Ingen bild efter försök till hårddisk installation

Permalänk
Medlem

Ingen bild efter försök till hårddisk installation

Hej!

Nu är det så att jag personligen inte stött på problem utan en kompis. Det ligger till på följande sätt.
Han skulle koppla in sin andra hårddisk efter avsaknaden av SATA-sladd. Men när han kopplat in disken och startade datorn så fick han ingen bild, jag sa att han skulle prova att koppla ur den hårddisken och se om det hjälpte. Men det gjorde det inte.

Datorn funkar, men ingen bild kommer ut.
Om den inte funkade från början skulle det inte vara så konstigt men den har funkat i nästan en månad fram tills detta. Räknar med att ingen av delarna u datorn är trasiga, men utesluter det inte.

All hjälp uppskattas!

Permalänk
SpelClockers

Statisk elektricitet kan vara helt förödande för datorn så det är alltid bra att vara jordad mot datorn när man håller på med några komponenter. ESD armband är det vanligaste sättet att minska risken för att det ska hända. Inte helt säkert men minskar risken är att man alltid rör vid chassit (som är inkopplat i jordat uttag) sålänge man håller i någon komponent.

Om alla fläktar etc snurrar igång så börja med att återställa CMOS, det görs på olika sätt beroende på märke/modell på moderkortet. Antingen är det en knapp eller en jumper liknande http://www.google.se/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-...)
alternativt så tar man ur knapp batteriet som också visas på bilen ett tag (kan även hjälpa med att dra ur strömmen ur datorn och hålla powerknappen intryckt). Hittar ni inte så återkom med vad det är för moderkort så kan man säga mer exakt hur man går tillväga.

Om inte det hjälper så testa ramminnet, har han flera ramminnes stickor så testa 1 åt gången i slot 1. Alternativt bara plocka ur det och sätt i det igen.

Fungerar det fortfarande inte så återkom gärna med vad vad det är för hårdvara i datorn och vad som lyser både före och efter ni startar datorn.

Visa signatur