Under året har Johan Eklund, även känd som Data-Johan eller @jreklund, jobbat med att förbättra tillvaron för alla som hänger på SweClockers. I projektet Bättre Forum™ har han samlat in förslag på förbättringar från forumets Feedback-del, samt plockat funktioner som @Alling lagt till i Better SweClockers. Förbättringar och uppdateringar har rullat ut under våren och nu har de sista lagts till för den här gången.

Det som avslutat projektet är två nyheter: Förbättrad upplevelse när du ska pinga andra medlemmar samt att utkast av inlägg nu sparas automatiskt i webbläsaren, vilket varit några av de mest efterfrågade tillskotten på SweClockers efter mörkt tema.

Att pinga andra medlemmar i forumet har tidigare varit ett äventyr av rang. Du har behövt skriva det exakta användarnamnet för att pinga rätt. Lite meckigt, helt enkelt. Med nya systemet behöver du bara skriva @ och följa upp med medlemmens användarnamn, vilket ger dig en lista med relevanta användare. Listan är avgränsad till sex användare, vilka varit aktiva de tre senaste månaderna.

pinga-anvandare.png

Skriver du @ följt av bokstäver kan du nu lättare hitta andra medlemmar.

Bland de mindre nyheterna i Bättre Forum-projektet har vi bland annat tydligare roller i forumet. Du har säkert märkt att redaktionsmedlemmar, anställda på Geeks och moderatorer nu syns lite tydligare i forumet med mer färggranna titlar.

redaktionstaggar.png

Blått för Geeks, orange för SweClockers-redaktionen och grönt för moderatorer.

Vidare har citat-fliken fått kärlek. Tidigare har det varit lätt att missa inlägg du blivit citerad i, men med nya tillskottet får du reda på hur många inlägg du citerats i samt orange ram på inläggen med citaten. På så vis är det lätt att hålla koll på hur många inlägg bör uppmärksamma när du klickar dig till dina citeringar.

battre-citat.png

Den nya blå rutan visar hur många olästa citat du har.

Snabbsvarsrutan har varit ett bra och enkelt sätt för dig att svara i trådar, men funktionsmässigt har den varit rätt sparsmakad om du inte kunnat BB-kod utantill. Tidigare har verktygsfältet gömts undan och du har behövt klicka på Förhandsgranska för att kunna klicka på fetstil, ladda upp bilder eller lägga till länkar.

Verktygsfältet, i lite mindre version, har nu lagts till i Snabbsvarsrutan och ger dig tillgång till några av de mest använda funktionerna som fetad text och bilduppladdning. Samma kompakta verktygsfält får du också upp när du klickar på "Svara" på inlägg.

verktygsrad-snabbsvar.png

Bilduppladdning, länkar och textformatering är nu lättillgängliga.

Detta är bara ett axplock av alla ändringar som skett under Bättre Forum-flagg. Samtliga uppdateringar kan du läsa om i Hello IT-tråden, där @jreklund uppdaterar ändringar på SweClockers löpande.

Allt nytt med Bättre Forum-projektet

Lättare att pinga användare

 • När du anger @ kommer den att slå upp användare som varit aktiva senaste 3 månaderna

 • Du får upp 6 stycken förslag som matchar din sökning bäst (placeras sig ovanför textrutan)

 • Letar efter namn som innehåller det du skriver, oavsett om det är i början, mitten eller slutet

 • Automatiskt applicerar citat-tecken runt de användarnamn som behöver det

Automatiskt spara inlägg/trådar

 • Sparar "meddelande"-texten automatiskt var tredje sekund när du skapar en ny tråd, svarar i en tråd eller redigerar ett inlägg.

 • Utkastet sparas i 12 timmar - därefter tas det automatiskt bort. Det är inte tänkt att vara ett arbetsdokument utan för krascher, klickar ifrån sidan etc.

 • Utkastet laddas in automatiskt.

Mindre ändringar

 • Omarbetat ny tråd-flödet - du kan inte längre välja en kategori som du saknar rättigheter att skriva till t.ex. huvudkategorier eller kategorier där trådar skapas automatiskt som galleriet.

 • Fetstil, kursiv, under- och överstrykning knapparna genererar öppna/stäng taggar korrekt när flera paragrafer är markerade. Varje paragraf får en egen tagg.

 • Taggar vid profilen i forumet för Redaktion, Moderator och Geeks, för att lättare kunna se vilka som jobbar på sajten. Lättare att se för nytillkomna medlemmar att svaret är "äkta".

 • Det går nu att se ifall man gillat ett inlägg. Nu behöver man inte längre dubbelrösta. Tummen blir orange först när du gillat inlägget och inte när inlägget är populärt.

 • Bilduppladdning - Bifoga och infoga via URL görs nu via samma bild-knapp

 • Du kan nu laddat upp bilder när du redigerar ett inlägg (upp till 24 timmar gamla inlägg)

 • Lagt till verktygspanel ovanför snabbsvar för att få åtkomst till bilduppladdning

 • Förbättrat "citat"-vyn - Du får nu information om hur många olästa citat du har samt att citatet får en orange bakgrund (den som pingade dig)

Visa mer