Nya förstärkare, liknande "phones" funktion, mute:ar inte när man stoppar i sladden?

Permalänk
Medlem

Nya förstärkare, liknande "phones" funktion, mute:ar inte när man stoppar i sladden?

Hej.

Har en gammal Aiwa AX-7550
http://img3.imagebanana.com/img/xrccogwo/AiwaAX7550.jpg
här hemma som funkar utmärkt, men har länge funderat på att byta upp mig då det är en 2.0, förstärkare.
Kan ses som onödigt att byta upp sig då den funkat utmärkt i 30 år!

Grejen är den att jag kan koppla in min bas-gitarr förstärkare i "Phones" jacket utan att den mute:ar ljudet från högtalarna.
Så då undrar jag om det funkar på liknande sätt på nyare modeller att man kan ha ett par "Phones" i utan att den mute:ar ljudet.
Heter denna funktion något?

Om inte, kan jag koppla min bas-förstärkare till förstärkaren så att sladden från förstärkaren blir en input i bas-förstärkaren?

Varför jag vill kunna koppla elbas-förstärkaren i phones är för att då kan jag utnyttja Equilizern på elbas-förstärkaren, då den andra änden av sladden går in i input, vilket ger en hel del boost!

Kan samtidigt undra över de nya förstärkarnas bas-equalizer, funkar den som på min Aiwa att man bara vrider basen upp eller ner, ser inget vridhjul på de nyare modeller jag kollat på, är det knappar eller vad är det man ställer basen med?

Visa signatur

Datorn: xfx hd 5850 BE > core i5 750 @ 4.0 ghz > CM storm sniper BE > asus p7p55d EVO > 500GB Samsung Spinpoint F3 HD502HJ > Corsair 4GB 1600MHz XMS3 >Corsair HX 750W> windows 7 ultimate KÖPT! > corsair h50