#quiz

Quiz: Doge, Nyan Cat och andra memes

Temat för veckans quiz på SweClockers är något utöver det vanliga, då siktet ställs in på memes av olika slag.

I samarbete med Seagate

Quiz: Om hårddisktillverkaren Seagate

I samarbete med Seagate bjuds det denna vecka på ett quiz i lagringen och hårddiskarnas tecken. Hur mycket kan du om denna amerikanska lagringsjätte och dess produkter?

SweClockers quiz om kodnamn svårast på länge

Förra veckans quiz om diverse kodnamn innehöll många svåra frågor, och endast 63 stycken deltagare lyckades kamma hem alla rätt.

Quiz: Jupiter Sound, Volta och andra kodnamn

Det har blivit dags för ännu ett quiz på SweClockers, och denna gång handlar det om diverse kodnamn och de teman som företagen följer för namngivningen.

Många deltagare med alla rätt i quiz om datorer i film

Det visar sig att SweClockers inte bara kan mycket om teknik, utan även om film. I förra veckans quiz var det ovanligt många som lyckades svara rätt på alla frågor.

Quiz: Datorer i film

Ny vecka betyder nytt quiz på SweClockers, och denna gång handlar det om datorer som figurerat i filmer genom åren.

Kylare med japanskt namn svårast i förra veckans quiz

Traditionen trogen var det förra veckan återigen dags för frågesport på SweClockers. Temat denna gång var processorkylning av olika slag.

Quiz: Om processorkylning

Dags att fira helgen med ett nytt quiz och denna gång om processorkylning. Hur bra koll har du på kylare och andra relaterade produkter som släppts genom åren?

SweClockers har bra koll på dyra datorkomponenter

Förra veckans quiz fortsatte på hårdvaruspåret, men fokuserade istället för kodnamn på dyra datorkomponenter. Denna gång var det endast 146 personer som lyckades få ihop 10 rätt.

Quiz: Svindyra datorkomponenter och tillbehör

Geforce RTX 2080 Ti är Nvidias dyraste grafikkort på länge, men det är inte den första produkten att hamna i den övre delen av prisskalan. SweClockers bjuder på quiz om dyra datorprylar.

Namn på vetenskapsman svåraste frågan i förra veckans quiz

I den senaste frågesporten blandades högt och lågt, med frågor om grafikkort såväl som vetenskapsmän. Svårast var det fullständiga namnet på en viss Maxwell.

Quiz: Om vetenskapsmän och grafikkort

Nvidias Geforce RTX 2000-serie är en hyllning till Alan Turing, vars namn är kodnamn för den nya arkitekturen. Dags att testa kunskaperna om vetenskapsmän och grafikkort.

Stor andel rätta svar i SweClockers senaste frågesport

Förra veckans quiz fortsatte på temat med produkter som sticker ut från mängden, med udda handkontroller och pekdon. Detta visade sig vara ett lätt ämne för många.

Quiz: Udda handkontroller och pekdon

Handkontroller och tillbehör av alla dess slag finns det gott inom hårdvaruvärlden. I veckans quiz avhandlas ämnet, med frågor om de mer udda alternativen som hittat sig ut på marknaden.

Svåra frågor i förra veckans quiz med strömförbrukning i fokus

Efter en frågesport om minne och lagring flyttades fokus i förra veckans quiz till komponenter med extraordinär strömförbrukning, vilket även det visade sig vara ett svårt ämne.