz? Samsung PRO vs EVO?

Det är riktigt riktigt svårt att välja GPU just nu... Min build:

https://s8.postimg.cc/fwo7duhw5/Screen_Shot_2018-08-24_at_9.24.1...

foto online

Användning - programmering i OSX, ofta med flera VMs igång. Bootar endast windows för spel
Budget - Jag betalar vad det kostar, men vill inte slösa och ha värde för pengarna.
Spel - Jag vet faktiskt inte, har inte spelat på 12 år nu men tänkte komma igång igen Spelade mycket 1.5/1.6, kan nog testa CS GO lite, men ingen seriös gaming. Casual. En del single player, kanske lite WoW igen.

Då GPUs känns skit just nu, tänkte jag mer komma undan billigt, testa spela lite igen, och uppgradera om ett år kanske?

Antar att GTX 1060/1070/1080 är bättre FPS/krona? Då jag inte hittar en vettig 4k gsync skärm och får betala 2000kr mer för gsync vs freesync, är det fortfarande bättre värde med nvidia? Bättre att strunta i sync och köpa nvidia ändå?

Kortfattat behöver jag 4k skärm för programmering, de mest attraktiva 4k skärmarna är FreeSync skärmar. Således blir jag tyvärr begränsad till 60hz. Då det är 27" bör jag spela i minst 1440p för att det ska se Ok ut.

Amazon UK har just nu RX580 med 4gb för 2349 https://www.amazon.co.uk/Sapphire-Samsung-Memory-Express-Grap...

Värt att spara 826kr och köra på 4gb istället för 8gb?

Jag är lite osäker på SSD valen? 850 PRO / EVO för SATA och 860 PRO / EVO ska båda funka bra med hackintosh, är det stor skillnad? Kommer köra m.2 för OSX och SATA för win.

Av Hauk

tack för att du följde upp med resultat! Sitter i samma köpkval

Varför ändrade du GPU till vega56? Väger själv mellan RX580 och Vega56, jag kommer göra en mini ITX build. Båda finns i TonyMacs köpguide, är det någon skillnad i OSX kompabilitet mellan de två? Prisskillnaden är ju ca 2000kr...
https://www.tonymacx86.com/buyersguide/august/2018/#CustoMac_...

Så wifikortet kan sättas i en av m.2 slottarna? dvs man behöver inte använda en PCIe slot för det? (Bara en på itx mobos..)

Av Hauk

Kritik önskas, min HTPC / Gaming combo..!

Datorn ska tjänstgöra som torrent server, HTPC, desktop (mest foto-jobb) och lite spelande. Vet inte riktigt vilket graff jag bör skaffa?

Spelen blir mest gamla klassiker samt Blizzards nya, Diablo3, SC2 och lite WoW kanske. Hade tänkt köra Win7 och XBMC för media.

Bor i Peking så alla grejjer måste köpas där, vilket gör det liiite svårare att få exakt rätt grejjer... Men, har en bra återförsäljare och plockat ihop följande build:

Case: Antec NSK2480B inkl. 380W EarthWatts nätagg - 735
http://www.newegg.com.cn/Product/11-c03-007.htm (Verkar identiskt med NSK2400 men har lite annat namn, listat på Antec.com iaf, det mesta verkar stämma överens med denna: http://www.silentpcreview.com/article591-page1.html

CPU: Intel Core i3 530 - 897

HDD: 1TB WD Caviar Green - 735
- Datorn kommer vara igång ständigt... vill ha en sval disk som drar lite ström och är pålitlig, hastighet är itne prio.. vore Seagate bättre?

MB: MSI H55 - 689
- Det enda Micro ATX med stöd för i3 jag kan hitta i Kina just nu...
http://www.newegg.com.cn/Product/13-C13-150.htm

Memory: 2x Kingston DDR3 1333 2GB - 369 x2
http://www.newegg.com.cn/Product/25-c02-115.htm

Totalt 3059 CNY = 3187 SEK + blueray + graff

Vilket graffikkort?! Lutar åt HD5770 ? Vill ha det kort som ger mest prestanda för pengarna... får inte vara för varmt heller då caset är ganska litet..

Av Hauk

När man jämför OS X med XP är skillnaden enorm och OS något man absolut ska bråka om, men iom. med W7 är OS debatten inte lika intressant.. OS X är fortfarande bättre, men skillnaderna är inte lika markanta och/eller betydande längre.

PC är väldigt bra iaf man bygger stationärt, men Apple gör tveklöst bäst laptops - om ens "användningsprofil" passar deras utbud.

Skämtar inte nu - men skrev mitt inlägg på en HP nx9420 hos min polare tidigare imorse! Tangentbordet på den är helt Ok, är väl mkt smaksak så ska väl egentligen endast påpeka att det håller hög kvalitet hos apple. NX9420 är, som HP's andra laptops - snygg i mitt tycke. Proffsig, inte massa bajs. Är ganska prisvärd tror jag också? Vad hade skillnaden blivit i cash mellan din HP och en MBP?

Design skillnad kan ju nämnas att HP'n har ventilation under datorn, så att använda den i sängen t ex är inte kul, macbook's andas i bakkanten istället. Vet inte vad man sätter för värde i Kr på att kunna kolla film i sängen, men jag värderar det högt iaf.

Plast vs Alu... 3 år är bra gjort, särskilt med XP... Tjock, plast chassi etc... skulle inte vilja bära omkring på den. Men är väl mer desktop replacement och passar säkert dina behov mkt bättre, man måste givetvis välja laptop efter person. Iaf du bestämt ville ha 17" så tar iofs apple ganska rejält premium på dem, så där kan ev. annat gälla.

Värt att nämnas är också att man egentligen bara ska köpa Apple när modellerna precis uppdaterats, nuvarande MBP's t ex är ju ganska gamla i spec.

Av Hauk

Min poäng är att du får mer än vad du tror och att Mac blir samma pris i längden. Slå ut priset du betalar på hur länge du använder datorn... Mac laptops är prisvärda.

Priset:

- Först och främst så snackar vi laptop nu, deras Mac Pro är det sjuka priser på. Iaf,

Har haft min Macbook Pro i 3 år. Jämför man spec så betalade jag kanske 5-6000 mer än likvärdig dator. Dock känns den som ny, har inget behov av att uppgradera och inga problem med den. Hur ofta händer det med en billigare laptop?

"Samma hårdvara för billigare peng" sägs det... nej, det är inte samma. Hur många laptops kommer med lika bra touchpad t ex? Med touchpad på en mac kommer du garanterat inte behöva koppla in extra mus - det är BÄTTRE att använda pad'en t om...

Tangentbord, bra högtalare, inbyggd kamera etc är saker som spelar roll. Oslagbart batteri... Du kommer använda din laptop mkt, flera timmar om dagen. Det som I början är ett premium är lätt värt det..!

Vem som helst som arbetar heltid eller studerar och behöver dator mkt bör investera så man har prylar som funkar. Skillnad om du bara ska handla en leksak...

Sedan designen - den är snygg och tidlös, visst, kul... men kom ihåg att det är ett stabilt chassi som inte flexar = din laptop löper 0 risk för att komponenter skadas när du flänger omkring med den, i ur ryggsäck, reser etc... Risken för problem med valfri PC laptop är mkt större. Fabriksfel OCH fel orsakade av dig.

Kom igen nu någon, länka en bra alternativ PC laptop...

Av Hauk

Det jag tänkte... körs som Intel enligt Activity Monitor.. endast 30-40% cpu, men får hela OS X att vara segt iaf jag tabbar ur. T om skriva på SweC i Safari hackar nu - fördröjda bokstäver. - använder endast 300mb "real memory" dessutom...

EDIT: Googlat mera och läser om många som har det flytandes perfekt på via macbooks etc etc, men verkar som de flesta har 4GB ram då... har endast 2, kan det vara problemet tro? Hur mycket ram har du Spruce?

Av Hauk

Sims 3 på Macbook pro?

Hej -

Macbook Pro C2D 2,16, 2gb ram, ati x1600 - möter systemkraven för Sims 3. OS 10.6.2

Spelet är dock otroligt segt... väldigt låg FPS... hackigt, flyter inte öht. Känns allmänt hackigt och buggigt... fullt uppdaterat dock. Grafiken är mer eller mindre samma som sims 1 tycker jag - fattar inte hur det kan flyta så kasst!

Till och med menyerna - inställningar etc hackar fram - tar sekunder mellan att klicka på en knapp och att någonting händer. Känner att något tveklöst är fel.

Googlat men hittar inte något... min fråga är egentligen ganska enkel, därav postade jag här och inte i spel: Ni som har en MBP - hur upplever ni att Sims funkar?

Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ickx
Jag har efter tre år med MBP aldrig någonsin haft någon nytta av belyst tangentbord, faktum är att jag nästan aldrig har det aktiverat. Enda gången är när man ska imponera lite på bekanta. Jag testade att ha det på nu en stund innan jag skrev svaret men tycker mest det är störande, det är ju inte så att man behöver se vad man ska trycka och även om det skulle vara så är har jag aldrig befunnit mig i en situation där det har varit svårt att se tangenterna.

För övrigt är det snart dags att skaffa ny dator, även om InDesign och Photoshop fortfarande rullar hyggligt. En Magic Mouse får det nog bli så länge.

Har haft MBP i 3 år själv - grejjen är att själva skärmen alltid lyser upp tangentbordet ändå... Så även iaf man behöver se kan man alltid göra det.

Ända gången jag har använding för det är iaf det är mörkt i rummet, datorn vilar och man vill logga in (Jag har lösen vid wake och skärmsläckare) - dock gick det inte att göra det, så när man väl behöver det får du ändå chansa i mörkret när du skriver (I mitt fall 18 bokstäver) långa lösen. Väldigt frustrerande... särskilt full, nyvaken etc.

Dock fixades det i Snow Leopard, så nu efter 3 år gör det mig lite nytta iaf

Det är lite flashigt bara... inget annat. Vid desktop tangentbord då skärmen är en bit ifrån kan jag tänka mig att det är bra att ha, finns sådana från Logitech etc.

Viktigt att veta om nya Macbook:

- Skalet repas lätt påstås det, värre än förra.
- MBP har något bättre skärm (Ja båda är LED men inte samma, MB är inte lika ljusstark)
- Ingen SD slot (Iaf du tar mkt foton är det otroligt irriterande...)

Iaf du har pengarna så köp en MBP... Har haft min I 3 år och känner inte minsta behov av byte och min G2 är inte ens i närheten av Unibody's build etc... köpte en till min flickvänn och det är en väldigt fin laptop... värd pengarna.

Att ha en gedigen dator som du inte känns gammal och sliten efter ett år är värt det med, så slipper du känna behov av att slänga ut än mer på en ny

Av Hauk

PS3 Linux Media Center / hem-server?

Godmorgon.

Hur vore det att dualboota PS3 (Sony's OS för spel) och Linux Ubuntu för XboxMediaCenter (www.xbmc.org) och torrent download/seed box?

En PS3'a kostar mindre än en vanlig HTPC (Ungefär... give or take etc ) och kommer med BlueRay samt möjligheten att spela spel som en kul "bonus".

Måste ersätta allt och funderar iaf en PS3 skulle klara det? Är den stark nog att köra ubuntu, XBMC, torrents och en 720p film- allt på samma gång?

Är det rimligt att ha en PS3 igång hela dagar/nätter med massor av torrents?

Planen är att köpa externa USB2 diskar och koppla in för lagrings utrymme, funkar?

Behöver inga digital tv möjligheter etc. Kollar endast på (lagligt) nedladdat content.

(Ser att många använder lösningen att streama från dator till PS3... då jag endast har laptops med knappt utrymme för media och ständigt reser etc (ie dålig tillgång till internet etc) måste jag ha något stående hemma som kan ladda.

Vill inte lägga allt för mycket pengar och skulle gärna ha en PS3 att spela på också såklart.

Tycker inte PS3's medföljande interface verkar vara något. Plus problem med konverteringar, format etc etc... samma med Xbox misstänker jag?)

Tips, råd, erfarenheter är mycket uppskattat.

Får betala 2300 för ett PS3 120g här.

Av Hauk
Av Hauk

Vad du än gör, köp inte Packard Bell.

Skräp rakt igenom. NEJ!!!!!!!

Packard Hell = mardrömar.

ALDRIG!!!!!

Anledning till att den PB du kollar på inte finns någon annan stans är att kedjorna oftast köper "unika" produkter, så att deras pris-garantier kan hålla. "Andra sorteringen" reas ut hos onoff...

HP, visst! Acer, ok, men kolla upp specifik modell först

Av Hauk

2gb stickor är väl inte _så_ mycket dyrare?

Med tanke på slö HDD är det väldigt nice med extra minne..

Av Hauk

Det enda du bör köpa nu är notebooks eller hackintosh (Någon som vet hur 10.6 kommer påverka hackintosh? Tycker ju Apple borde göra något åt det... om dom kan ) imho.

Hackintosh fungerar nästan lika bra som en vanlig mac, iaf du meckar lite och väljer rätt hårdvara innan.

Eller vänta givetvis. http://buyersguide.macrumors.com/

I genomsnitt släpps ny iMac var 211'dag. Det var 267 dagar sedan nuvarande släpptes, 28 April 2008. Så.... snart snart.

Av Hauk

Har länge velat ha en mediaspelare som kan spela upp video i RAR-arkiv, otroligt jobbigt att behöva packa upp hela tiden.

VLC kan spela rar, men inte arkiv (eg. .rar .r01 .r02 .r03 .r04) etc.

Finns "VLC rar loader" men får inte det att fungera