Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

C More stämmer Swefilmer-grundaren på 24 miljoner kronor

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Det där lät lite märkligt så jag kollade på siffrorna.

Enligt OECD är lönerna nära 50% högre i USA än här. De tjänar alltså ganska mycket mer än oss i snitt.
https://data.oecd.org/earnwage/average-wages.htm

Skulle tro att högre utbildade tjänar mer än folk med liknande utbildning här, medan folk med yrken som kräver lite eller ingen utbildning så får du mer här. Praktexempel är la donken, en släkting som är amerikan jobbade där förr och då var lönen runt 60kr/h medan den här ligger väl på 90-120 beroende på åldern. Dock får man även tänka på att skatten är lägre. Men i det stora hela så är det inget snack om att vi tjänar mindre än amerikanaren gör.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Det där lät lite märkligt så jag kollade på siffrorna.

Enligt OECD är lönerna nära 50% högre i USA än här. De tjänar alltså ganska mycket mer än oss i snitt.
https://data.oecd.org/earnwage/average-wages.htm

Tröskeln mellan svensson och välbetald är mycket större där vilket gör att genomsnitt kanske inte är bästa mätningen.

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av anon34443:

Detta kanske är fel av mig, tyckte han fick 3 år och att de nu ville ha skadestånd.

Skickades från m.sweclockers.com

Jaha. Du tänkte på domslutet från mid 2017 där ja. Det var väl jag som missförstod dig där. Ja där var det fängelse på tre år. Men ja, så har de haft igång en organiserad brottslig verksamhet ett bra tag som omsatt mångmiljonbelopp. Det ger såklart en hel del extra straffpåföljd när man sätter verksamheten i system och omsätter slantar, yeah.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Avstängd

@Nivity: vad har Bonnier broadcasting med våldtäktsman och andra kriminella på gatorna gemensamt med?
Förstår inte din liknelse riktigt.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av sirfalk:

Tvingar? Ingen är tvungen till det. Varför måste någon se filmen eller serien just precis när den släppts i USA? Varför inte vänta? Vad är det som är så viktigt att se just den filmen just då? Nää argumentet att utbudet inte är lika bra i Sverige håller inte för att rättfärdiga illegal fildelning eller streaming.

Om du betalar lika mycket som amerikaner varför nöja sig med en undermålig tjänst? Jag vet att mediabolagen inbillar sig att det är en ära och nöje att ge bort pengar till de men det är nog inte många personer som faktiskt tycker så. För att inte tala om alla framlobbade lagar som svinen har jobbat fram sig till. Ingen etisk människa skulle bry sig minsta lilla om upphovsrätten till att börja med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av igelkotte:

Om någon kom på idén att kopiera och ge bort cyklarna så skulle jag gärna ta dom om dom vore gratis Frågan är bara var jag ska ställa dom? Kanske någon kan piratkopiera fram lite mark också?

Cyklar går att köpa väldigt billigt, typ på biltema. Och finns ju väldigt billig film också... Men man kan ju inte välja BÄCK filmerna då utan man får titta på Chinesiskt eller Indiskt polisdrama då.

Det är egentligen inte så mycket att disktera... Människor som laddar ner tycker det är bra att njuta av upplevelsen av filmen utan att ersätta människorna som gör den. Sen är det sant att upplevelsen går inte förlorad för några tittar grattis... Men man kan ju inte hävda att man gör något som man är överens med ägaren av filmen om.

Ett bättre exempel är väl att tälta i någons trädgård. Trädgården finns kvar, oförbrukad... Och Campingen kanske kan ha lika många anstäda eller göra samma vinst.

Visa signatur

Har en tyst dator.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Söderbäck:

Det där lät lite märkligt så jag kollade på siffrorna.

Enligt OECD är lönerna nära 50% högre i USA än här. De tjänar alltså ganska mycket mer än oss i snitt.
https://data.oecd.org/earnwage/average-wages.htm

Problem med att använda medelvärdet är att den påverkas väldigt mycket av extremvärden (de få superrika) vilket är anledningen till att ingen publicerar medianvärdet vid sidan om för då skulle det sticka i ögonen hur stor skillnaden faktiskt är.

Det är inte för ingenting som man säger, lögn, förbannad lögn och statistik.

Permalänk
Medlem

Oj vad nördarnas åsikt i piratkopiering ändrats sedan tio år sedan (mig inkluderad). Antar att det är dags för Piratpartiet att lägga ner nu? 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator: Fractal Design 650w modulär - Piledriver FX8350 + Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2 - 4x2 gb Corsair Dominator 1866 mhz 9-9-9-24 - 1x 500 gb sataII, 1x640 Western Black Caviar, 1x Crucial m4 128 GB SSD - Fireface UCX (ljudkort) - SAPPHIRE Radeon HD7870GHZ (överclockat) - ASUS någonting lite över medelklass, 3 st 120mm chassifläktar Windows 8.1 x64

Permalänk
Antielefant
Skrivet av Söderbäck:

Det där lät lite märkligt så jag kollade på siffrorna.

Enligt OECD är lönerna nära 50% högre i USA än här. De tjänar alltså ganska mycket mer än oss i snitt.
https://data.oecd.org/earnwage/average-wages.htm

Mja, i disponibel inkomst stämmer den där siffran, men bara om du inte räknar in pension, sjukförsäkring, högkostnadsskydd, semester, föräldraförsäkring och allt sådant som ligger i arbetsgivaravgifter och kollektivavtal. Din faktiska lönekostnad är ganska mycket högre än din bruttolön.

Visa signatur

i7-12700KF | 128 GB DDR4-4000 | RTX 4080 | Samsung 990 Pro | 3xAcer XB270HU G-Sync

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedman18:

Inte en chans att licenskostnaden ligger så där mycket de vill bara jävlas antar jag. Jag menar det borde finnas en licenskostnad att hyra ut deras filmer? Betalar då Hemmakväll 24 miljoner för att få hyra ut fyra filmer?

Nej, Hemmakväll har ett sjukt bra avtal med SF mm. Då de betalar inget för att få uthyrningskopiorna.
De får sina kopior gratis och hyr ut, sen betalar de 50% till SF och 50% behåller de själv.
Så Hemmakväll har egentligen inga kostnader i sig för detta då de får alla sina kopior gratis av SF.
Dock så är det inte filmer som Hemmakväll tjänar pengar på, då detta bara är en +/- rörelse för dem.
De tjänar pengarna på allt annat som finns i butiken, dvs godis chips läsk mm.

Visa signatur

Game: Intel Core i9-10940X / 128GB DDR4-3200 RAM | 2 x Nvidia Titan RTX | 2 x 2TB Samsung 970 Evo M.2 SSD
Laptop: Zbook 15 G5
Media:Intel NUC Frost Canyon Tall I7-10710U | EVOLV Shift I5 6600K 16GB RAM GTX 2070 2X500GB 2.M SSd
Consol: Playstation 5, Xbox series X, Nintendo Switch

Permalänk
Medlem
Skrivet av Calby:

Skulle vijla att C More ger mig fakta och bevisning på detta, att dom tjänat miljonbelopp och att det är organiserad brottslighet även skulle jag vilja se grunder och uträkningen på varför just 24m - tror knappast att dom förlorat 24m.

Straffet för ekonomisk brottslighet ska alltså vara att betala tillbaka det man tjänat? Inte en krona mer!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av blue eyed devil:

Det är så sjukt att folk behöver köra vpn för att se amerikanska netflix en tjänst man redan har betalat för, med begränsat utbud i Sverige, det tvingar ju folk att ladda ner.

Skrivet av Wiruz:

Du har inga bättre argument att komma med mao?
Du har samma tjänst som om du skulle bo i USA. Du kan förmodligen ha samma konto om du skulle flytta till USA . Vad är skillnaden förutom det geografiska läget? Annan utrustning? Kostar mer i Sverige för att?

En digital tjänst som kan nås från hela världen borde väl åtm ha samma utbud, Särskilt om den kostar lika mycket och det är samma företag du hyr tjänsten av. Vet inte vad skillnaden skulle vara bara för att man bor på olika ställen. Ska Skåne ha ett annat utbud än Stockholm? Där kanske dom bara ska få halva tv tablån men dom ska betala mer! Det vore väl helt okej förutom för dom som bor i Skåne då?!

Fast det finns ju dock en väsentlig poäng med regionlås. Ponera att inget regionlås existerar överhuvudtaget. Netflix får ha samma utbud i hela världen. Hur ska då en mer "lokal" tjänst, som Viaplay och Cmore ha en chans att visa en storfilm eller serie? Ska Viaplay i norden ge ett bättre bud på Breaking Bad än vad världsomspännande Netflix kan göra? För att få någon som helst konkurrens i en sådan situation krävs det en annan, lika stor, global aktör. Alla de lokala TV/Serie/Film-distributörerna som redan existerar i varje land har inget som helst möjlighet att sätta emot. Å vad händer på en marknad som det i stort sett råder monopol på? Jo priserna och villkoren försämras för konsumenterna.

Skrivet av anon127948:

Visst, visar de information från banker minus kostnader att driva sidan så blir det väldigt enkelt att räkna ut hur mycket som finns kvar och kan användas för att betala. Att de haft 14 miljoner i inkomst betyder inte att de har haft 14 miljoner i profit. Hollywood och co är ju ökända för väldigt öppen interpretation av inkomster och profit så det förvånar inte att de kommer fram med allehanda uppgifter. Med lite tur kommer domstolen tvinga fram riktiga uppgifter från banker så vi får se hur det verkligen såg ut.

Fast varför ska det skadestånd de betalar vare beroende av hur mycket pengar de tjänat? Eller som någon annan sa, produktionskostnaden för filmerna...

Så att om jag rear ut deras "material", så behöver jag bara betala vad jag fått in (minus mina driftskostnader) inte vad de hade kostat mig att lagligt få distribuera deras material? Det låter ju oerhört smidigt.

Kan jag göra samma med kläder, alltså kapa en lastbil med Armani-kostymer och sälja dessa, sedan om jag åker fast, då behöver jag bara betala min "vinst" (efter lön till mina "säljare", de som kapade lastbilen, nödvändiga verktyg och flyktbilar etc.)? Eller kanske ännu bättre, bara ersätta Armani med vad de kostade dem att producera kostymerna? (Me -> $$$$$$$$)

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Nätälskare:

Skulle tro att högre utbildade tjänar mer än folk med liknande utbildning här, medan folk med yrken som kräver lite eller ingen utbildning så får du mer här. Praktexempel är la donken, en släkting som är amerikan jobbade där förr och då var lönen runt 60kr/h medan den här ligger väl på 90-120 beroende på åldern. Dock får man även tänka på att skatten är lägre. Men i det stora hela så är det inget snack om att vi tjänar mindre än amerikanaren gör.

Skrivet av Palme_570:

Tröskeln mellan svensson och välbetald är mycket större där vilket gör att genomsnitt kanske inte är bästa mätningen.

Skrivet av anon127948:

Problem med att använda medelvärdet är att den påverkas väldigt mycket av extremvärden (de få superrika) vilket är anledningen till att ingen publicerar medianvärdet vid sidan om för då skulle det sticka i ögonen hur stor skillnaden faktiskt är.

Det är inte för ingenting som man säger, lögn, förbannad lögn och statistik.

Ja ni har en bra poäng. Medianlönen lär inte skilja lika alls lika mycket. Fair point

Skrivet av Zcenicx:

Mja, i disponibel inkomst stämmer den där siffran, men bara om du inte räknar in pension, sjukförsäkring, högkostnadsskydd, semester, föräldraförsäkring och allt sådant som ligger i arbetsgivaravgifter och kollektivavtal. Din faktiska lönekostnad är ganska mycket högre än din bruttolön.

Yepp. Sant. Gapet blir än mindre av dessa faktorer.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Blomman90:

Fast varför ska det skadestånd de betalar vare beroende av hur mycket pengar de tjänat? Eller som någon annan sa, produktionskostnaden för filmerna...

Så att om jag rear ut deras "material", så behöver jag bara betala vad jag fått in (minus mina driftskostnader) inte vad de hade kostat mig att lagligt få distribuera deras material? Det låter ju oerhört smidigt.

Kan jag göra samma med kläder, alltså kapa en lastbil med Armani-kostymer och sälja dessa, sedan om jag åker fast, då behöver jag bara betala min "vinst" (efter lön till mina "säljare", de som kapade lastbilen, nödvändiga verktyg och flyktbilar etc.)? Eller kanske ännu bättre, bara ersätta Armani med vad de kostade dem att producera kostymerna? (Me -> $$$$$$$$)

För att mycket av deras "kostnader" betalas av diverse skatter och liknande? Varför tror du att nästan varje hollywood film har någon anknytning till Tyskland? För att Tyskland sponsrar filmer. Lika så nästan varje film är en "förlust" då de gömmer profiten bakom IP betalningar. Så de ljuger så det visslar om det vad gäller ekonomi och kostnader. För att inte tala om att det finns exakt noll stöd för påståenden om vad piratkopiering kostar (visar sig att den inte skadar samhället alls).

Till slut så kan du inte få mer betalt än någon har. Så att kräva miljarder i böter kommer inte hjälpa om företaget i fråga har en miljon.

PS: Komihåg att vi alla betalar straffavgifter på lagring för att betala för "förluster" genom privatkopiering som vi inte kan göra hur som helst då du inte får bryta DRM.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Vasadu:

Fast nu erbjuder ju C More BÄCK filmerna, via stream/internet. Så de erbjuder ju precis de som nerladdarna från Swefilmer erbjuder, förutom att de tar betalt men också att de har rättigheterna till materialet. (tror dessutom de går okej bra för C more... många som köper deras sport tjänst om inte annat)

Att säga att de inte erbjuder vad kunden vill ha är ju som att säga att cykelsäljare borde anpassa sig till vad kunderna vill ha och ge bort sina cyklar... och vill de inte göra detta så är det inte så konstigt om folk köper stulna cyklar för 50 kr... De borde ju inse vad kunden vill ha... Eller?

Aha, jag visste inte att C More hade någon online streamingtjänst. Trodde att dom bara hade kabel-TV.

Aja, alla kan inte prenumerera på Netflix, HBO, Hulu, YouTube Red, Disney och C More samtidigt. Så C More borde inleda ett samarbete med Netflix, HBO eller någon större leverantör för att tillhandahålla sitt innehåll på deras plattform.

Permalänk
Avstängd

Förstår inte hur en del resonerar här inne, idioti å det högsta i min mening angående en del kommentarer.
Spel är en sak, om man vill testa, för att sedan kanske stödja utvecklaren då det visade sig vara ett grymt bra spel efter tio timmars speltid, såvida det inte finns en demo, likaså funkar det med film, om man ser en trailer, tänker: Fan, den här filmen vill jag se, då, antingen hyr man den, alternativt köper den, simple as that.

Är väl klart som fan, om man har ett företag, om man skapat det som en vinstdrivande maskin, och tryckt in hundratals timmar i ett projekt, och lagt, eller belånat sig pengar till utrustning, rekvisita etc, och man räknar med en summa som filmen bör genera, eller om den generar betydligt mindre än vad den bör, så söker man nog upp varför ens produkt helt plötsligt inte säljs i samma omsättning.

Då är det klart man går på personen som inte bara gjort en produkt tillgänglig gratis för andra att beskåda, utan eventuellt finansierar sin egen inkomst med mitt verk, som den tydligt missbrukat.

Sen att man kan dividera med att "andra tjänster borde ju ha den här produkten, utbudet är så dåligt etc etc" funkar inte riktigt, då det är upp till den tjänsten, och rättfärdigar inte ett agerande att göra fel.

Sen kanske inte ett företag ska låsa in sig alltför mycket, det är bara dumdristigt, det resonemanget köper jag samt håller med om.

Men samtidigt så finns det ingenting som berättigar laglydigt att personen som delar dessa filmer, gör rätt.

Då jag förstår stämningen, och anser det inte mer än rätt, då det är helt rätt.

Och personen som sitter och lägger upp dessa för egen vinning på en sida, och delar med allmänheten, för att själv få en peng, kan inte ha mycket till samvete i min mening.

Förstår f ö inte att man kan sitta och försvara personen som blir stämd i detta fallet.

Då den personen gjorde ett val, den tillhandahåller material, som egentligen ska köpas, och hindrar även de rättmätiga personerna sin inkomst, för det verk de hjälpt till att göra till verklighet i form av att finansiera det bl a.

Är bara att gå till sig själv, har jag ett företag, för att dels bringa mig ekonomi, såväl som jobbtillfällen, och därtill förhoppningsvis ha en passion för det jag tar mig an som företagare, och ha mycket idéer som jag vill förverkliga bl a, filmatisera eller vad som helst.

Så inte vill jag att någon annan ska se till så mina anställda och jag själv helt plötsligt måste ta ut lägre och lägre löner för att sedan eventuellt sluta kunna existera som företag, då det dessutom är en "materialkostnad" som ska täckas, i form av filmkameror, grafiker, producenter, manusförfattare, skådespelare etc, och visst, än om de fortfarande har fått sina kontrakt betalda eventuellt den dagen de skrev på för rollerna, eller får provision utefter hur mycket filmen säljer, så tycker jag bara det är dumdristigt, och det är rent av själviskt att inte betala för sig.

Men att ändå, du som läser detta skulle inte vilja ta lån för att starta eget, och få ett starta eget bidrag, om du har ambitionen att det här ska jag kunna försörja mig på, och sen se dina verk som en annan tillhandahåller utan kostnad, och därpå får reklamintäkter på via en internetsida, för att du själv ska få se minus i dina papper, och eventuellt gå mot en personlig form av konkurs, i o m att du hamnar hos kron-Olle eventuellt.

Det är jag starkt övertygad om, öppna ögonen och se helheten, alla företag är inte välgörenhetsorganisationer, än om en del tycks vilja tro det, bara för det är så lätt att skaffa exempelvis VPN-tjänst eller så, och säga "jag har inte varit delaktig" eller "dem är värda det på grund av detta.." bara för att försöka ha sitt eget samvete opåverkat, och samtidigt försöka göra sig själv osynlig mer eller mindre.

Och om ni inte hade haft råd med en fysisk produkt, så hade ni sett till att antingen sparat undan till den, och låtit det vänta, eller så hade ni tagit på fakturering och betalat några procent extra, för att kunna få produkten nu, och betala allt eftersom tiden fortlöper, om du vet med dig att det här kan jag avvara i månaden.

Nej, väldigt verklighetsfrånankrade inlägg, och rent av dumdristiga i min mening.

Visst, det gick bra när man var yngre, man hade inte en egen ekonomi, mer än en veckopeng, man var inte självförsörjande med egen ekonomi, man var inte Guds bästa barn, jag piratkopierade, men när jag nu har egen ekonomi, så har jag köpt samtliga mjukvaror, filmer, tjänster etc som jag velat stötta, oavsett om de legat i en utförsäljningshörna på Ica eller varit nedsatta på Steam, respektive hemsida eller så, då det är människor som varit med och skapat de olika verken, och jag har den inställningen att det ska synas i kvartalsrapporter och helårsrapporter på något sätt, oavsett om det är till nedsatt, eller ordinarie pris, så de kan fortsätta att utveckla grymma, tilltalande produkter, och eventuellt även kunna bidra till att hålla nere priser i o m att de får någon form av intäkter, än om jag bara är en simpel konsument, så vill jag tro att flera har samvete och är moraliska nog att kunna tänka, samt agera som mig.

Och inte gömmer sig bakom VPN-tjänster och ser internet som en enda stor gratismarknad, p g a att de finns sidor som tillhandahåller det och det gratis.

Skickades från m.sweclockers.com

Korrekturläste och rättade mig själv :P
Visa signatur

CPU: Ryzen 7 1700, kylare: Noctua NH-L12, Mammabräda: Gigabyte AX370 Gaming-K3, RAM: Corsair LPX 3200Mhz @ 3066Mhz vid 1,35V stabilt, GPU: MSI 1080 Ti Gaming X, PSU: Corsair SF600, Lagring: 2xWD Red 3TB speglat, 1x Samsung Evo 960 256GB, Chassi: Inbyggt i skrivbordet, sörjer för sval lägenhet.

Permalänk
Avstängd

Så sjukt detta TV konsumtions missbruket blivit bland folk nu.

Klart företagen vill tjäna pengar och inte blir så glada när folk blir mångmiljonärer på att stjäla något de jobbat för.
Nu är ju också företagen som gör filmerna säkert lika giriga som swefilmers grundare men ärni inte överens med hur de jobbar sluta helt enkelt att kolla på filmerna de gör.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vact:

Straffet för ekonomisk brottslighet ska alltså vara att betala tillbaka det man tjänat? Inte en krona mer!

Skickades från m.sweclockers.com

Nej såklart inte, jag menar bara att c more uttalar sig utan fakta.

Sen gällande bötesbeloppen m.m kan dom vara höga men det är till staten och inte till cmore att dom kräver skadestånd för något som är felaktigt är väll inte rätt heller?

Visa signatur

Supermicro X9SRI-F | Xeon E5-2690 v2 | 128GB 1600MHz RDIMM | Dell Perc H200 (9211-8i IT) | Windows Server 2016 DataCenter med Hyper-V

Permalänk
Medlem
Skrivet av sirfalk:

Tvingar? Ingen är tvungen till det. Varför måste någon se filmen eller serien just precis när den släppts i USA? Varför inte vänta? Vad är det som är så viktigt att se just den filmen just då? Nää argumentet att utbudet inte är lika bra i Sverige håller inte för att rättfärdiga illegal fildelning eller streaming.

Det är väl ganska väl dokumenterat att en svart marknad växer fram för sånt som inte finns tillgängligt på laglig väg. Om du sen vill sitta och fördöma de som deltar i den har du all rätt att göra det men de som fattar beslut om vilka lagliga alternativ som ska finnas får allt vara mer konstruktiva än så.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Calby:

Nej såklart inte, jag menar bara att c more uttalar sig utan fakta.

Sen gällande bötesbeloppen m.m kan dom vara höga men det är till staten och inte till cmore att dom kräver skadestånd för något som är felaktigt är väll inte rätt heller?

Staten? Förstår inte vad du skriver.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Med de fantasibelopp som delas ut vid upphovsrättsbrott finner jag det skrattretande att i Arbetarbladet läsa:
"I Sverige är det standard att den som mördar någon döms att betala 50 000 kronor i skadestånd till offrets anhöriga. Pengarna är en ersättning för sveda och värk".

Borde inte offrets anhöriga få flertalet miljoner? Om inte för sveda och värk, så för utebliven arbetsinkomst. Det torde vara mer bevisat att mord innebär förlorad arbetsinkomst än att nedladdningar skall likställas med påhittade siffror om förlorade intäkter.

Visa signatur

Gaming: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | AMD Ryzen 9 5900X | ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3200 MHz | Corsair RM850x V2 | Sabrent 2TB Rocket Nvme PCIe 4.0 | FD Define S | LG 27GP850 | LG 48C1

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

För att mycket av deras "kostnader" betalas av diverse skatter och liknande? Varför tror du att nästan varje hollywood film har någon anknytning till Tyskland? För att Tyskland sponsrar filmer. Lika så nästan varje film är en "förlust" då de gömmer profiten bakom IP betalningar. Så de ljuger så det visslar om det vad gäller ekonomi och kostnader. För att inte tala om att det finns exakt noll stöd för påståenden om vad piratkopiering kostar (visar sig att den inte skadar samhället alls).

Till slut så kan du inte få mer betalt än någon har. Så att kräva miljarder i böter kommer inte hjälpa om företaget i fråga har en miljon.

PS: Komihåg att vi alla betalar straffavgifter på lagring för att betala för "förluster" genom privatkopiering som vi inte kan göra hur som helst då du inte får bryta DRM.

Nu blandar du och ger hejvilt här.

Det spelar ingen som helst roll om produktionsbolag i Hollywood blir sponsrade av Tyskland eller inte. Om de säljer licensen för att få visa sin film i en viss region till en viss licenskostnad, så är det ju rimligt att den som olovligen delat ut detta material i sin tjänst i en viss region får betala vad det hade kostat att köpa licensen. Det är ju hur orimligt som helst att han skulle få det billigare än de som lagligt köper in licensen, tycker du inte?

Att de gömmer sina vinster spelar heller ingen roll, vad har deras vinster ens med saken att göra? Är det okej att stjäla upphovsskyddat material om företaget man stjäl av ändå gör en vinst? Är det okej att stjäla telefoner av Apple då de redan gör fantastiskt stora vinster och inte på något sätt skulle gå med förlust om jag stjäl åt mig ett par hundra och kränger vidare?

Jag pratar alltså inte om vad piratkopiering kostar. Utan vad den som olovligen tillskansar sig något hade fått betala om denne gjorde rätt för sig. Om jag stjäl en Peak-jacka och blir påkommen (med jackan har blivit använd på ett sätt som gör att den inte går att säljas igen), så kan jag ju inte hävda att jag bara borde betala skadestånd motsvarande en random jacka från Kappahl, då jag givetvis aldrig köpt en Peak-jacka om jag var tvungen att betala för den...

Jag har inte heller någon aning om vad privatkopieringsavgiften har med detta att göra heller. Jag håller med om att det är en utomordentligt underlig och skev avgift. Men det har absolut inget med Swefilmer att göra...

Permalänk
Medlem

Läggs till bojkott-listan...

Visa signatur

Ny dator: Acer Predator Orion 5000 (RTX 3080)
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Asus 980 Ti 6GB | 16GB | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW ] [ Sony AF9 65" | Sony WF-1000XM3 | HTC Vive | Huawei P40 Pro | PS4 Pro | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite | SNES Mini ]

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Blomman90:

Nu blandar du och ger hejvilt här.

Det spelar ingen som helst roll om produktionsbolag i Hollywood blir sponsrade av Tyskland eller inte. Om de säljer licensen för att få visa sin film i en viss region till en viss licenskostnad, så är det ju rimligt att den som olovligen delat ut detta material i sin tjänst i en viss region får betala vad det hade kostat att köpa licensen. Det är ju hur orimligt som helst att han skulle få det billigare än de som lagligt köper in licensen, tycker du inte?

Att de gömmer sina vinster spelar heller ingen roll, vad har deras vinster ens med saken att göra? Är det okej att stjäla upphovsskyddat material om företaget man stjäl av ändå gör en vinst? Är det okej att stjäla telefoner av Apple då de redan gör fantastiskt stora vinster och inte på något sätt skulle gå med förlust om jag stjäl åt mig ett par hundra och kränger vidare?

Jag pratar alltså inte om vad piratkopiering kostar. Utan vad den som olovligen tillskansar sig något hade fått betala om denne gjorde rätt för sig. Om jag stjäl en Peak-jacka och blir påkommen (med jackan har blivit använd på ett sätt som gör att den inte går att säljas igen), så kan jag ju inte hävda att jag bara borde betala skadestånd motsvarande en random jacka från Kappahl, då jag givetvis aldrig köpt en Peak-jacka om jag var tvungen att betala för den...

Jag har inte heller någon aning om vad privatkopieringsavgiften har med detta att göra heller. Jag håller med om att det är en utomordentligt underlig och skev avgift. Men det har absolut inget med Swefilmer att göra...

Upphovsrätten till att börja är en helt oetisk sak så det är knappast oetiskt att ignorera den då media industrin har lobbat fram ytterst ensidiga lagar som ger all makt åt de och ingen nytta till samhället. Så ja det är helt etiskt att ignorera upphovsrätten och att dela med sig.

Skillnaden mot att stjäla en jacka är att du stjäl inget utan kopierar. De har kvar sin film och kan göra vad de vill med den medan affären inte har kvar sin jacka och kan inte sälja den vidare. Att kalla upphovsrättsintrång för stöld är bästa indikatorn på var argumentet kommer ifrån då den har absolut inget med vett eller verklighet att göra.

Till slut så tycker jag inte att man ska använda samhällets resurser för att springa ärenden åt djupt oetiska bolag som har redan skadat detta samhälle genom att lobba fram fullständigt ensidiga lagar kring upphovsrätten.

PS: Etik och lag är inte samma sak och i dagens samhälle med legaliserade mutor, ibland kallad lobbying, är det ännu mer skillnad mellan dessa två. Etik är något alla bör eftersträva, medan oetiska lagar är sådant som alla borde slåss mot och ignorera tills de försvinner för att de skadar samhället.

Permalänk
Medlem
Skrivet av voro12:

Enligt polisen (2015) omsatte Swefilmer 13 miljoner kronor https://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/swefilmer-misstanks-ha-...

Så att påstå att "Detta handlar om organiserad brottslighet där vårt innehåll används för att dra in mångmiljonbelopp" är väl inte helt felaktigt.

Misstänks = dom vet inte = ett rykte från rättvisan endast i syfte att påverka oppinionen.

Är inte lite skillnad på misstanke och bevis

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Ja, de trampar på minerad mark där. Monique Wadsted och gänget lär bli så lagom glada om det här målet ger högre skadestånd än TPB-målet. Men å andra sidan så hade de väl filmerna på sina servrar om jag inte minns fel? Medans TPB "bara" hade torrents, och i vissa fall endast magnetlänkar, så det kan ju mycket väl bli en annan bedömning i det här fallet.

Dom flesta filmerna var länkar som gick till i huvudsak öststatsservrar, var så med dom filmerna jag tittade på när det begav sig..

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Nivity:

"Johan Gustafsson, chef för företagskommunikation på Bonnier Broadcasting, kommenterar skadeståndskravet för Breakit:
"Detta handlar om organiserad brottslighet och grovt kriminella individer som tjänat enorma summor på vårt och andras innehåll. Vi vill ta alla chanser att tillvara våra rättigheter.""

Grovt kriminella individer, usch ja. Dessa är dom grovt kriminella individerna som förstör Sverige, inte alla dessa gäng som skjuter ihjäl folk, vissa individer som våldtar, misshandlar folk hej vilt.
Nu kommer jag känna mig trygg igen i Sverige, tack Bonnier.

Whataboutism. Alla har laga skydd i Sverige. Det finns grov brottslighet som inte är våldsbrott, dessutom utgår inte det här målet ifrån om du känner dig trygg eller inte, utan för att en ägare vill försvara sin egendom oaktat dina känslor kring saker och ting.

Skrivet av NodCommander:

Kriget kommer att fortsätta tills filmindustrin moderniserar sig, eller om det kommer en uppstickare som slår ut alla de gamla, etablerade tillverkarna. Och då menar jag inte alls att försvara Swefilmer eller någon annan; utan istället att det kommer någon som konkurrerar ut de gamla med nya affärsmodeller, någon som är mera konsumentvänlig och inte håller på med idioti som geoblockering eller annat som tillhör den analoga eran av mänskligheten.

Fast geoblockering är en rimlig åtgärd från en ägares sida. Precis som du inte delar med dig av alla dina lösenord, nakenbilder eller körkortsuppgifter till alla människor på internet, utan kanske den närmaste familjen eller bara dig själv.

Visst innehåll vill man bara att vissa ska ta del av.

Skrivet av Ozzed:

Euh..... Om de dragit in miljonbelopp på det hela så hade det kanske inte varit så besvärligt att betala skadeståndet eller?

Komiskt också att Swefilmer lyckas dra in mljonbelopp på Beck när C-more själva sannorlikt inte lyckats med det på laglig väg

miljonbelopp... De fattar nog inte själva vad det betyder. Men... Det låter ju fint när man ska skriva snyfthistorier i pressen. Ha ha

Först är de gnidna snyftisar, sen implicerar du att de är idioter för att de inte vinstmaximerar? Hur ska du ha det?

De försvarar sig mot andras kränkningar, helt i sin ordning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Renrakad:

Först är de gnidna snyftisar, sen implicerar du att de är idioter för att de inte vinstmaximerar? Hur ska du ha det?

De försvarar sig mot andras kränkningar, helt i sin ordning.

Det är din tolkning av det jag skrev och den är så långt ifrån verkligheten att jag känner att om jag skall svara på det så blir det som att svara på halmgubbeargument, och det gör jag bara inte. Det vägrar jag.

Jag kan ju dock tycka att det är sorgligt att de grinar för att någon annan lyckats göra större vinst än de själva på innehållet. Bara för att de är dåliga på att göra affärer så är de sura nu. Det är faktiskt jätteroligt. Sen är det inte min film, och jag har heller inte tagit del av den, varken lagligt eller olagligt, så den juridiska aspekten skiter jag fullständigt i. Det är helt ointressant för mig.

Det jag ser är ett bolag som grinar för att de blivit omsprungna av piraterna, vilket bara visar att det inte är piratkopiering det är fel på. utan de lagligas affärsmodeller.

Sedan har de säkert lagen på sin sida och juridisk rätt att grina över detta, det skiter jag som sagt fullständigt i.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Det är din tolkning av det jag skrev och den är så långt ifrån verkligheten att jag känner att om jag skall svara på det så blir det som att svara på halmgubbeargument, och det gör jag bara inte. Det vägrar jag.

Jag kan ju dock tycka att det är sorgligt att de grinar för att någon annan lyckats göra större vinst än de själva på innehållet. Bara för att de är dåliga på att göra affärer så är de sura nu. Det är faktiskt jätteroligt. Sen är det inte min film, och jag har heller inte tagit del av den, varken lagligt eller olagligt, så den juridiska aspekten skiter jag fullständigt i. Det är helt ointressant för mig.

Det jag ser är ett bolag som grinar för att de blivit omsprungna av piraterna, vilket bara visar att det inte är piratkopiering det är fel på. utan de lagligas affärsmodeller.

Sedan har de säkert lagen på sin sida och juridisk rätt att grina över detta, det skiter jag som sagt fullständigt i.

Det är klart att det är min tolkning, vems skulle det annars vara?

Du antyder först att Swefilmer dragit in mer pengar än de själva gjort lagligt, då vinstmaximerar alltså inte upphovsrättsägaren genom att göra som Swefilmer. Sedan är det snyft för att de vill ha det som Swefilmer och dra in mer pengar.

Nu spelar det ju ingen roll vad du skiter i eller inte, du har säkert en jättesofistikerad idé (som alla andra som anser att de inte berörs av lagar eller andras argument för att försvara sin egendom) om hur upphovsrätt och affärer ska drivas på detaljnivå, men det hör ju inte hit eller ens utanför ditt huvud.

Återigen, du anklagar dem för att vara gnidna, men tycker att de ska anamma piratmodellen för att... tjäna mer pengar? Det finns saker man bara vill ge vissa tillgång till, och det beslutar upphovsmannen om helt själv. Han måste inte likt du antyder göra det som skulle ge honom mest pengar.

Nu verkar du inte vara den vassaste filosofen, men ändå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Upphovsrätten till att börja är en helt oetisk sak så det är knappast oetiskt att ignorera den då media industrin har lobbat fram ytterst ensidiga lagar som ger all makt åt de och ingen nytta till samhället. Så ja det är helt etiskt att ignorera upphovsrätten och att dela med sig.

Skillnaden mot att stjäla en jacka är att du stjäl inget utan kopierar. De har kvar sin film och kan göra vad de vill med den medan affären inte har kvar sin jacka och kan inte sälja den vidare. Att kalla upphovsrättsintrång för stöld är bästa indikatorn på var argumentet kommer ifrån då den har absolut inget med vett eller verklighet att göra.

Till slut så tycker jag inte att man ska använda samhällets resurser för att springa ärenden åt djupt oetiska bolag som har redan skadat detta samhälle genom att lobba fram fullständigt ensidiga lagar kring upphovsrätten.

PS: Etik och lag är inte samma sak och i dagens samhälle med legaliserade mutor, ibland kallad lobbying, är det ännu mer skillnad mellan dessa två. Etik är något alla bör eftersträva, medan oetiska lagar är sådant som alla borde slåss mot och ignorera tills de försvinner för att de skadar samhället.

Det här återkommande argumentet om att "man har kvar sin film, men inte en jacka", men vad menar du att upphovsmakaren ska göra med sin film om det är helt fritt och tillåtet att piratkopiera, bara sitta och titta på den själv?

Försäljning styrs av tillgång och efterfrågan (gäller både för fysiska och digitala produkter). I dagens samhälle är efterfrågan på underhållning i form av film och serier relativt stor. Men om det är fritt tillgängligt att dela åt alla håll och kanter (alltså när man inte behöver köpa/hyra filmen eller att den behöver finnas tillgänglig på Netflix), så skjuter ju tillgången i höjden. Det blir därmed omöjligt för upphovsmakaren att sälja sitt verk (för det finns i stort sett ingen person som betalar för något, om exakt samma produkt finns att tillgå helt gratis). Alltså har man i någon form "stulit" upphovsmakarens försäljningstillfälle (för det finns ju inte kvar hos dem som redan fått tag på samma verk).

På samma sätt är det inte tillåtet att stjäla någon annans patenterade idé eller någons varumärkesskyddade design. Ingen skulle överhuvudtaget sitta och komma på nya revolutionerade idéer om någon annan hela tiden kopierade idén och gjorde "produkten" tillgänglig till ett mycket lägre pris (eller rentav gratis).

Skillnaden mellan en fysisk produkt och en digital är inte alls så stor som du får det att låta. För företaget som äger rätten till produkten behöver sälja för att täcka sina kostnader för produktion (oavsett om det som skapas är digitalt eller inte). Varför menar du att den som har tillverkat en fysisk produkt har rätt att få pengar för att täcka produktionskostnaderna, men inte den som skapat något digitalt?

För övrigt så är "stöld" ett vedertaget uttryck som används i folkmun i många "kopieringssammanhang". Vi talar bland annat om att stjäla en idé och om identitetsstöld, något som man inte kan göra då "offret" har kvar sin idé respektive identitet, men det är fortfarande vedertaget att kalla det för stöld.