Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
13

LG Display börjar tillverka böjbar OLED-panel för bärbara datorer

Bolagets böjbara OLED-paneler landar i storleksklassen 17-tum och erbjuder en upplösning på 2 560 × 1 920 pixlar med bildförhållandet 4:3.

129

Quiz: Xbox genom tiderna

Microsoft läcker Xbox-nyheter som ett såll och därför har det blivit dags för ett quiz om bolagets spelkonsol. Hur bra koll har du på Xboxens 20-åriga historia?

27

Intel satsar på staplat cacheminne för framtidens processorer

Bolaget meddelar att en konkurrerande lösning till AMD:s 3D V-Cache är i görningen för kommande processorer – något som potentiellt kan öka spelprestandan markant.

55

Phanteks NV5 – ett utmärkt och estetiskt tilltalande chassi

Jonas sätter tänderna i Phanteks nya chassi NV5, vilket är en utmärkt modell med hög kvalitet och fokus på stora mängder härdat glas.

77

Fdrive X 8 TB – blufflagring som förstör data

Hög överföringshastighet och imponerande lagringskapacitet på 8 TB för en femhundring. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också.

44

Lian Li stämmer Phanteks och Thermaltake över sammankopplade fläktar

Ett patent på bolagets sammankopplade Unifan-fläktar får Lian Li att skjuta skarpt i rätten mot konkurrenternas liknande lösningar.

28

Intel avtäcker Thunderbolt 5 – dubblerad bandbredd och laddning i upp till 240 W

Femte generationens Thunderbolt får kraftigt ökad bandbredd och lägger till stöd för Displayport 2.1 samt möjlighet att ladda enheter med effekter upp till 240 W.

179

AMD Radeon RX 7800 XT och RX 7700 XT – bolaget skjuter skarpt i 1440p-klassen

AMD avslutar utrullningen av grafikfamiljen RDNA 3 med två nya modeller, varav en är ett utmärkt val för den som är på jakt efter hög rastreringsprestanda vid 1440p.

48

AMD-sponsrade Star Wars Jedi: Survivor får stöd för Nvidia DLSS

Drygt fyra månader efter lanseringen uppdateras spelet med stöd för Nvidias uppskalningsteknik DLSS, inklusive interpolerade bildrutor via frame generation.

244

Grafikprestanda i Starfield

Starfield är här och det är Bethesdas mest tungdrivna titel hittills. Redaktionen laddar upp testriggen med 19 grafikkort och ser hur de står pall för utforskandet av solsystemet.

19

Intel Arc får stöd för Starfield med ny drivrutin

Bolaget har släppt en ny drivrutin som åtgärdar många av problemen hos Arc-grafikkorten ihop med spelet Starfield – men det finns fortfarande jobb kvar.

128

Hur mycket grafikminne använder de senaste spelen?

Grafikminnesanvändningen sägs ha ökat lavinartat i de senaste spelen. Redaktionen tar en närmare titt på några av årets stora släpp, med både minnesmätningar och prestandatester.

71

Starfield fungerar inte på Intel Arc

Intel utlovar bättring med ny drivrutin, men den väntas inte släppas förrän någon gång nästa vecka.

174

AMD: "Vi blockerar inte Nvidias DLSS i spel"

AMD-sponsrade speltitlar som Starfield har ingen klausul i kontraktet som hindrar konkurrenters uppskalningstekniker enligt bolagets marknadschef.

87

AMD släpper uppskalningstekniken FSR 3 i september

AMD tar bladet från munnen och avslöjar att interpolerade bildrutor via bolagets teknik FSR 3 sjösätts i september ihop med spelen Forspoken och Immortals of Aveum.

91

AMD visar Radeon RX 7800 XT och RX 7700 XT – RDNA 3 äntrar mellanklassen

Det röda lagets nya grafikkort ska ta sig an Nvidias Geforce RTX 4070 och RTX 4060 Ti med siktet inställt på spelande vid upplösningen 1440p.

51

Nvidia gör rekordkvartal – sålde AI-hårdvara för 114 miljarder kronor

Grafikjätten Nvidia fortsätter att håva in pengar, där det senaste kvartalet visar en enorm tillväxt för datacenterdivisionen tillsammans med snuskigt hög bruttovinstmarginal.

101

Nvidia förbättrar ray tracing-kvalitet med DLSS 3.5

Med den nya funktionen ray reconstruction kan DLSS 3.5 ge högre upplevd bildkvalitet i spel och applikationer med ray tracing ihop med Geforce RTX-seriens grafikkort.

20

Pimpa din Xbox Series X med Microsofts nya tygomslag

Microsoft gör det lättare att ändra utseendet på Xbox Series X med tygbeklädda omslag som man fäster med kardborrband på utsidan av konsolen.

25

Intel släpper verktyg för att lättare upptäcka processorflaskhalsar i spel

Bolagets mjukvara Presentmon får en rejäl uppdatering med bland annat ny mätdata för att avgöra om processorn agerar bromskloss till ens grafikkort.