Permalänk
Medlem

I hur många länder i världen skulle OPs vän vara 'rasist!'? Gör det svenskar bättre? Omöjligt, varför antas 100k nyanlända varje år isf och varför imploderar varje svensk-sen-mer-än-två-generationer vid blotta tanken? Privata instanser kan jobbannonsera efter perser, större privata instanser samt offentliga sådana kan jobbannonsera efter 'gärna folk med annorlunda etnisk bakgrund, för det vet vi gör oss bättre!' utan någon som helst förklaring, var annanstans går det?

Försöker man (så neutralt man kan) kortfattat visa statistiken för invandring i Sverige för någon i ett annat land undrar de nästan utan undantag 'Men...varför?'. I Sverige har vi dock Sanningen(tm) som kanske 1/3 har lite halvsvårt att se, men skitsamma.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem
Skrivet av KoloN:

Det handlar om intoleransen mot oliksinnade människor. Rasister har ALLTID försökt att humanisera deras åsikter och förklä dessa för att nå ut till bredare skaror.

Alla partier är intoleranta mot oliktänkande människor. Moderater tycker vänsterpartister är kommunister som vill ta deras pengar, vänsterpartiet tycker centerpartiet är onda borgare som borde tas ifrån sin egendom osv.

Kanske inte som officiell partilinje, men åsikterna finns inom respektive parti.

Visa signatur

I distrust governments because I’ve studied history. Ask Joe this question: who does most of the killing? Who does most of the theft? Even the body-count of the worst criminals and terrorists pales in comparison to the death toll the average government inflicts on its own people. And it is not criminals who tax away 5/12ths of my income. - Eric S Raymond
http://www.css3.se

Permalänk
Medlem

Tycker det verkar vara en massa dumheter i denna tråd faktiskt.

Rasism är att särskilja olika människor baserat på biologiskt ursprung. Sen har detta utökats till att innefatta religioner och annat men grunden är att man kategoriserar olika människor baserat på olika kriterier och tilldelar dessa grupper olika värden. Gör man detta kan man tala om rasism.

Att vara kritisk till att folk kommer hit och lever på skattepengar har ingenting med rasism att göra. Nationalekonomisk snålhet kanske, men rasism blir det inte fören man säger att någon specifk grupp kommer hit och snyltar. Sen kan man ju hävda att man ändå skiljer på infödingar och invandrare i och med att man drar gränsen vid "folk som kommer hit". Men där finns det en logisk förklaring och det är att för infödingar finns inte samma situation. Man kan t.ex. inte utvisa en kriminell medborgare, och om man gjorde det, vart skulle denna utvisas?

Om någon form av kategorisering sker när någon slänger ur sig någonting kritiskt om invandring på en generell nivå utan hänvisning till någon specifik gruppering så är det att man skiljer på externt och internt. Men å andra sidan bygger hela konceptet av ett land eller nation på att man skiljer sig åt från övriga, så ska man gnälla på att den skillnaden finns där, ja då får ju nästa steg vara att rösta för att vi upplöser det här konceptet med länder.

Så, är TS "vän" rasist? Nej, självklart inte.
Kan han för finkänsliga vara obekväm i sitt ordval? Javisst.
Är det så att dessa finkänsliga människor fokuserar för mycket på ordval istället för innebörd? Troligen.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

EDIT: efter att ha läst om trådrubriken förstår jag att jag var helt fel ute med mitt svar.

Jag tycker att din kompis är i gränslandet. Det vore inkorrekt att kalla honom rasist då han uppenbarligen inte hyser agg mot en enskilt folkgrupp. Frågan är snarare om man inte är brottsligt okunnig på ämnet för att komma med dessa uttalanden. Jag skulle säga åt min kompis att läsa på lite från pålitliga käller och komma tillbaks.

Visa signatur

Det som flöt iland senast.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sentenced:

Nu har du inte riktigt greppat vad Kommunism är om du tror det är en ekonomisk inriktning? En Marxistisk teori kan möjligen vara en ekonomisk inriktning men som primärt ändå är baserat på konfliktanalys men Kommunism är defintiivt inte en ekonomisk inriktning.

Jodå, bäggedera. Eller menar du att till exempel Stalins, Maos och Kim Jong Ils förtryck har någonting med kommunismen att göra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av '[cyb:

;11703243']Alla partier är intoleranta mot oliktänkande människor. Moderater tycker vänsterpartister är kommunister som vill ta deras pengar, vänsterpartiet tycker centerpartiet är onda borgare som borde tas ifrån sin egendom osv.

Kanske inte som officiell partilinje, men åsikterna finns inom respektive parti.

Ok, det var en viss snäv formulering utav mig. Men du tror inte att intoleransen finns i olika nivåer?
Skillnaden är ju att "intolerans" mellan moderater och vänsterpartister inte riktigt ställer samma förtryck som intolerans mot folk som råkar vara födda på en annan sida jordklotet. Det handlar om att ta ifrån någon rätten att vara sig själv. Sådan politik driver inte "de övriga" riksdagspartierna från SD. Det är därför de går till val var fjärde år. SD säger snarare "om du inte upphör vara den du är är du inte värdig existens".

Permalänk
Medlem
Skrivet av KoloN:

Jodå, bäggedera. Eller menar du att till exempel Stalins, Maos och Kim Jong Ils förtryck har någonting med kommunismen att göra?

Ja.
Makten öppnade vägen för deras förtryck.
Kommunismen grund tankar är att föra ett folk under samma fana och dom som inte följer den utnämnda ledaren, kan varken frågesätta eller uttrycka sig pga kommunismens grundtankar

Visa signatur

*Powemac g4 MDD 1ghz / 7000 rpm delta fläkt <3

Permalänk
Medlem
Skrivet av KoloN:

Jodå, bäggedera. Eller menar du att till exempel Stalins, Maos och Kim Jong Ils förtryck har någonting med kommunismen att göra?

Jo Stalin, Mao osv får gärna ha kommunism om de vill. Men det säger inte att kommunism är en ekonomisk inriktning. Hur skulle det vara ett bevis för att det är en ekonomisk inriktning? Nej kommunism är en vidareutveckling från Marx teorier om den konflikt som skapas mellan de som producerar och de som har makten över produktionsmedlen. Där kan du prata om ekonomisk teori.

Kommunism innefattar bra mycket mer än så och kan knappast sägas vara primärt en ekonomisk teori.

*** EDIT ***

Jag kan t.ex. använda mig av marxistisk teori och analysera en mängd historiska företeelser genom att utgå att det finns producenter och någon som har makten över produktionsmedlen och sedan försöka teoretisera om vad som kan ha hänt utifrån det. Det betyder inte att jag är kommunistisk eller att jag överhuvudtaget kunde använda kommunism till en sådan analys för det är ingen ekonomisk teori.

Kommunsim blandar alltså in politik, socialism och massa annat trams (självklart är inte Marx oskyldig till det) men det är alltså ett hopkok av flera olika teorier.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av KoloN:

Hela termen "politisk (in)korrekt" är uppfunnen utav just rasister för att beskylla sina inskränkta åsikter på förtryck. Det finns INGEN som tänker "shit, jag måste nog vara miljöpartist för annars kommer folk se snett på mig".

Knappast. Den som är politiskt inkorrekt ser mer till verkligheten och vågar yttra sig utan att vara orolig för vad aftonblaskan kommer skriva om det. Man kan vara politiskt inkorrekt inom andra områden än just rasism och Sverigedemokraterna, poängen är just att man ser verkligheten och inte vad man "borde" se. Svårt att förklara vad jag menar men hoppas det når fram

Visa signatur

(\__/) RIP [-Pale-]
(O.o) www.icanhascheezburger.com
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Uzor:

Jag tror inte att någon av er vet vad som händer när man lever på bidrag, det är inte så lätt. När man få bidrag så kan man ej sitta på sin röv och titta på TV utan man går varje dag på intervju efter jobb, praktikplats eller så söker man en massa utbildningar.
Ska inte gå så mycket in i detalj men det Jonazz beskriver sker faktiskt idag, man kan ej sitta hemma, man måste gå ut varje dag och integrera sig en aning.

Men visst måste vi sätta gränser vi har inte råd med allt, invandrare kan vi neka men flyktingar kan vi ta emot.
En begränsning av invandrare är något moderaterna håller på med och att skicka ut alla invandrare samt flyktingar är ju bara löjligt (Säger inte att någon av er påstår det)

De som sitter och spelar dumma är för det mesta Somalier men oavsett vad så är det fortfarande en liten grupp invandrare som beter sig på det sättet.

Jodå det har jag koll på. Morsan som är en sådan person som blivit utkastad ur försäkringskassan. Och får springa runt till arbetsförmedlingen för att söka jobb som hon inte kan få för att hon är för sjuk. Hon skulle legat på en fin lön idag men ligger idag på väldigt nära existensminimum. Men det är väldigt off topic.

Var en tyckasyndomintervju i DN om en kvinna var hon nu var ifrån med en 14 årig son tror jag det var och en 9årig dotter. Hon hade blivit erbjuden ett jobb men tackat nej då hon inte kunde vara hemma när hennes dotter gick till skolan och kom hem därifrån. Det är ju knappast så att de är upptagna 8 timmar om dagen med att få tag på jobb eller engageras i olika saker. Visst de får gå och skriva in sig och så vidare men det är ju inte direkt jobbigt.

Att vi även ska minska antalet flyktingar som vi tar in känns också väldigt klart. Att vi redan nu är det land i Europa som har flest asylsökande är ju inte på något sätt rättvist. Vi är ett litet land och kan inte ta in flest flyktingar i hela EU. Det är inte rimligt. Väldigt många flyktingar kommer det ta väldigt många år innan de är självförsörjande om någonsin. Att man kan göra vissa avkall i ekonomin för att ta in flyktingar är ju helt okej men som det ser ut idag är inte okej. Kommunerna har inte pengar. Sjukhusen får sparkrav, dagisen måste spara, försäkringskassan får sparkrav(de ska neka sjuka att få sjukersättning), ja allt som staten sköter ska spara. Även polisen ha väldigt begränsade resurser så att de inte ens kan utreda brott. Men den största invandringen i Europa det har vi allt råd med.

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem
Skrivet av dosman:

Om någon säger jag är inte X MEN så kan du bara ignorera allt innan ordet men. Svaret på din fråga är ja det personen säger är rasistiskt och främlingsfientligt.

Jag är inte sexistisk MEN kvinnor är slampor.
Jag är inte en homofob MEN bögar är inte naturliga.
Jag är inte fördomsful MEN judar är snåla.
Jag är inte en rasist MEN zigenare är konstiga och går inte att lita på.

Om en person måste säga att de inte är något så kanske det personen säger är samma sak som någon som de säger att de inte är skulle säga.

Det är viktigt att separera personen och det personen säger. Om personen är en rasist eller inte, främlingsfientlig eller inte är svårt att reda ut för vi vet väldigt lite om personen. Vad vi däremot kan säga är att det personen har sagt är främlingsfientligt.

Allt det här är direkt felaktigt.
Det är det som sägs efter det där "men" som avgör om det som sägs innan är sant eller inte. Att det finns ett men betyder inte ett dyft i sig. Sen väger också anledningen till det som kommer efter in. Sen är det också fullt naturligt att det finns undantag i åsikter. Det gäller alla ämnen och områden.

Att säga t.ex. "jag är inte rasist men vi borde stoppa invandringen" behöver inte vara främlingsfientligt eller rasistiskt. Främlingsfientligt blir det om grunden är att man inte vill ha hit folk just för att de inte har sitt ursprung här. Men det kan finnas fler anledningar att uttrycka en sådan sak. T.ex. så kanske man anser att vi inte har ekonomin för att klara av det. Eller kanske att man tycker att resterande länder i Europa borde ta lika del i ansvaret. Dessa har ingenting med främlingsfientlighet att göra eftersom det inte ligger någon fientlighet mot de som kommer hit bakom.

Och att uttalandet i sig skulle ha något värde är bara dumheter.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Avstängd

Håller inte med dig dosman. Med dina exempel så stämmer din tes fint in men det finns andra exempel där det inte gör det exempelvis:

Jag är inte sosse MEN vi bör höja skatten.
Jag är inte miljöpartist MEN avverkningen av regnskogar borde stoppas.
Jag är inte ett godismonster MEN en chokladbit till kaffet skulle vara gott.

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Medlem

Tungt kriminella med långa fängelsestraff kan skickas tillbaka direkt. Ser ingen mening med att hålla dom inlåsta här under strafftiden för att sedans skickas tillbaka. Bort direkt bara. Även folk med små men upprepade brott kan skickas tillbaka. Folk som inte försöker anpassa sig i samhället utan lever med sin samhällssätt utanför gillar jag inte mycket heller. man tar seden dit man kommer, inte tvärt om. Hur man uppför sig hemma, på större tillställningar, ej kristet bröllop osv är en annan sak.

Visa signatur

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Permalänk
Medlem

Varför ens envisas med invandrar frågor? Ha en bra nivå på det bara. Invandrar gör ofta såna jobb som inte normal svenskar vill göra helt enkelt.

Det som är viktigare är att SKAPA nya jobb, skit i ifall det inte är så vinst drivande, huvudsaken är att alla som kan ska kunna få ett jobb. Så är det inte idag. Att söka jobb är en jävligt och en social konst för många om man inte har kontakter.
Regeringen säger bara att de är störst, bäst och vackrast, mer får vi inte av dom.

Permalänk
Medlem

Lämna Islam, skrikandet och den tuffa attityden hemma så får dem gärna komma. Det är där jag tror svenskar har enklare för typ en engelsman än en iranier.

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

Varför ens envisas med invandrar frågor? Ha en bra nivå på det bara. Invandrar gör ofta såna jobb som inte normal svenskar vill göra helt enkelt.

Just det där tror jag faktiskt inte alls på.
Konkurrensen är stenhård om de få jobb som finns i Sverige i de flesta yrkeskategorier och då speciellt inom de mer okvalificerade jobben.
Hade inte invandrare utfört dem hade arbetslösa svenska ungdomar utan utbildning tagit dessa istället och varit mycket lyckliga över att överhuvudtaget få ett jobb.
Sedan tycker jag att det ändå är onödigt att ställa grupp mot grupp i onödan. Det ska vara konkurrens på lika villkor och de individuella egenskaperna bör avgöra vem som får jobbet.

Skrivet av leafbranch:

Det som är viktigare är att SKAPA nya jobb, skit i ifall det inte är så vinst drivande, huvudsaken är att alla som kan ska kunna få ett jobb. Så är det inte idag. Att söka jobb är en jävligt och en social konst för många om man inte har kontakter.
Regeringen säger bara att de är störst, bäst och vackrast, mer får vi inte av dom.

Jo, håller med här.
Det är inget nollsummespel.
Att kunna skapa nya jobb är mycket viktigt. Där tror jag faktiskt att invandringen kan bidra genom att vi kan få in folk som kanske är mer drivkraftiga när det gäller att starta eget och ha nya ide'er.
Dock tycker jag att regeringen verkar ha en lite väl naiv uppfattning om invandring och verkar utgå ifrån att de flesta är välkvalificerade "nybyggare". Detta är mycket långt från sanningen, men iallfall en del av dem lär ju kunna bidra med en hel del positivt när det gäller att skapa nya jobb.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem

Har aldrig stött på något land där "rasiststämpeln" slängs omkring så som i Sverige, det gör att debatten aldrig tas upp vilket medför att det sker bakom ryggen istället.

Det är också en enorm skillnad på invandring och invandring, exempelvis flyktinginvandring och arbetskraftsinvandring, det första måste man begränsa, det senare behöver vi.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyriak:

Har aldrig stött på något land där "rasiststämpeln" slängs omkring så som i Sverige, det gör att debatten aldrig tas upp vilket medför att det sker bakom ryggen istället.

Det är också en enorm skillnad på invandring och invandring, exempelvis flyktinginvandring och arbetskraftsinvandring, det första måste man begränsa, det senare behöver vi.

Kolla bara på zebra3s inlägg så får du veta varför folk slänger ur sig sån skit.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xclusiv8:

Kolla bara på zebra3s inlägg så får du veta varför folk slänger ur sig sån skit.

För att förtydliga, mina rader var smygrasistens typiska tänk. Jag själv har inga starkare åsikter om invandrare. Bara så du förstod mig rätt. Dock tror jag att i dagsläget, med bristen på arbete hos unga bör man ta det lugnt med invandring ett tag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyriak:

Har aldrig stött på något land där "rasiststämpeln" slängs omkring så som i Sverige, det gör att debatten aldrig tas upp vilket medför att det sker bakom ryggen istället.

Det är också en enorm skillnad på invandring och invandring, exempelvis flyktinginvandring och arbetskraftsinvandring, det första måste man begränsa, det senare behöver vi.

Håller med fullständigt. Vi måste givetvis hjälpa flyktingar också men de ska bara få stanna tillfälligt. Problemet är att det bli ett jäkla massa liv i pressen så fort de skickar hem flyktingar. Kolla bara aftonbladet senaste dagarna.