PC-spel ger Bethesda huvudvärk

Permalänk
Medlem

Jag tackar gud för att jag inte har detta problem med att få huvudvärk. Visserligen har jag ändrat fov till 75 dock det gjorde jag efter ~10 timmar, då jag fick veta om att man kunde ändra det.

Visa signatur

Dator: Ryzen 7 3700X@Stock | X570 AORUS ELITE | G.Skill 16GB 3600MHz CL16 | ASUS 3080 TUF V2 NON-OC

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinboson:

PC-branschen har gått back i försäljning de 3 senaste åren, att inte utforska piratkopieringens relevans i detta är oansvarigt och spekulationer för inte kunskapen vidare.

Utforska gärna, men det är inte det du gör. Du hävdar att det är piratkopieringens fel, vilket är rena spekulationer.

Skrivet av martinboson:

Min förklaring?
För att piratkopiera till en XBOX 360
måste du lämna in konsollen för lödning av ett chip, ändra firmware i DVD-spelaren samt installera IXTREME (XBOX 360). Vill du dessutom ha en konsol som du kan ha intern HDD med spel på måste den vara inköpt före juni 2009 (xbox 360-burkar efter detta hade skydd mot JTAG-crackning som det kallas)

Och allt det här är en engångs arbetsinsats, varefter det är precis lika enkelt att kopiera spel på XboXen som det är på PC'n. Med tanke på att du befinner dig på ett forum för folk som närmast vanemässigt är i och pillar med något i datorn, så är argumentet att arbetsinsatsen skulle vara avskräckande närmast lite löjlig. Jag har ingen 360 själv, däremot vet jag att alla jag känner med en konsol, har fått den modifierad.

Skrivet av martinboson:

För att piratkopiera till PC?
Deamon tools -> installera ->kolla i nfo-filen för key/öppna crackprogram -> Spela.

Detta för mig till slutsatsen att det går bättre för konsoller därför att det är enklare att piratkopiera till PC.

Låter som om du tycker det är lättare för att det är processen du är van vid. Handhavandemässigt är det inte svårare, eller mer tekniskt krävande att kopiera spel till konsoler.

Skrivet av martinboson:

Tillgängligheten var inte alls bättre förr. Jag har piratkopierat sen jag var 8 år gammal. det är 16 år. Du kunde INTE använda internet för piratkopiering i samma utsträckning. Torrent fanns inte. DC fanns inte. Jag fick spel av kompisar som hade en storebror med DVD-brännare (ja, de var ovanliga då). Kopieringsskydd var inte alls lika utbrett.

Point proven. Om en 8'a åring kunde få tag i piratkopior, kunde vem som helst. Jag minns när piratkopiering var dubbelbandare, och det som kopierades mest var "turbo-kassetter". Den typen av piratkopiering var i full sving för närmare 30 år sedan, världen bestod av BBS'er och tillgängligheten var hög. Fanns knappt en spelkassett utan ett BBS nummer på.

Skrivet av martinboson:

Och vadå " mer öppen för alla att se"? Det ÄR tillgänglighet.

Faktiskt inte. Något alla vet var det finns, något alla kan hämta, men som ligger utom synhåll för att inte sticka i ögonen, är fortfarande tillgängligt. I dag har det, lite tvärt emot vad som representeras i Sweclockers regelverk, blivit social accepterat att piratkopiera lite så där för husbehov. Precis som det är "ok" att köpa smuggel sprit och öl från Tyskland. Eller köra lite för fort. Det är inte lagligt, men få lyfter på ögonbrynen när de ser / hör något om det. Därmed har behovet att för piratkopieringen att inte synas så tydligt försvunnit.

Skrivet av IceDread:

Sådant är vanligt bland psykopater och de med psykopatiska tendenser.

Sluta snacka om mig, och håll dig till ämnet för tråden. ;- )
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av laurinkalle:

Så för att sammanfatta; han är ung, och skulle han inte vara det är han troligtvis psykopat, för det är vanligt bland psykopater och folk med sådana tendenser att argumentera "som han gör". Men nu är han troligtvis bara ung (phu, vad skönt!), så vi ska inte oroa oss allt för mycket. I slutändan ska vi dock, i princip inte bry oss om det överhuvudtaget.

Om jag bara får tillägga att det faktiskt går att finna ack så små drag av vad du beskriver i dina egna inlägg, vilket ju framkallar frågan (vars svar vi principiellt ska ignorera); är du ung, eller bara psykopat?

(Förlåt, jag menar inget seriöst med ovanstående, du menar nog heller egentligen inget seriösare med det du skriver, det är bara den allmänna tonen som vissa internetforum drabbas av ibland, I get it. Hoppas bara du ser humorn i det jag skrev.)

/K

Haha då är det risk att du har en psykopat på dina händer om du tycker det.

Visa signatur

Intel Core i7 8700K, MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X, Samsung 960 EVO 1TB, MSI Z370 GAMING M5, Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance, EVGA Supernova G3 850W

INTEL CORE I7 3930K 3.20GHZ 12MB S-2011, FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3, CORSAIR HX 1050W, ASUS RAMPAGE IV FORMULA, Asus STRIX GTX970, CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR QUAD 1866MHZ CL9 (4X4GB) Ljud: ASUS Xonar D2X/XDT 7.1 | Elac 5.1 +förstärkare | Cambridge dacmagic plus | Astro gaming A40 | Sennheiser HD 650
You ask me if I have a god complex? Let me tell you something, I am god!

Permalänk
Skrivet av IceDread:

Det är inte det som är min poäng. Din poäng tycks vara att kritisera mig och intet mer.

Om du läser deras inlägg igen så ser det ut som att de försöker skuldbelägga pc kunder samtidigt som de beklagar sig att det är så svårt att utveckla till pc. Det är som sagt en valfrihet, ingen tvingar dem att utveckla till pc. Varför är det inte en poäng som får lyftas fram för?

Min poäng är att jag tycker du är onyanserad när du säger ”är det inte nöjda med hur det är att utveckla för PC så är det väl bara för dem att låta bli”. Ungefär som om det inte finns en milliliter substans i det som Bethesda säger. Kritiserar dig (som person?) gör jag knappast, det är det du skriver som jag reagerar på.

Varför är din ”poäng” inte en poäng som får lyftas fram?
Det får den väl, men du får räkna med att folk som tycker det är en dålig och hårdragen poäng reagerar på den.

Skrivet av IceDread:

De som tycker det är förnedrande att inse att de har fel är mindre personer med ett ego som inte tål det. Sådant är vanligt bland psykopater och de med psykopatiska tendenser. Jag tror han är ung och någon dag lär sig att det är ok att ha fel och att komma till insikt att det finns aspekter man kan missa, men jag håller med. Man bör bemöta med argument med argument.

Detsamma gäller dig min herre.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem

Det säljs en jävla massa PC-spel, kanske inte i Svenska spelbutiker, men på tex Steam så är det nog bättre drag än någonsin imho.

http://store.steampowered.com/stats/

Jag har inte köpt ett PC spel i butik på flera år, det är digitalt som gäller nu.

Visa signatur

AMD 5600x

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jearom:

Det säljs en jävla massa PC-spel, kanske inte i Svenska spelbutiker, men på tex Steam så är det nog bättre drag än någonsin imho.

Det säljs fortfarande PC-spel i butiker, även om det är färre än förut. Webhallen har t.ex. PC-versionen av Skyrim i topp på sin lista. Jag själv köper där det passar mig bäst, speciellt eftersom jag har nära till butik. Men precis som för flera andra fysiska medier är det på väg mot en övergång till digitalt på många håll (musik/film/böcker/tidningar/spel m.m).

Angående Bethesda och huvudvärk, så tycker jag det är gnälligt. Alla andra som gör spel till PC har liknande förutsättningar, så de ska inte tro att de är unika på något sätt.

Microssoft är de som har haft möjlighet att underlätta detta på något sätt (sätta normer för spel till PC/Windows) men de är 100% fokuserade på Xbox så de har egentligen väldigt lite intresse av att göra något mer än nya directx-versioner då och då.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buio:

Angående Bethesda och huvudvärk, så tycker jag det är gnälligt. Alla andra som gör spel till PC har liknande förutsättningar, så de ska inte tro att de är unika på något sätt.

Microssoft är de som har haft möjlighet att underlätta detta på något sätt (sätta normer för spel till PC/Windows) men de är 100% fokuserade på Xbox så de har egentligen väldigt lite intresse av att göra något mer än nya directx-versioner då och då.

Håller med, Bethesda är så stora att de ska ha hårdvaru-kompetensen in-house utan problem.

Visa signatur

AMD 5600x