USB 3.1 Superspeed med tio gigabit per sekund nu redo för utvecklare

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wittmann:

Vilket så klart beror på att USB 2.0 är billigare och normalt uppfyller användarens behov :).

Det finns ingen anledning att köra mus, tangentbord, hörlurar och dokumentskrivare via USB 3.x.
Därför kommer USB 2.x fortfarande att vara standard i många, många, många år framöver.

Men visst, som entusiast och gamer, så håller jag med dig. Jag skulle hemskt gärna ansluta min mus via USB 3.x istället för 2.0
trots att jag vet att det inte gör någon skillnad i praktiken

Nej, USB 2.0 är ganska oacceptabelt för större data mängder, jag kämpade och slet med USB 2.0 i 5 år,
jag är mycket nöjd att 3.0 har kommit, för att mindre antal jpeg bilder eller några få mp3 låtar är USB 2.0 helt okej
men ska du flytta 10,000 jpeg bilder, 500 raw bilder eller blu ray / HD video, är det totalt värdelöst,
För att inte tala om hårddisk backupper då snackar vi om timmar till dagar av slit jobb, användar tortyr,
i bland många veckor till månader om sortering också krävs, om vi sedan ska köra realtime 4k video
Ja då kommer USB 3.1 vara perfekt, när kommer det externa GPUer för USB 3.1 exempelvis.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vigge50:

Så lagom till att usb 3.1 kommer lanseras till hösten kommer thunderbolt 2 lanseras i den nya Mac PRO och kanske även i andra mac datorer med en överföringshastighet på 20 gbit/sekund. Känns lite som att usb är en version efter thunderbolt.

Jo men det är ju rätt irrelevant då:
1: Ingen förutom Intel bryr sig om TB
2: USB hänger med nog bra för att folk inte ska byta till TB bara för att det är lite snabbare.
3: Usb är Usb. Sätter du i en extern hdd i en USB port så funkar det oavsett, och har du en extern hårddisk från 2000-blankt lär du inte hoppa på TB. Blir ju bara bökigare..
4: Allt annat går över USB. Varför skulle jag köpa TB för lite bättre hastighet när allt jag har går på USB?
5: Ska jag ta min nya fina supersnabba TB disk till min tjej är det inte säkert att jag kan använda den där, har jag usb vet jag att det kommer funka. Vitsen med externa diskar är väll att man ska kunna släpa på dem o koppla in dem överallt, right?

Visst, Elitister finns det gott om, men dessa lever inte datortillverkarna på tyvärr, utan det är den breda massan som avgör och den kommer köra på USB för att det funkar minst lika bra och har gjort det i ~20år.
Det är en svår marknad att slå sig in på, det är ju inte så att USB slutar uppgraderas, hade TB varit licensfritt hade det nog funkat men inte som det är idag.
Bekvämlighet > Hastighet. Alla dagar i veckan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av krillepille2:

Du har själv skrivit anledningen till varför det glappar. Distributören Deltaco har aldrig stått för högkvalitativa produkter. Billigt? Ja. Praktiskt? Ja, då i stort sett alla butiker säljer det. Kvalité? Glöm det.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, Deltaco är ju bara en grossist för billigast möjliga asiatiskt tillverkade prylar, men har aldrig haft problem med glappkontakt med deras kablar förut, utan bara just med usb 3.0. De kanske har importerat från den enda asiatiska tillverkaren som inte klarar av usb 3.0.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Avstängd
Skrivet av krillepille2:

Du har själv skrivit anledningen till varför det glappar. Distributören Deltaco har aldrig stått för högkvalitativa produkter. Billigt? Ja. Praktiskt? Ja, då i stort sett alla butiker säljer det. Kvalité? Glöm det.

Skickades från m.sweclockers.com

Har aldrig haft några som helst problem varken med deras USB kablar eller HDMI kablar.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem

Vore nice om de gjorde något med strömmen. Låter kanske som en väldigt liten detalj men för mig som kopplar upp min ultrabook till en stor skärm+station varje dag så vore det nice om man kunde göra så som för thunderbolt nu, en enda sladd som gör att man kan koppla i skärm+usb-hub+ström för datorn vilket för mig nu innebär istället 3 sladdar.

Ultrabook + extra skärm+trådlösa tangentbord+mus is the way to go och i framtiden lär alla skolor köpa riktigt stationer (minus dator) istället för halvkassa datorer som ändå inte har sina filer+progrma+inställningar på.

Visa signatur
Permalänk
Entusiast
Skrivet av Björn P:

Kul, men än så länge har jag knappt börjat använda 3.0. Dels för att 3.0 usb-minnena är dyrare, men främst för vem använder usb-minnen fortfarande? Antingen mailar jag mig själv eller drar över det till dropboxen. Hålla på och greja med usb-minnen som man lätt tappar bort känns lite gammalt.

Använder de inom ljud/bild 3.0? Eller gäller andra överföringar där? Utbildar mig inom inbyggda system, och där har vi ej behövt använda usb. (utöver från pic-programmeraren till datorn).

Jag hanterar ofta filer som är för stora för att smidigt få plats i mail. Då är USB minnen fantastiska att ha. Jag har alltid ett på 16 GB i väskan och det behövs lite nu och då.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24