Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Snubbelköpen år 2014

Då jag satt och gick igenom bokföringen för 2014 så hittade jag både ett och annat "Ja men det där var ju ett smart köp, idiot". Så tänkte höra mer er vad för dumma inköp ni har gjort under åren. Jag och en vän brukar gå igenom det med varandra och få många goda skratt åt idiotin.

Kan börja med följande:

En AUDI A6 med försäkring och lite annat roligt. Jag har inte körkort. Hade den i garaget i 5 månader innan jag sålde den.
Köpte den för att den var snygg.

En iPad air fast jag redan hade en i normalstorlek samt en iPad mini.
Den var på rea. Iofs ledde det till att dottern fick en egen ipad men ändå. Fan inte ekonomiskt. Behovet fanns inte. Jag skapade det.

Nikon D3200
För jag skulle plåta så jäääääävla mycket och starta en fotosida. Har använt den kanske 30 minuter totalt.

Råsaftcentrifug
För det ska ju vara nyttigt att göra egen juice. Skiten står långt in i något skåp, någonstans. Eller så försvann den i flytten.

Cigarettpaketet
The cigarettpaket. Hade vart ren i 3 år.

En kajak
Kanske inte låter som ett dumt köp, men efter att nästan ha drunknat och blivit uppdragen på land med dränkt telefon och annat för 7500kr så mja..

Golfbag
För att den var snyggare än den gamla. Vadå snyggare än den gamla? Man kollar ju fan knappt på den när man spelar. Idiot.

Det där är bara ett axplock av i år. Herregud.

Visa signatur

Jag ansvarar för vad jag skriver, inte för vad du förstår.
Förlåt, jag hörde inte vad du tänkte säga.

Permalänk

Jag har definitivt gjort inköp jag efteråt ångrat i år. Det gäller egentligen i huvudsak då datorhårdvara eller annan hårdvara.

Nätaggregat

Köpte det aggregat jag har i signaturen, ett XFX Pro Series 750W. Hade jag bara gått in på jonnyguru innan jag beställde hade jag varit enormt tacksam idag. Låter som ett luftkraftsverk och ett halvt under belastning. Inte direkt vad jag var ute efter.

Grafikkort

Medan jag absolut inte menar påstå att Windforce-kylaren är dålig, är den inte vad jag sökte efter. Den går helt enkelt inte riktigt ihop med ett Define R4, ett någorlunda slutet chassi med begränsat luftflöde.

Mobiltelefon

Köpte mig en Samsung Galaxy S4 lite innan släppet av S5. Nu vill jag förstås inte ha den heller, utan skulle allra helst gått på en HTC One. Men desperat som jag kände mig vid tillfället, kunde jag inte vänta tills min operatör fick in HTC One i lager, utan jag tyckte verkligen att jag behövde en ny telefon i det läget. Det är något jag ångrar starkt idag. Aldrig mer Samsung för mig.

Mus

Gick från en Logitech G400 till en G400S. Det är vad jag kallar iPhone-fenomenet. Så otroligt himla dumt av mig att inte ens se mig omkring. Får väl skylla på att det var ett spontanköp, även om jag själv inte riktigt godtar den ursäkten.

Fläktar

Köpte mig 7(!) Arctic F12 PWM i tron om att det var okej. Skulle väntat med det och införskaffat Noctua eller Corsair-fläktar. Aldrig att jag går den billiga vägen där igen. Jag är alltför noggrann med ljudnivån för det. Men nu vet jag om det, i alla fall!

Ibland är man bra klantig. Men så är det väl att vara människa. Man måste göra sina misstag, även om det inte är så roligt när man inser dem.

Visa signatur

Acer Predator G3-605 - I7 4790 - 16GB DDR3 - 256+1TB - GTX 970 4GB - Logitech G402 Hyperion Fury - BenQ GL2320HDB - BenQ GL2460 - Viewsonic VX2370SMH - Das Keyboard Model S Brown - Audio-Technica AT-2020
Youtube

Permalänk
Medlem

iFetch
En grunka som skjuter iväg en boll åt hunden o så ska hon lägga tillbaka den osv.
Hon lärde sig den på några minuter och tröttna lika fort.

Handkontroll till Smartphone/Surfplatta
Slutade med att jag köpte konsoler istället. Vill ha fysiska kasetter.

Permalänk
Medlem

144Hz ASUS skärm samt en 120Hz Samsung skärm.
Märkt att jag ser fan ingen skillnad på 144Hz och 60Hz..

En chromebook 2 som jag nu försöker göra om till Linux så man har något jävla nytta av den.. Men då jag är riktigt jävla dålig på Linux så går det ju inge vidare det heller.. (Som tur var så köpte jag den via jobbet, Helt ny för under hälften av butiks pris)

Visa signatur

AMD 5800x3d | ASUS x570 | Samsung SSD EVO 850 500GB | Corsair 32GB (2x8GB) 3600Mhz | Noctua NH-D15 | ASUS TUF OC 4090 | Fractal design R6 | Corsair RM1000X | LG UltraGear 27GL850 x2

Permalänk
Avstängd

Subwoofer
Tar plats och har golvhögtalare med så även om jag har ljud för runt 13k så lyssnar jag på musik i mina hörlurar jag hittat i ett sopprum istället.

Radiobil
7000kr går som bara fan och efter 20 min tog batterierna slut.Sedan har den bara stått i vägen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nisse-Tuta:

iFetch
En grunka som skjuter iväg en boll åt hunden o så ska hon lägga tillbaka den osv.
Hon lärde sig den på några minuter och tröttna lika fort.

Men herregud. Vad fan? Haha.

Visa signatur

Jag ansvarar för vad jag skriver, inte för vad du förstår.
Förlåt, jag hörde inte vad du tänkte säga.

Permalänk
Medlem

Ammunition, gick upp i rök. Ett par tusen..

Men visst, lika kul varje gång det smäller.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk

Samsung S5..
Har ju en Z1.. Men Z1 var det samma sak med, skulle ha väntat en månad till så hade jag köpt Z2 istället, men nej väntar längre och köper S5.. Tog inte lång tid innan skiten börjar ge sig, "kromet" lossnade från plasten, plasten spricker, repa på den repfria glaset och skärmen har bränningar.. WTF? Av varsamhet användande.

Nu sitter jag med Z1 som är som ny, aldrig mer en plastraket.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Kebabrulle

Desktop = AMD A10-6800K, 8GB, AMD R9 290 4GB

Permalänk
Medlem

Destiny

Hoppade på hypen utan att kika så mycket på det innan. Hade kul i en timme, när jag insåg att alla uppdrag var i princip lika blev jag besviken och har aldrig mer rört det sen dess. 600kr åt helvete, hade hellre lagt det på toapapper.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Arc Midi R2 Moderkort: ASUS Z97-A ATX CPU: i5 4690K @3,5GHz CPU-kylare: SilverStone Argon AR01 RAM: VENGEANCE LP 4x4GB GPU: Sapphire Radeon R9 290 TRI-X OC 4GB PSU: EVGA Supernova G2 750W SSD: Samsung EVO 840 250GB HDD: Seagate Desktop HDD 7200rpm 2TB Skärm: ASUS MG279Q @2560x1440

Permalänk
Medlem

Samsung Galaxy Tab Pro
Köpte den, insåg snabbt att Android är ju typ lika låst som iOS och sålde den efter 3-4 månader för en bättre platta.

Permalänk
Medlem

Klipsch Energy Power EM-2.1 från cdon, förstår varför de valde att rea ut dessa för 150:-
Basen fladdrar så pass att det gör ont i öronen, så det var ett dåligt impulsköp

Permalänk
Medlem

RC Helikopter
Blev sugen efter att ha flugit en simulator. Investerade först 2000kr i en liten mini-pryl. Tyckte den var skitkul, så jag slängde upp ~4000kr till och köpte en större.
Jag spann upp den en gång, sabbade några kuggar när den började rotera okontrollerbart, bytte ut dessa och sålde den vidare.

Apple Wireless Keyboard V3 + Magic Trackpad
Köptes i förrgår, såldes igår. Köpte Apples fullstora tangentbord istället.

Fast ljus för filmning
Ett kinabaserat företag ville att jag skulle göra videorecensioner åt dem. Som tack fick jag behålla produkterna.
Lade ned ~2000kr på fast ljus för att filmerna skulle bli snygga. Inser rätt snart att det tar ca 1v att producera en film, och att produkterna jag recenserar har ett värde av ca 300kr styck.

Sålde lamporna för 800kr... bra deal...

... oändligt mycket krims-krams, som en extra laptopladdare som jag inte ens packat upp, massa reservdelar som ligger i lådor, verktyg som aldrig använts, för "de är ju bra att ha"... etc.

Visa signatur

---

Permalänk
Medlem

Har gjort förvånansvärt få dåliga köp i år (bortsett från alla "onödiga" utemåltider förstås, men va faen ...). Det enda jag kan komma på är ett billigt mikrofonstativ som snart nog gick drogs åt lite för hårt i bomleden och vips så var det oanvändbart.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem

Köpte ljuddämpning för typ 1500 till bilen, installerade den noggrant som fan, sen när det var klart så regna det in i bilen pga. att ljuddämpningen inte vart 100% tät. Rev bort skiten och satte i en ny fuktspärr. Det vart bortkastade pengar och tid det.

Permalänk
Medlem

Köpte ett nytt hastighetsvajerdrev till min Intruder för 128 €. Lik förbannat svajade hastighetsnålen. Ifjol köpte jag en ny hastighetsvajer i onödan för 78 €. Nu har problemet på något konstigt sätt löst sig av sig självt men det var totalt onödiga inköp jag gjorde. Ja sen köpte jag också i onödan ett nytt batteri till motorcykeln när det i själva verket var startmotorn som var paj.

Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk

Som vanligt slösurfade man på blocket och fick syn på ett väldigt ovanligt fint exemplar av en Lancia. Det var ju bara att slå till. Sen om det var ett bra köp eller inte får vi se när jag säljer den. Men i finland så kostar de 50% mer än vad jag gav för den.

Edit: Och ja ni kan beskåda den gedigna italienska kvaliten genom att bara kolla på vad voltmätaren står på.

Visa signatur

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)

Permalänk
Medlem
Skrivet av MIFFo_BEast:

http://i62.tinypic.com/qozs41.jpg

Som vanligt slösurfade man på blocket och fick syn på ett väldigt ovanligt fint exemplar av en Lancia. Det var ju bara att slå till. Sen om det var ett bra köp eller inte får vi se när jag säljer den. Men i finland så kostar de 50% mer än vad jag gav för den.

Edit: Och ja ni kan beskåda den gedigna italienska kvaliten genom att bara kolla på vad voltmätaren står på.

Du ligger några volt från 14V ja
Är dock imponerad av att du kör i 100km/h och fotograferar instrumentpanelen

Visa signatur

They invented "SUV" because they can't call them Jeep
"Tycker alltid att du är lite tjurskallig när du skriver till mig och andra.. har jag fel?" - tcntad
"Du är fan min idol på Sweclockers Martiis. Tack för att du finns!" -
Crippa90

Permalänk
Medlem

Blandare från IKEA till nya köket.
Övriga köket som är från IKEA funkar fint, men blandaren är kass. Seg att snurra och helt hopplös strålsamlare som smäller hårt i diskhon så det skvätter. Bonus att de även valt M18 gänga för strålsamlaren så den går inte byta ut för standard är M22-M24...