Ny laptop till surf, studier, nedladdning och kanske lite spel?

Permalänk

Ny laptop till surf, studier, nedladdning och kanske lite spel?

Ja, som rubriken lyder så behöver jag nog en ny laptop nu. Har en LG E500 av något slag, Intel core 2 duo cpu, T5450 @1.67 GHz, 2,0 GB RAM, 32-bitars operativsystem. Inköpt för 4,5 år sedan.
Har tömt ut och rensat allt jag inte behöver på den, defragmenterat osv, och den är faktiskt hyfsat snabb nu ändå tycker jag. Det tråkiga är att batteriet är totalt dött så att så fort sladden dras ur dör den. Hade inte gjort så mycket kanske och funderat på att bara köpa nytt batteri, men kontaktdelen till laddaren är liksom avbruten inne i datorn, så en del sitter där inne och sladden måste sitta på rätt sätt annars glappar det. Därför omöjligt att köpa ny laddare också eftersom en bit sitter fast i datorn.

Så det får nog bli ett nytt datorköp ändå, och fast ekonomin tryter och jag kanske är lite dumsnål så känner jag att det är bättre att lägga ned lite mer på en dyrare laptop som håller i 3,4, kanske tom 5 år, i stället för en billigare som bara håller 1 eller 2.

Ska som sagt använda datorn till mycket surfning med många fönster öppna, till högskolearbeten, nedladdning. Har inte spelat något spel på flera år, men skulle gärna vilja ha valmöjligheten att spela nästa Football Manager som kommer till hösten, om jag mot förmodan skulle få ett ryck och bli spelsugen.
Skulle vilja koppla datorn till TV:n för att se på Viaplay och filmer. Det är problemet jag har med den nuvarande, den har inte ens ett HDMI-uttag, och VGA-sladd eller heter det DVI (?), är väl otympligt och inte det bästa till min TV.
Ser gärna att datorn klarar hyfsat hög upplösning på skärmen också, för att "få plats" med fler pokerbord som inte överlappar varandra alltför mycket vid nätpoker. Vet inte hur många tum skärmen ska vara på, 15 är kanske bra om man ska se på tv, film från den? Eller den blir inte för jobbig att bära på då va? Vill ju så klart den ska vara smidig och lätt att ta med sig.

Folk propagerar ju för Mac-datorer nu överallt, och jag har inte hängt med på det tåget och äger inga Appleprodukter, vet inte hur Mac funkar.
Är det ändå att rekommendera, eller det är inte värt att sätta sig in i det utan att fortsätta med PC?
Budgeten vet jag inte vad den ska ligga på? 7-8 tusen? Kan strecka mig till 12 tusen om jag vet att det är bra skit ni rekommenderar.

Tacksam för om Ni kunde hjälpa mig!
Som ni hör har jag inte mycket erfarenhet alls av datorinköp och liknande.

Permalänk
Medlem

Hur stor skärm?

Har för mig att Ultrabooks från Toshiba och Acer är de bärbara som håller längst/bäst.

Lycka till!

Permalänk
Skrivet av Luddevig:

Hur stor skärm?

Har för mig att Ultrabooks från Toshiba och Acer är de bärbara som håller längst/bäst.

Lycka till!

Som jag gissade på, 15 tums? Eller?

Permalänk

Ingen som har några tips?

Permalänk
Permalänk
Medlem

Bumpa inte tråden.

Här är några lite mer högupplösta datorer med diskreta grafikkort (kul om man vill spela, även om man kanske inte behöver så många fps från football manager) för mindre än 8000.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s92598395&cols=1584,17,...

Vore ju kul med en SSD också

Edit, spelet verkar enbart CPU-krävande. Vill du prioritera att simuleringarna går fort, ta den fyrkärniga lenovon. Vill du ha en lätt och smidig bärbar dator med SSD (som då känns väldigt rapp), välj denna asus: http://www.dustinhome.se/product/5010615492/asus-zenbook-ux31...
Den har inte världens snabbaste processor, men det kanske inte är viktigast i världen. Det tar lite längre tid att köra spelet, men utanför spelvärlden känns allt annat snabbare.

Visa signatur

1800x @ 4,025GHz @ 1,2875V, Noctua NH D15 AM4, 2x8Gb G-Skill Flare X 3200 MHz CL 14,14,14,37 MSI 1070 Gaming-X 8 GB, 8GB RAM, Slaktad Seagatedisk på 4TB, Define R3, Corsair TX V2 750 W

Lenovo Yoga 2 Pro, i7, 8GB, 256GB

Permalänk