Permalänk
Medlem

Problem att få igång internet

Tjena alla!

Har då problem att få igång internet efter vi bytt från telia 8mb till fiber 100/100. Det står att allt ska funka men att det inte finns nån internetanslutning. Har fasen testat allt som jag kan komma på,men inte haft nån framgång. Så vad kan det vara man måste göra? Leverantören trodde jag hade fel IP-nummer inskrivet, men ändras inte det automatiskt?

Tacksam för svar.

Mvh Rickard

Visa signatur

Amd Fx8350 | Noctua NH-U14S| Asus M5A97 | Kingston HyperX Genesis 1600mhz| Corsair TX 650w | Fractal Design r4 Black | Asus r9 280x TOP | Asus VG278HR

Permalänk
Hedersmedlem

Vad har du testat? Har du en router, eller bara en fiberkonverterare?

Visa signatur

SWECLOCKERS.COM :: If Quake was done today ::
WS: Gigabyte Z690 UD DDR5 :: Core i5 12600K :: 32 GB RAM :: Geforce RTX 3060 Ti :: 10 GbE NIC :: AOC C32G1 32" :: Seagate FireCuda 530 1TB :: Deepcool Matrexx 55
NAS: SM X10-SLM-F :: Mellanox Connect2X SFP+ :: Intel XL710-QDA1 QSFP+

Permalänk

Har du IP-konfigurationen inställd på att hämta IP via DHCP så skall det ändras automatiskt, men om du själv konfigurerat IP-adress manuellt så är det mycket möjligt att problemet ligger där.

Permalänk
Medlem

Kan finnas många fel men om du har router mellan bredbandsuttaget och datorn, testa att koppla in datorn direkt i bredbandsuttaget med en nätverkssladd du vet fungerar och om du har win xp testa att avaktivera/aktivera närverkskortet, testa även att ladda ner nyare drivrutiner till ditt nätverkskort. Om det inte fungerar då så ligger problemet antingen någonstans mellan dig och ditt bredbandsuttag, dvs ledning eller inställning hos leverantör, t.ex. om du även har ip telefoni måste du ha 2 ip adresser för att det ska fungera för både ip telefonin och datorn, om du nu kopplar in ip-tel boxen i bredbandsuttaget(en).

Och om du har ett gammalt routermodem inkopplat i bredbandsuttaget så kommer det inte fungera, om du inte vill göra det komplicerat för dig, du ska ha en router eller switch för att det ska fungera om du inte kopplar datorn direkt i uttaget.

Visa signatur

You have earned my respect and my friendship.