Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Grafikkort fryser i spel

Hej

Har ett väldigt störande problem med mitt grafikkort, det hänger sig när man spelar, spelar inte någon roll hur tungt spelet är, utan det bara fryser efter någon minut.
Oftast så är det fryst i ca 10 sek, har vid vissa tillfällen fryst helt, och jag har behövt reboota datorn för att det skall fixa sig.

Med tanke på att det fryser oavsett spel så har jag svårt att tro att det är överhettning, och den högsta tempen jag sett efter ett ha gått ur ett spel är ca 65grader. (kör med 100% fanspeed)
Har testat med nyaste drivers, och med ett antal äldre, samma problem.

System kan ni se i Sign

Tack på förhand

Permalänk
Medlem

kom på att ladda ner Gpu-z, och där är MemIO tempen på 82grader idle, antar att det är en stor orsak till frysningarna, något sätt jag kan försöka sänka tempen?

Permalänk
Avstängd

Det var inte dåiligt varmt det inte.. prova att sätta en fläkt bakom grafikkortet så blåser så att du kyler ner alla VRMs osv mer, så kommer fläkten att skjuta ut luften bakom chassit oxå!

MVH

Permalänk
Medlem

jo, men har ett litet problem med det... har ca 2mm mellan grafikkortet och processorkylaren... så det går inte direkt.
Men detta problem kom bara för några dagar sen... så när jag kan så skall jag montera om kylaren, är på Lan just nu. Varför skall alla problem komma när man inte är hemma -.-

Vill ha kortet stabilt i någon vecka till, då jag kommer köpa 6970 eller 580, så ghettolösningar är helt ok. Dock har jag ingen fläkt jag kan sätta så det blåser på kortet.

Permalänk
Avstängd

Jo men att du har tajt mellan CPU kylare och GPU gör inget då det sak sitta bakom grafikkortet inte ovanför!

Permalänk
Medlem

Använder en AC Twin turbo, så har redan två fläktar som blåser ner på kortet, så kan bara sätta en fläkt som blåser från chassi sidan.
Kör dock med orginalplattan för minneskylningen. Så finns inga småflänsar som kan lossna.

Permalänk
Avstängd

Hmm då är det väldigt skummt att du får så höga temp på den. hur ser det ut med damm osv?

Permalänk
Medlem

ser ganska bra ut, men nog bäst om jag gör rent den endå.
Testar att sänka memklocken och hoppas att det räcker till jag kommer hem.

Permalänk
Medlem

Om du har moddat kortet med en AC Twin turbo, hur lag du på kylpastan? kan vara att du har för tjockt lager eller en undermåttlig kylpasta.

Kan vara så att kortet inte får bort värmen därför kontakten mellan fläkt och chips är för dålig.

Visa signatur

magisk 486'a, 3dfx 2mb i sli, 38" crt med överliggande lysrör, 2 floppy, 100 mb hdd ide.

Permalänk
Medlem
Skrivet av John Deo:

Om du har moddat kortet med en AC Twin turbo, hur lag du på kylpastan? kan vara att du har för tjockt lager eller en undermåttlig kylpasta.

Kan vara så att kortet inte får bort värmen därför kontakten mellan fläkt och chips är för dålig.

Gjorde bytet för ungefär 10månader sedan, bytte pasta i början av sommaren. Fick problem i onsdags, har dock inte kollat temps på MemIO sen jag bytte kylaren.
Har den tanken också att kontakten är kass, men kan inte montera isär just nu dock...

Permalänk
Avstängd

Dra åt kylaren mer fram med en mejsel bara

det ska inte bli 80c varmt... inte ens om du kör utan kylpasta!!
damm tror jag inte..

Permalänk
Medlem

Så, nu kom man hem och drog åt kylplattan, vilket visade sig redan sitta på så bra som den kunde, drog jag hårdare så körde jag sönder skruvarna bara.
Resultatet var inte helt givande, temperaturerna ökade 30 grader(!!!!), vilket betyder att idle på minnena är nu 110+ (avslutande temp när detta skrivs 120) grader celcius. Tror dock att det har mer med att jag nu kör med två skärmar, vilket jag inte gjorde under lanet.

Edit: kört med en skärm nu sen inlägget skrevs, tempen har inte sänkt sig, då borde det betyda att mitt rum är lite varmare än det var inne i lan lokalen.

Permalänk
Medlem

jag tar det som att kylkuddarna har torkat eller något, då de har tappat kylförmågan helt, Shader ligger på 90grader idle.
Själva gpun ligger runt 45-50grader i idle, så den har ju helt ok kylning.

Edit: Sänkte Memklocken till 800, sänkte tempen till 100grader, till Ati Drivers tvingade upp det till 975mhz igen -.-

Permalänk
Medlem

Jag har fått PRECIS samma fel med mitt Gigabyte HD 4870 kort. Verkar som att dom äldre HD korten håller på att sjunga sin sista rock låt Fryst för mig 2GGR på ca 2 veckor när jag lirat wow, total hängt sig och samtidigt har ljudet flippat ur totalt och enda utvägen varit att reboota på knappen. Kan ligga på 75-80c+ UTAN någon load som helst och med wow igång ÖVER 100c+ så jag har beställt ett nytt innan datorn dör helt

Visa signatur

Gigabyte Z97P-D3 | Intel Core i7 4790K | G.Skill 16GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz Ripjaws X Performance | Maxtor 250GB | OCZ Vertex 2 SSD 60GB | Samsung SSD 830-Series 128GB | Samsung SSD 840-Series 128GB | 620W HX Corsair | GIGABYTE GTX 970 GAMING | Samsung TFT 24" P2450H Rose Black | BENQ XL2420T