Permalänk
Avstängd

Eizo foris fg2421 eller Asus vg248qe

Vilka av dessa två skärmar är bäst? http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/185327-eizo_foris_fg2421_235-1ms-hdmi-va-240hz eller http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/189510-asus_vg248qe_24-1ms-dp-144hz-3d-nvidia_g-sync bäst bildkvalite och färg och skärpa? Köpte nyss några fps spel från steam och ska börja spela och bildkvalite skärpa och färg är mycket viktigt för mig och dessa två verkar vara riktigt bra skärmar men någon som kan säga vilken som är bättre? Kommer köpa 3 då jag inte har problem med att slänga pengar på produkter

Bryr mig inte mycket om 3d men är ju alltid ett + men är medveten om att eizo skärmen inte stödjer 3d

Permalänk
Medlem

fg2421 är ganska mycket bättre på i princip allt. några ms högre input lag uppmätt, men inte så att det märks i verkligheten.
Jag har själv 3st, och detta är den första LCD:n jag är helt nöjd med.

Permalänk
Medlem

Eizo skärmen är en VA panel så den har bättre färger och betraktningsvinklar. Asus stödjer G-sync som skall vara trevligt om man inte vill ha screentearing. Man får alltid kompromissa tyvärr. Själv gick jag från IPS till Eizon. Färgerna är helt okaj för min del. Inte märkt av några större skillnader. Det krävs dock att du tar tid och ställer in skärmen rätt.

Tog väl mig en halvtimma innan jag fick ordning på inställningarna ordentligt. En nackdel jag upplevde med Eizo skärmen, som kanske gäller de flesta skärmar idag. Är att foten är
väldigt dålig. Iaf jämnfört med mina förra skärmar. Den gick inte höja tillräckligt. Fick ställa skärmen på en egenbyggd plattform för att få upp den i arbetshöjd.

Många skärmar idag verkar vilja att man skall kolla ner på dem. Vilket gjorde att jag efter 30min fick ont i nacken och byggde min plattform. Vissa skärmar är inte helt smidiga att byta fot på heller. Vissa stödjer inte VESA standarden som gör ett sådant byte lätt.
.

Visa signatur

System:\Dator\Spel>2600k¤5ghz_-_32Gb_-_MSI_3070.exe
System:\Dator\Lab>RaspberryPi_4_-_8Gb.com

Permalänk
Avstängd

Okej Dr_Spackel kan du dela med dig inställningarna för perfekt bild? lutar sig åt Eizo för jag har hört mycket bra rykten om Eizos skärmar

Kör med en Samsung Samsung 27" S27B970D men tycker inte den är så trevlig för gaming. Kan bildkvaliten på Eizon vara bättre? Vet att det är lägre skärm upplösning

Permalänk
Medlem

Det är svårt att ge exakta inställningar eftersom de är väldigt invudiellt. Alla skärmar ger lite olika. Jag utgick ifrån http://www.tftcentral.co.uk/reviews/eizo_fg2421.htm och modifierade utifrån min förra skärm som stog brevid och några referensfoton.

Ville också ha högre upplösning än 1920x1080, men orkade inte vänta på att 4k skärmarna skall komma under 10k. Vill helst ha runt 24" då 27" är lite stort så som jag sitter och arbetar.

Visa signatur

System:\Dator\Spel>2600k¤5ghz_-_32Gb_-_MSI_3070.exe
System:\Dator\Lab>RaspberryPi_4_-_8Gb.com

Permalänk
Avstängd

Tycker dock inte att Bilden i spel är så bra med min Samsung som kostade då 9000kr.. Dock köpte jag nyss CS complete pack samt Dayz och Day of Defeat: Source så Eizo kommer helt klart vara bättre än min Samsung.

Tråkigt att jag tappade den på golvet dock inte så allvarligt så jag kunde laga ihop den men fick dock beställa ny ram samt glas då den krossades. Kan vara en orsak varför den inte visar så bra bild? Kommer klart vara mer försiktig nu när jag får hem min nya skärm.

Kommer 3 skärmar flyta bra med GTX Titan Sli? är sugen på att köra med 3 stycken.

Permalänk
Medlem

780ti är väl snabbare änTitan, mindre minne dock.

Visa signatur

System:\Dator\Spel>2600k¤5ghz_-_32Gb_-_MSI_3070.exe
System:\Dator\Lab>RaspberryPi_4_-_8Gb.com

Permalänk
Avstängd

Ska nog vänta med att upgradera mina Grafik kort då Gtx Titan är rätt så bra ännu
Samt 6gb på minga gtx sli är väll bättre för 3 skärmar? det är vad jag hört.

Har nu beställt Eizo

Permalänk
Medlem

Du kommer byta ner dig i bildkvalité, det är säkert i alla fall. Du kommer ju däremot få 120 Hz och lägre input lag vilket kanske är att föredra för spelande.

Visa signatur

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H