Problem med router från Zyxel, tappar fart.

Permalänk

Problem med router från Zyxel, tappar fart.

Hej!
Jag har bredband fiber 100/100 från Telia och köpte igår en trådlöst router (Zyxel NBG-416N) för att skapa ett trådlöst nätverk hemma.

Stötte dock på problem när jag kör trådlöst från routern. Dels så har jag tappat väldigt mycket fart. Jag låg på ungefär 90/80 tidigare när jag körde direkt med nätverkskabel till modemet och det är även den farten jag får om jag kör med kabel mellan nya routern och datorn. Om jag kör trådlöst från routern ligger jag istället på 40/30. Trots att routerna ska klara hastigheter upp till 150 mbps. Har jag missat något?

En annan konstig sak som hände då jag kopplade in min router är att jag inte längre kan styra min Samsung-TV längre med min iPhone.

Någon som kan hjälpa mig med mina problem?

Tacksam för svar!
//Kim

Permalänk
Medlem

Troligen stödjer inte din trådlösa kort/dångel mer än 54mbps.

Visa signatur

love in him

Permalänk
Medlem

Ja, "150Mbps" är ett önskevärde som du kanske kan uppnå om du ställer din dator ovanpå routern, och radiovågorna har medvind, solen i ryggen och en väldigt bra dag i allmänhet.

Detsamma gäller specifikationer på 54Mbps och 300Mbps.

Du behöver en bra router med n-standard (300MBps), samt ett bra nätverkskort för att kunna utnyttja en rimlig andel av din uppkopplings hastighet.

Tänk också på att alla enheter som är anslutna till det trådlösa nätverket delar på bandbredden.

Visa signatur

Quad-quad core med kvävekylning och kokvattenreaktor.

Permalänk
Skrivet av lasseboy:

Troligen stödjer inte din trådlösa kort/dångel mer än 54mbps.

Verkar vara det som är fallet. Har en Macbook Pro och den verkar inte stödja upp till 100 trådlöst. Tack för information.