Permalänk
Medlem

Raspberry Pi & .exe

Hej sweclockare, jag funderar att köpa en Raspberry pi för att köra ett .Net baserat program som jag själv har skapat i VB/C# eller C++ och jag undrar om det är möjligt att köra det med en Raspberry pi på något sätt?

Jag har sökt runt lite och hittat att man kan ladda ner "Mono" för att köra filer som är gjorde med VB och C#. Är det någon som har använt det? Finns det ett bättre program? Går det att köra .Net program med ett gränssnitt?

Om det är någon som vet om detta går/inte går så skulle jag vara väldigt tacksam

Tack för hjälpen

Mvh,
David

Visa signatur

Intel Core i7 7700K 4,2GHz - MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X - Corsair LPX 16GB, DDR4 3000Mhz - ASUS PRIME Z270-A - Fractal Design Define R5 - Cooler Master 212 EVO - Corsair AX860 80+ Platinum - A-DATA SSD Premier Pro SP900 128GB, Samsung 960 EVO 250GB - Kingston v400 120 GB - Windows 10 Pro 64-bit
2x Dell U2515H IPS 1440p - ath-m50x & Mod Mic - Asus STX - Oculus Rift + Touch

Permalänk
Medlem

Jag har faktiskt inte vågat testa det på min RPi då jag fått för mig att cpun är för klen för att jag ska ha tålamod att göra någonting ändå, men du borde kunna installera Wine och köra din applikation på så vis.

För .Net 4.0

Visa signatur

ASUS U36SD-RX366V | BitFenix Prodigy | ASUS P8H77-I mITX | Be Quiet! Pure Power L8 530W 80+ | Intel Core i7 3770S 3,1Ghz (Ivy Bridge) | Intel 335 SSD 240 Gb | Corsair CL11 1600Mhz XMS3 2x8192Mb | MSI GeForce GTX 660 TwinFrozr III | Netgear ReadyNas Duo V2 | Raspberry Pi Model B | AppleTv 2nd Gen (JB:ed)

Permalänk
Entusiast

Du kan bara köra .net program m.h.a mono om processor-arkitekturen är densamma som mål-plattformen.
Högst troligt har du kompilerat ditt .net -program för x86 arkitekturen, och det kommer inte att fungera på en Raspberry, då den har en ARM-processor (Annan arkitektur)

Om du kan fixa fram en x86-emulator, och sätta upp en komplett virtuell miljö på din Raspberry, så kan det fungera. Men frågan är om Raspberry'n har processorkraft nog för den typen av emulering, om ens minne nog att köra en sådan virtuell miljö. Det är ändå relativt krävande.

QEMU har jag för mig kan emulera x86 på en ARM-plattform, men kräver rätt duktigt med processorkraft även för de enklaste och minsta x86-programmen.
Jag skulle gissa att detta är bortom Raspberry'ns kapacitet, då du blir tvungen att installera ett komplett operativsystem under QEMU för att få det du vill ha. Prestandan kommer att bli olidligt plågande.

EDIT:
Detsamma gäller givetvis Wine: (W)ine (I)s (N)ot an (E)mulator. Du kan bara köra Windows-program mha wine med samma processor-arkitektur som programmets mål-plattform. Kor&Gott: Wine är bara användningsbar på x86-processorer i dagens läge.

EDIT 2:
Wine är på väg att stöd för ARM-arkitekturen, men principen gäller fortfarande: Wine Is Not an Emulator.
Det vill säga att vi snart kan köra ARM-baserade Windows-program (Windows RT/Phone) under en ARM-baserad Linux-dist på en ARM-processor.
Kanbske om TS kompilerar sitt program för Windows RT (ARM), och provar senaste dev-versionen av Wine, så kanske det kan fungera.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem

Kolla om Qt för Linux kan fungera.