Sedan Gigabyte skapade varumärket Aorus för bärbara speldatorer har de försökt sticka ut med tunnare modeller. Under CES 2017 fortsätter bolaget på den inslagna banan med budgetmodellen Sabre 15, men passar även på att visa en tidig prototyp av deras nya värstingmodell.

Datorn kallas Aorus X9 och likt tidigare modeller ligger fokus på en slimmad profil och låg vikt. Bolaget väljer dock att inte tala om specifikationer för dessa delar högt då det handlar om ett mycket tidigt exemplar, där mycket kan hända innan den skarpa lanseringen.

Målet för den nya designen är dock att den ska komma utrustad med två grafikkort i Nvidia SLI, där de beroende på värmeutveckling och ljudnivå kommer använda en duo av Geforce GTX 1080 eller GTX 1070. Detta kommer att ackompanjeras av en processor från Intel med stöd för överklockning.

Förutom den interna hårdvaran är en av datorns höjdpunkter tangentbordet, som får mekaniska brytare i lågprofil. Enligt Aorus representant på plats handlar det om en egenutvecklad design där känslan ska motsvara Cherry MX Brown. Avslutningsvis är skärmen en 17-tummare och väntas komma i två olika varianter, en med 3K- och en med 4K-upplösning.

Aorus hoppas ha en mer färdig version av X9 redo till Computex 2017, vilket ska följas upp av en skarp lansering till hösten.

► Läs alla artiklar från #ces-2017