Sleeva själv eller köpa färdigt? Råd inför nytt bygge

Permalänk

Sleeva själv eller köpa färdigt? Råd inför nytt bygge

Hallå gott folk!

Det har blivit dags för en liten (?) uppgradering nu någon gång de kommande månaderna. De flesta delar är utvalda och för dem som är intresserade så finns kundvagnen här:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1978299/2012-07-01

Ingenting är spikat så övriga synpunkter på mina val är välkomna. Tanken bakom chassit samt nätaggregatet är givetvis att de ska kunna hänga med även vid nästa uppgradering. Kommer troligtvis att införskaffa ytterliggare ett 7970 när det finns behov. Stora marginaler har väl ingen dött av heller?

Nåja. Det som tråden ska handla om först och främst är sleeving. Detta är något som jag aldrig tidigare ens haft en tanke på att ge mig på. Jag tänkte att det var dags nu och ska jag ändå köpa ett nytt system så ska väl lite tid läggas på ett tema samt att få det så snyggt som möjligt.

Utifrån vad jag har förstått så finns det väldigt delade uppgifter angående att sleeva med Paracord. Jag har spanat igenom en del videos och i mina amatörögon så såg det faktiskt väldigt bra ut. Att det sen kanske är aningen mer komplicerat än t.e.x MDPC-X må vara.

Jag fick i samband med allt det här upp ögonen för Bitfenix Alchemy. För er som inte är bekant med det så finns det mer att läsa här:

http://www.bitfenix.com/global/en/products/premium-modding/al...

Färgen jag är ute efter är givetvis Orange (för att matcha med Cougar-fläktarna). Har hittills inte hittat någon svensk återförsäljare av de här kablarna utan det närmsta jag har kommit är detta:

http://www.frozencpu.com/cat/l2/g2/c537/list/p1/Cables-Bitfen...

Priset på alla de kablar jag behöver kommer troligtvis landa på ca 130-140$. Detta är, hur man än vrider och vänder på det en del pengar att lägga på några enstaka kablar. Självklart är det upp till var och en och jag funderar på det mer och mer med tanke på hur otroligt välgjorda de ser ut att vara.

Alternativet till detta är i så fall att köpa Orange Paracord och sen sätta igång och sleeva själv. Det här kommer givetvis ta en del tid och kommer antagligen inte att bli i närheten av så snyggt som Alchemy-kablarna.

Det tredje alternativ är ju faktiskt att låta någon kunnig här på forumet t.e.x göra jobbet åt mig mot ersättning. Finns det någon med erfarenhet som skulle vara intresserad av att hjälpa till så får ni gärna komma med prisförslag i PM. Dock har jag en känsla av att priset kommer landa rätt nära Alchemy-kablarna då det faktiskt är ett antal timmars jobb vad jag har förstått. Men som sagt, jag är öppen för förslag.

Tankar och idéer kring detta?

Tacksam för alla relevanta svar