Att det behövs minst tre försök för att få en vanlig USB-kabel på plats är vedertagen fakta. Mer eller mindre samma regel gäller även den standardiserade Micro-B-kontakten som ofta finns på till exempel mobiltelefoner, inte minst när natten är mörk och ögonen trötta.

En lösning på problemet är vändbara kontakter, något som finns via färska USB Type-C samt Apples egen variant Lightning. Det hjälper dock inte alla som sitter på en enhet med annan anslutning, vilka fortsatt behöver famla i blindo.

Silverstones räddning i nöden är tre kablar med varierande kontakter. Först ut är CPU01, en variant med vändbar USB Micro-B-kontakt i ena änden och vändbar USB Type A i andra. Den följs av CPU02 med vändbar Micro-B i ena änden samt en kombinerad Micro-B och Type A i andra. Trion avrundas av CPU03, med vändbar Type A i ena änden samt Apple Lightning i andra.

Gemensamt för alla tre är fungerande dataanslutning, samt av Apple godkänd licens i Lightning-fallet. När kablarna når butik, om de någonsin letar sig till Sverige och vad prislapparna landar på är än så länge okänt.

► Läs alla artiklar från #ces-2016