Artiklar

Artiklar skrivna av JonasT
41

Nätaggregatet Hiditec PSX500 återkallas från den svenska marknaden

Efter att ha fått nedslag hos Elsäkerhetsverket säljstoppar och återkallar importören Dealproffsen enheten.

9

Fredagsfokus 31: Black Week-fenomenet

Jonas och Anton diskuterar hur Black Friday förvandlat hela konceptet med reor. Vad är dumt, vad är bra och vad är rent krasst nödvändigt?

11

FSP släpper världens första SFX-nätaggregat enligt ATX12VO-standarden

Övergången till den nya nätaggregatsstandarden ATX12VO ser inte ut att hända den närmaste tiden, men det hindrar inte FSP från att lansera två ultrakompakta modeller.

91

Vi besöker Space – Sveriges största gamingcenter

E-sportbar, 400 gaming-datorer och vad som är tänkt att bli en nationell e-sportarena är en bråkdel av allt som ryms i Space. SweClockers besöker invigningen!

76

Quiz: Optisk och magnetisk media

Disketter, CD-skivor och Zip drives. Det har blivit dags att testa kunskaperna i olika typer av lagringsmedia!

15

Fredagspanelen 229: Battlefield 2042, DLSS 2.3 och Paypals inaktivitetsavgift

Svenska slagfältspangare, AI-drivna uppskalningstekniker och slutligen betaltjänster som tar ut kontroversiella avgifter – det är dags för Fredagspanelen.

61

Quiz: Årets julklapp genom tiderna

För denna veckas quiz blickar vi tillbaka på några av de hårda paketen som utnämnts till årets julklapp genom åren.

115

Snabbtest: Grafikprestanda i Battlefield 2042

Om bara några dagar släpps stortiteln Battlefield 2042 för allmänheten och redaktionen har redan laddat upp med ett prestandatest.

45

Nvidia lanserar DLSS 2.3 och släpper konkurrerande lösning till AMD FSR

Förbättrad bildkvalitet med DLSS och en nystöpt tillverkaragnostisk uppskalningsteknik är några av nyheterna som Nvidia presenterar.

30

Fredagsfokus 30: Övergången till nya standarder

Denna fredag fokuserar Jacob och Jonas på nya standarder inom hårdvaruvärlden, där bland annat PCI Express 5.0 och DDR5 är högaktuella.

96

Quiz: E-sport och LAN-partyn

Rekordmånga tittade på förra veckans e-sportsturnering i Stockholm, och därför har det blivit dags för ett quiz på detta tema.

65

3DMark får spelorienterat lagringstest

UL Benchmark fortsätter addera funktioner i sitt populära prestandatest 3DMark. Näst på tur är ett test som mäter hur högpresterande lagringsenheter klarar sig i spel.

33

Tisdagshäng – Vi viker ihop Teenage Engineerings datorchassi

Kenneth och Jonas dammar av origamikunskaperna för att vika ihop och montera svenska Teenage Engineerings datorchassi Computer-1.

16

Fredagspanelen 228: Intels återkomst med Alder Lake och Amazon Sverige fyller ett år

Noelia och Jonas avrundar veckan med snack om Intels nya Alder Lake-processorer, Amazon Sveriges årsjubileum och fackförbund som vill förbjuda fri frakt.

546

Intel Core i9-12900K och Core i5-12600K "Alder Lake"

Stora och små kärnor kommer samman när Intel släpper lös processorfamiljen "Alder Lake" med löften om att återigen återta prestandatronen från AMD.

50

Gamers Nexus testar kylaren på nya revisionen av Playstation 5

Något högre temperaturer för systemkretsen men kyligare minnen och strömreglering blir omdömet när hårdvaru-Jesus plockar isär spelkonsolen.

4

Arctic bjussar på monteringskit till LGA 1700

Den schweiziska tillverkarens processorkylare blir kompatibla med Intels kommande processorfamilj "Alder Lake" senare i höst.

85

Plexgear PS-600 Bronze – Kjell-kraft!

Kjell & Companys egna nätaggregat har hittat in i SweClockers testlabb och sätts på en rejäl prövning i redaktionens konstlast.

40

Remedy avtäcker Alan Wake Remastered – släpps redan i höst

Den finska utvecklaren fräschar upp grafiken och gör samtidigt 2010 års thrilleräventyr redo för senaste generationens spelkonsoler.

38

Fredagsfokus 25: Nätaggregat och deras säkerhetsfunktioner

I svallvågorna efter Gigabytes nätaggregatsdebacle sätter sig Jacob och Jonas ned för att prata lite om hur en nätdel egentligen ska bete sig när den körs utanför specifikation.