Avskyr du att det ser ut som ett "ormbo" inuti datorlådan? Stilmedvetna datorbyggare får lägga mycket tid och energi på att gömma undan kablar och snygga upp innandömet, till exempel genom att använda kabelstrumpor och olika typer av fästen och klämmor. Nuförtiden finns dock fler och framförallt enklare alternativ.

Snygga upp innandömet

Corsair och ASUS lanserar nya produkter som minskar behovet av sladdar. På komponentfronten handlar det om att grafikkortet förses med en ny typ av strömkontakt för anslutning direkt till moderkortet. Dessutom flyttar många av moderkortets anslutningar till baksidan av kretskortet, vilket gör det lättare att gömma undan de kablar som fortfarande behövs. Detta kräver dock att även chassit anpassas för den nya layouten.

Samtidigt finns nu fläktar och processorkylare med möjlighet till kedjekoppling, vilket inte minst underlättar för den som använder komponenter med RGB-belysning. I Corsairs ekosystem iCUE kombineras det med avancerad mjukvara för att individuellt kunna styra fläkthastigheter och ljuseffekter.

Nyfiken på hur det fungerar? I videon ovan bjuder Emil Hansson på en snabb överblick.

Sponsormeddelande

Anpassa och styr ditt drömsystem

Upptäck Corsairs iCUE-certifierade datorer. Med state-of-the-art-komponenter och RGB-belysning tar dessa datorer din upplevelse till nya höjder. Anpassa belysningen för att matcha din stil, övervaka ditt system i realtid och finjustera prestandan med Corsairs mjukvara.

Köp Corsair iCUE på Inet.se

Sponsras av Corsair och Inet
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Corsair och Inet. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.