Permalänk

html och javascript hjälp!

hej!

Håller på med en liten hemsida, jag har över 100länkar på min lilla sida, och nu är det så att jag har en knapp (hittade den på någon random sida)

Och syftet med den knappen är att när man trycker på den så ska den välja en av dessa länkar slumpvis.

I denna javascript koden så väljer den länkar som redan är förutbestämda.

Skulle vilja att den väljer någon av dom länkarna jag har, och det borde väl gå om den väljer t.ex alla som har en "a:" tagg, eller typ li (eller alla i en div?)

här är javascriptet som jag vill modifera lite, är inte så kunnig på javascript, men det känns som om man kan lägga till någon "option" och att den väljar något annat lixom..?

hoppas ni förstog allt jag sa, och är VÄLDIGT tacksam för svar!

mvh robert!

<script> <!-- /* Random link button- By JavaScript Kit (http://javascriptkit.com) Over 300+ free scripts! This credit MUST stay intact for use */ //specify random links below. You can have as many as you want var randomlinks=new Array() randomlinks[0]="http://freewarejava.com" randomlinks[1]="http://javascriptkit.com" randomlinks[2]="http://dynamicdrive.com" randomlinks[3]="http://cnn.com" randomlinks[4]="http://www.geocities.com" function randomlink(){ window.location=randomlinks[Math.floor(Math.random()*randomlinks.length)] } //--> </script> <form> <p><input type="button" name="B1" value="Random Link >>" onclick="randomlink()"></p> </form> <!--Uncomment below to use a regular text link instead <a href="javascript:randomlink()">Random Link</a> -->

Visa signatur

Wicked Gaming Community - http://wickedgc.com | Server host / Spel community

Permalänk
Medlem

var links = document.getElementsByTagName("a"); for(var i = 0; i < links.length; i++) { randomlinks.push(links[i].href); }

Visa signatur

Mina poster är en illusion. Det som står skrivet här över står i själva verket inte där så inget av det som du läser är sant. Inte ens den här texten. Jag har själv ingen kunskap om det jag skriver och ingen bör således läsa eller ta in den information som står skrivet.

Permalänk
Avstängd