Bluetooth återansluter inte automatiskt på iPhone 6 plus

Permalänk

Bluetooth återansluter inte automatiskt på iPhone 6 plus

Tjenare!

Jag har en iPhone 6 plus och har idag installerat en bluetoothmottagare i bilen som jag sen kopplat in i bilens aux. Mottagaren tar emot bluetooth från telefonen och skickar ljudet vidare in i bilens ljudsystem via auxen. Allt fungerar bra men problemet är att jag måste gå in i inställningar sen bluetooth och manuellt klicka på bluetoothmottagaren varje gång jag sätter mig i bilen. Jag har provat att stänga av bluetooth på min telefon och sen slå igång det igen när jag sätter mig i bilen men de hjälper inte. Om jag bara går från bilen så att telefon och mottagare tappar kontakten och sen sätter mig i bilen igen så ansluter den heller inte automatiskt. Tilläggas ska att mottagaren drivs av ett ligguttag vid golvet på passagerarsidan som alltid är på så själva mottagaren är konstant på och går inte att stänga av utan att man drar ut ciggpluggen.

Har provat med ett bluetooth headset bara för att testa och det är precis samma sak där, det ansluts inte automatiskt utan jag måste manuellt gå in och ansluta till det varje gång jag vill använda det.

Finns det något man kan göra för att slippa gå in på bluetoothinställningarna och klicka på mottagaren varje gång? Mina kompisar som har android behöver inte göra detta.