Sam Bankman-Fried, grundaren av den kollapsade kryptobörsen FTX, dömdes nyligen till 25 års fängelse för bedrägeri och penningtvätt. Parallellt med den processen har konkursförvaltaren John J. Ray III arbetat med att reda ut hur stora tillgångar företaget har, och vem det är skyldigt pengar.

Nu är den utredningen färdig, och tack vare det högre Bitcoin-priset meddelar domstolen att alla kommer få sina pengar tillbaka. För icke-statliga borgenärer tillkommer dessutom ränta för de 17 månader som tillgångarna har varit låsta. 98 procent av FTX kunder kommer få tillbaka hela beloppet de hade på kryptobörsen innan konkursen, plus ränta, skriver FTX i ett pressmeddelande. Några kunder kanske även kommer kunna få ytterligare ersättning.

Totalt har konkursförvaltaren skrapat ihop tillgångar med ett värde på 14,5–16,3 miljarder dollar. Det var möjligt tack vare den ”häpnadsväckande bred samling tillgångar” som Alameda Research och FTX äger tillsammans med ett antal förlikningar med bland annat det amerikanska skatteverket (till vilket FTX var skyldigt 24 miljarder dollar), och trots att FTX vid kollapsen bara hade 0,1 procent av alla Bitcoin kunderna hade på papperet i sina depåkonton, och 1,2 procent av alla Ethereum.

Om planen godkänns av domstolen i Delaware ska kunder börja få ut sina pengar inom 60 dagar.