Efter en våg av nya rykten om Sonys kommande Playstation 5 Pro pekar allt mer på att företaget siktar på att släppa konsolen innan julhandeln, för att kunna rida på försäljningsvågen.

Den nya informationen kommer från Insider Gaming, som hävdar att läckorna Moores Law Is Dead är äkta. Mer specifikt hävdar Insider Gaming att den läckta informationen kommer från dokument som nyligen skickats ut till utvecklare som behöver förbereda sig inför lanseringen av den nya spelkonsolen.

Även om lanseringsfönstret verkar vara förhållandevis spikat lyfter Insider Gaming att lanseringen kan skjutas upp. Detta då Sony inte har några stora spellanseringar mot slutet av året, vilket kan leda till att potentiella köpare avvaktar med köp innan det finns någon ny titel som till fullo drar nytta av den uppgraderade kraft konsolen har att erbjuda.

I vanlig ordning när det kommer till rykten är det alltid värt att ta samtlig information med en nypa salt. Men då väldigt mycket pekar på att det blir lansering redan i år, kan det vara värt att förbereda för uppgraderingen. När Sony planerar att officiellt visa upp den nya konsolen återstår att se, men troligtvis sker det i början av spelfesten i början på juni.