Ska anordna ett ideellt-LAN på ett universitet á 500-1000 personer. Ge råd till en entreprenör!

Permalänk

Ska anordna ett ideellt-LAN på ett universitet á 500-1000 personer. Ge råd till en entreprenör!

Hej!

Jag är en frilansande entreprenör och leder nu en idell projektgrupp som är verksam på ett universitet i södra Sverige.
Vi har fått godkännande att arrangera ett LAN i universitetets lokaler och kan få allt stöd som tänkas kan. Nackdelen är att på egen hand har jag inte arrangerat ett så stort event tidigare, så all hjälp uppskattas.

BAKGRUND:
Ett universitet med ca 15-25000 studenter, anordnar ett lan i skolans lokaler. Bakgrunden är för att främja till e-sport och god kamratskap. Detta ska vara ett nyktert evenemang och även många gymnasieelever ska bli inbjudna. Kostnad för deltagaravgift ska vara så låg som möjligt. Prisavslag ges enbart till studenter som är registrerade på universitetets karriärsportal.

INFRASTRUKTUR:
Internet & El finns nog så att det räcker, vi kommer hålla till på skolans nätverk, men en ethernet-hub SWITCH för alla med stationära datorer kan det vara något som krävs(?). Hastighet är säkert 10-20 Gb/s (Uppskattad hastighet).

Bord & stolar finns i hundratal och åter hundratal.

Föreläsningssalar med projektorduk x4. - Lämpligt för finaler i CS:Go, FIFA, LoL etc.

MÄNSKLIGA RESURSER & SÄKERHET:
Ideella studenter för övervakning. (Finns det gott om)
Studentföreningar - (Detta är en stor resurs om studentföreningar är medarrangörer, kan sälja godis och läsk, och vara en viktig administrativ del i själva lanet.)
Övriga idéella föreningar/nationer är även välkomna.

SPONSORER:
Har en avdelning på universitetet som enbart sysslar med detta, ett mail till dem med och vad som kan behövas i sponsorväg.

MVH

Permalänk
Medlem

Glöm inte att söka tillstånd från lotteriinspektionen, annars kan det bli en tråkig historia. Isf beror det lite på upplägget men iaf kolla med dem vad som gäller.

Visa signatur

"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Permalänk
Medlem

Vad är det för specifik fråga du vill ha svar på?

Ser inte ett enda frågetecken, så jag funderar kring om hela tråden är en frågeställning eller om du bara listar vad du har tillgång till och förväntar dig att forummedlemmar skall fylla i resten åt dig?

Permalänk
Moderator
Moderator

Säkerhet.

1, Utrymmningsplan och tilldelade roller hos ansvariga att kolla av områden. Uppsamlingspunkter. Kontaktpersoner med brandkår & ambulans, krisplanering överlag. Vårdkunnig på plats. Tillgång till första hjälpen med mera. På ett lajv jag var med på fick vi bära en tjej ett par kilometer på bår nerför en lervällingsväg innan räddningstjänstens bandvagn tog över. Hope for the best, prep for the worst.

2, Hur informerar ni deltagarna om ändringar måste ske?

3, Kan vara kul att dokumentera evenemanget, dels för löpande glädje för deltagarna men också att ha efteråt.

4, Kolla i förväg om några kan ställa upp som teknisk hjälp när det krånglar för deltagarna, riktig felsökning alltså. Skadar inte att ta en sväng till återvinningen och leta lite kablar i reserv.

Det var ett par snabba punkter, kanske återkommer.

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers