För ett drygt år sedan lanserade Logitech sitt gaminginriktade tangentbord G910 Orion Spark. Förutom ett rymdskeppsliknande yttre var modellen först med företagets egenutvecklade mekaniska brytare Romer-G, som tagits fram i samarbete med välrenommerade Omron. Nu har det blivit dags för ytterligare en modell med brytarna under skalet att ta plats i produktportföljen.

Tangentbordet G810 Orion Spectrum är, enligt Logitech, resultatet av feedback från användare, där ett betydligt mer avskalat yttre var efterfrågat. Modellen kommer med brytarna Romer-G, där varje individuell brytare har programmerbar bakgrundsbelysning med möjlighet att visa 16,8 miljoner olika färger.

Via den medföljande mjukvaran Logitech Gaming Software finns det möjlighet att programmera ljuseffekter samt makron, där de sistnämnda går att applicera på F1 till F12-tangenterna. Därtill kommer tangentbordet med lättåtkomliga mediaknappar för att navigera i exempelvis musikspelare samt justera ljudvolymen.

Logitech G810 Orion Spectrum väntas finnas tillgänglig i handeln under februari med en rekommenderad prislapp på 1 999 kronor inklusive moms. Under en begränsad tid levereras tangentbordet med den kommande speltiteln The Division.