Permalänk
Medlem

Unicomp/Model M till gaming?

Hej!

Igår var jag och testade mekaniska tangentbord men ingen av dem jag testade, blå, svart, röd och brun, känns riktigt så distinkt som jag önskar och jag föredrar konstigt nog fortfarande mitt gamla microsofttangentbord. Det börjar dock bli lite gammalt nu så jag tänkte att jag ändå vill testa något nytt.
Därför kom jag att tänka på Unicomp som ett alternativ.

Jag har läst att de inte har speciellt bra key rollover så jag tänkte bara höra om det är någon här som sitter på ett sådant, eller IBM model M som ju borde bete sig på samma sätt, och skulle kunna berätta om de går att spela iaf lite på? Funderar på om det blir jobbigt i FPS när man ofta trycker på iaf tre knappar samtidigt.

Alla tankar uppskattas!

Permalänk
Medlem

Funkar fint att spela minecraft,arm2,dayz och massa annat skit med.
Det enda som kan kännas lite onaturligt i början är dubbelklick på w tangeten i minecraft,arma så man sprintar detta krävdes ett par timmars vänjades för att bli 100% igen men sen funkar det.
Tror det beror på att man behöver lyfta tangeten lite mer än på sunkiga rubberdomes för att få till ett dubbelklick och det var detta som krävde lite övning så det satt igen.

Annars så är det bara plus har inte märkt av nån key rollover alls och det har en betydligt mer distinkt känsla än cherry brytare plus det härliga knattrande ljudet när man skriver.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem

Använder mitt Unicomp tangentbord till allt och det fungerar fint. Visst kan det nog kännas lite läskigt i början, precis som grizzly666 förklarar det.

Permalänk
Medlem

Spelade med ett model m ett tag. Funkade bra förutom att det var 2kro och att det lät illa att spamma knappar.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i7 4770k @4.3GHz | Asus z87-pro | Asus 1080 | 16GB RAM | Samsung 840 Pro 256GB | 3TB HDD| Corsair RM850
Thinkpad x60 tablet | 3GB RAM | Crucial M4 128GB
Amiga 500+, Commodore 64/128D

Permalänk
Medlem
Skrivet av 0LD5K00L:

Använder mitt Unicomp tangentbord till allt och det fungerar fint. Visst kan det nog kännas lite läskigt i början, precis som grizzly666 förklarar det.

Jo jag har tänkt att känslan kanske är lite annorlunda i början, men det är ju en vanesak hoppas jag. Frågan är bara om min sambo kan vänja sig vid ljudet som naturligtvis kan vara lite störande för vissa Dessutom har jag hört att det i vissa fall är lite dålig finish på unicomps tangentbord med tveksamma plastformar osv. Är det något som du märkt av?

Permalänk
Medlem

2kro är det inte på unicomps inkopplat med usb i alla fall 4-5 funkar bra för mig och behöver inte fler för vad jag spelar.

Finish?
Det är så pass länge sedan jag såg ett gammalt model-m så kan inte säga exakt hur dessa två skiljer sig men kan tänka mig att det är lite insparat på plasten,osv gjutformarna ska vara dom samma som ibm en gång använde (om man inte tar ett ultra classic som inte har samma format som dom äldre model-m men knappar,etc ska vara samma formar) sen kanske dom börjar bli lite slitna och därmed har lite större toleranser osv.

I förhållandet till i stort sett alla andra tangentbord idag så kan man säga att knapparna kan röra sig mer på unicomp i tex sidled,vridningar,osv dvs det känns mera slappt som att knapparna är något för stora för där dom ska sitta (har för mig att det var samma på äldre model-m's med) vilket kan tolkas som sämre kvalitet,finish.
Själva chassit (jag har spacesaver=deras gamla namn för ultra classic) så är pass formen mellan övre,undre del inte den bästa (inget man tänker på om man inte letar fel) men det är det ju inte på väldigt många andra tbord heller (så ingen direkt skillnad) sen är gapet mellan knappar och chassi ganska stort detta brukar vara betydligt mindre på dom flesta.
Det är så att säga mer grovhugget än finpolerat överlag kan man säga.

Har haft mitt sedan jul 2011 nu och har spelat mycket på det och wsad knapparna ser nästintill exakt likadana ut som alla andra (dvs som nya med lite små skit på men inget slitage).
Det enda jag ser är att dom möjligen är lite,lite mer polerade på ytan som är lite skrovlig (skrovligheten är inget man tänker på utan mer att den ger fäste istället och därmed är bra) dvs om man tittar 5cm ifrån och vinklar tbordet och i rätt ljus så tycker jag mig se en väldigt liten nyans skillnad i mattheten på wsad som då är anningen glansigare (kan vara inbillning med för det är så pass liten skillnad) själva bokstaven syns ingen skillnad alls på.
Med andra ord borde varken knapparna heller bokstäverna slitas ut på väldigt många år (dvs samma kvalitet heller i alla fall nära äldra model-m).

Vissa tbord med cherry brytare har ju problem med att bokstäverna försvinner fort och även att ytan på knapparna slits fort och blir glansiga och därmed får sämre fäste (och är ju ännu mer vanligt med rubberdome).
Med andra ord kan unicomps tyckas ha dålig passform,kvalitet och andra har mycket bättre, MEN när det väl gäller så överlever ett unicomp minst ett par ex av andra tbord.

Kan hon inte vänja sig får du väll byta käring

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!

Permalänk
Medlem
Skrivet av zaxxon:

Dessutom har jag hört att det i vissa fall är lite dålig finish på unicomps tangentbord med tveksamma plastformar osv. Är det något som du märkt av?

Nej själv har jag inte märkt av något, det kan nog bero på att jag kör med en Customizer 102 (gjord för att efterlikna Model M, Classic kallas dem för idag tror jag). Det verkar vara ett större problem hos deras Spacesavers.

Permalänk
Medlem
Skrivet av grizzly666:

2kro är det inte på unicomps inkopplat med usb i alla fall 4-5 funkar bra för mig och behöver inte fler för vad jag spelar.

Både Model M och Unicomps tangentbord är faktiskt 2KRO, både med USB och PS/2. Men det betyder att det i värsta fall bara går att trycka ner två tangenter samtidigt, även om det i vissa fall går att trycka ner fler.

Permalänk
Medlem

Har ett Unicomp och kan säga att enda gången jag har problem är när jag spelar BF3. Kan inte springa framåt och byta till pistol( W, shift och knapp 2). Fungerar däremot att trycka på alla andra siffertangenter samtidigt som W och shift.

Visa signatur

Hette tidigare Ti 4400
Dator: DFI Lanparty 790FXB-M2RS │965 BE@3,7GHz│8GB OCZ SLI 800MHZ│500GB Samsung + 2st 1TB Samsung│7950│550W Cougar
IBM X31 1.7GHz|1GB| ATi Radeon 16mb| 8GB SSD|Thinkpad X200|2.4GHz|4GB|X4500MHD|320GB Thinkpad 600X|500Mhz|320MB ram|6GB