#quiz

Quiz: Saker som är 3 (inte Half-Life)

Efter lång väntan avslöjades ett nytt Half-Life, men det blev inte trean. I dess ära är här ett quiz om saker som är 3!

Jämnt rymdskägg i quiz om sci-fi i spel

Utöver debatt om huruvida Star Wars är sci-fi eller fantasy visade förra veckans quiz om sci-fi i spel jämnt fördelade resultat.

Är du vass på science fiction i spel?

Med Star Wars Jedi: Fallen Order ute testar SweClockers vad medlemmarna vet om science fiction i spelsammanhang. Sätter du alla rätt?

I samarbete med Samsung

Vad kan du om anslutningar och gränssnitt för lagring?

Samsung bjuder in till quiz och denna gång står SSD och anslutningar på menyn. Har du stenkoll på allt från M.2 till SATA?

Jämnt skägg i kontaktsökande quiz

AGP, TPM och ISA är bara några av kontaktplatserna som SweClockers visar sig ha jämnbra koll på.

Quiz: Vad kan du om kontakter och anslutningar?

Platser för instickskort och kontakter för sladdar är något som finns i överflöd inuti våra datorer. Hur bra koll har du på dessa knytpunkter för överföring av information?

SweClockers har bra koll på telefonerna Google Nexus och Pixel

När SweClockers tog tempen på vad medlemmarna kan om Googles renodlade Android-telefoner i slutet av förra veckan blev svaret: ganska mycket.

Quiz: Vad kan du om Google Nexus och Pixel?

Många telefoner har det blivit genom åren för Google, och även om de inte längre kommer till Sverige finns det en del att minnas tillbaka på. Hur bra koll har du på Google Nexus och Pixel?

Svåra frågor när Chassi-Jesus begår quiz

Jonas "Chassi-Jesus" Thörnqvist har begått brottsligt svårt quiz. Detta visar resultaten av förra veckans quiz om just datorchassin, där väldigt få prickade in alla rätt.

Quiz: Hur bra koll har du på datorchassin?

Vi firar in helgen med ett helt nytt quiz och denna gång är ämnet datorchassin. Hur goda är dina kunskaper kring dessa stålburar som huserar, kyler och skyddar våra komponenter?

Quizresultat: Manligt utseende en svår nöt att knäcka i förra veckans quiz

Förra veckan testades SweClockers medlemmar på kunskaperna om förkortningar som används i tekniksammanhang. Resultatet visar att frågorna var av det svårare laget.

Quiz: Har du koll på förkortningar i tekniksvängen?

Förkortningar och bokstäver kan betyda allt möjligt – ibland något märkligt eller ovanligt komplicerat. Vi har samlat tio olika varianter. Hur många sätter du?

Quizresultat: SweClockers medlemmar har bra koll på operativsystem

Förra veckans test gick på djupet om SweClockers-medlemmarnas kunskaper om operativsystem. Frågorna var svåra, och resultaten är därmed imponerande.

Quiz: Är du expert på operativsystem?

I år firar ett flertal operativsystemsplattformar årsdagar och nya versioner är på väg ut på marknaden. Vi passar därför på att ta tempen på vad du vet om operativsystemens historia.

Quizresultat: Svårt om prestandamätning med 3DMark

Förra veckan tog SweClockers tempen på vad medlemmarna kan om 3DMark, verktyget för prestandamätning som fått grafikkort att svettas i många år.